Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Οι ακαδημίες δεν λειτουργούν ανεξάρτητα από τον Πανιώνιο»

Επίσημη θέση πήρε ο Πανιώνιος αναφορικά με το θέμα που υπάρχει τις τελευταές ημέρες με τους προπονητές των ακαδημιών, αναφέροντας ότι σ...

Επίσημη θέση πήρε ο Πανιώνιος αναφορικά με το θέμα που υπάρχει τις τελευταές ημέρες με τους προπονητές των ακαδημιών, αναφέροντας ότι στον Ιστορικό υπάρχει μόνο ένα όνομα (Πανιώνιος), χωρίς να υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές.

Αναλυτικά:

«Ο σκοπός των ακαδημιών της ομάδας μπάσκετ είναι να λειτουργούν ως υποδομές της ανδρικής ομάδας, εκπαιδεύοντας και προετοιμάζοντας νέες γενιές αθλητών που θα την στελεχώσουν.

Στον «Ιστορικό» πάντα δίνουμε μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της μεγάλης ομάδας μας. Από το ανοικτό γηπεδο των ακαδημιών, το όραμα του μεγάλου Α.Βαρίκα αναδείχθηκαν αθλητές που τίμησαν την ομαδα μας και τα εθνικά μας χρωματα, όπως οι Κ. Μίσσας, Μ. Δενδρινός, Ν. Λινάρδος, Γ. Γάσπαρης, Β. Κικίλιας, Μ. Δρελιώζης, Γ. Καραγκούτης, Β. Γιάνκοβιτς αλλά και, εκτός από τους προαναφερόμενους, προπονητές που πρωταγωνιστούν στις εθνικές κατηγορίες, όπως οι Ηλ. Ζούρος, Β. Βλάχος, Π. Μακρυδήμας κ.α.

Αυτό από μόνο του αποδεικνύει το μεγαλείο του Πανιωνίου ΓΣΣ στον χώρο του μπάσκετ και την επιτυχημένη παραγωγική διαδικασία για πολλές δεκαετίες.

Δεν υπάρχει καμία βάση συζήτησης και δεν θα επιτρέψουμε εφεξής να παρουσιάζεται τεχνητά ότι, δήθεν, οι ακαδημίες λειτουργούν ανεξάρτητες από τον όλο Πανιώνιο, με την χρήση μάλιστα ξενόφερτων νεολογισμών όπως το πρόσφατα εμπνευσμένο «Panionios Basketball Academy».

Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, ούτε αθλητικές, ούτε διοικητικές. Υπάρχει ένα και μοναδικό όνομα και αυτό είναι «Πανιώνιος», γιατί ο Σύλλογος είναι ένας, Ιστορικός, και μεγάλος.

Οι υποδομές χωρίς το όνομα «Πανιώνιος» και χωρίς την βασική αγωνιστική ομάδα θα ήταν σαν ένα παιδί ορφανό, και η βασική αγωνιστική ομάδα χωρίς τις υποδομές της θα ήταν σαν ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης. Και αυτό ισχύει είτε η ομάδα λειτουργεί ως ΚΑΕ είτε όπως λειτουργεί σήμερα.

Οι επιτυχίες της ομάδας μπασκετ, των υποδομών της, και των αθλητών της ανήκουν στον Ιστορικό Πανιώνιο και δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να τις καπηλεύεται, είναι τόσες πολλές άλλωστε που δεν θα μπορούσαν να προσωποποιηθούν.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι επιτυχίες της ομάδας δεν ανήκουν σε αυτούς που δήθεν στο όνομα του Πανιωνίου προσπαθούν να τις υπονομεύσουν με αντιεπαγγελματικές, αντιδεοντολογικές αδιαφανείς πρακτικές και ενίοτε παραβατικές συμπεριφορές (όπως λ.χ. η «εξαφάνιση» των αρχείων των υποδομών) οι οποίες μόνο εφήμερο αποτέλεσμα μπορούν να έχουν. Αυτοί που, αρνούμενοι να αποδεχθούν ότι θα χάσουν τα προνόμια που απέκτησαν σε βάρος του συνόλου, και που βάζουν το «εγώ» πάνω από το «εμείς», θέτουν εαυτόν εκτός και είναι αξιολύπητοι».

Η διοίκηση της ομάδας παραμένει προσηλωμένη στον στόχο της να αναβιώσει το πνεύμα του «Ιστορικού» το οποίο παραμένει ζωντανό και, εμπλουτισμένο από εμπειρίες και επιτυχίες ενός αιώνος και πλέον, επανέρχεται ισχυρότερο παρά ποτέ.


Δεν υπάρχουν σχόλια