Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Υπεύθυνος των ακαδημιών μπάσκετ ο Καλαμπόκης!

Ο Γιάννης Καλαμπόκης αναλαμβάνει το πόστο του υπεύθυνου των τμημάτων υποδομής του μπασκετικού Πανιωνίου.  Όπως ενημέρωσε η κυανέρυθρη δ...

Ο Γιάννης Καλαμπόκης αναλαμβάνει το πόστο του υπεύθυνου των τμημάτων υποδομής του μπασκετικού Πανιωνίου. 

Όπως ενημέρωσε η κυανέρυθρη διοίκηση, ο παλαίμαχος διεθνής γκαρντ ο οποίος πριν λίγο καιρό αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, δεν θα απομακρυνθεί από το χώρο του μπάσκετ, αλλά αντίθετα θα αναλάβει πόστο στις ακαδημίες του Πανιωνίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

«Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει την συμφωνία του με τον πρώην καλαθοσφαιριστή Γιάννη Καλαμπόκη, ο οποίος αναλαμβάνει υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του συλλόγου μας. Μια προσωπικότητα στον χώρο του μπάσκετ με σημαντική διαδρομή και αγάπη για την “πορτοκαλί θεά” το καλοκαίρι αποφάσισε να ανακοινώσει την απόσυρση του από την ενεργό δράση και πλέον μένοντας στο μπάσκετ από το πόστο του υπευθύνου των ακαδημιών, θα προσπαθήσει να μεταλαμπαδεύσει όσα έμαθε σε μια 20ετία και πλέον μέσα στα γήπεδα, στα νέα παιδιά.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σημαντική κίνηση με την οποία η διοίκηση του Ίωνα Βαρουξάκη δείχνει ότι επενδύει πολύ στην επόμενη ημέρα του “Ιστορικού” και την παραγωγική διαδικασία, με σκοπό ο Πανιώνιος να πρωτοστατεί σε επίπεδο υποδομών.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης θα πλαισιωθεί από άριστα καταρτισμένους συνεργάτες, που θα δουλεύουν σκληρά, προκειμένου ο “Ιστορικός” να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο όσον αφορά την δημιουργία ενός ισχυρού πυρήνα αθλητών, οι οποίοι σε εύλογο διάστημα θα μπορέσουν να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα.

Με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ο Γιάννης Καλαμπόκης, δήλωσε: “Είμαι ενθουσιασμένος με την προοπτική αυτή, είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλη τιμή να ανήκεις στην οικογένεια του Πανιωνίου. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί μια φιλοσοφία που να ξεκινάει από την βάση του οικοδομήματος που είναι οι ακαδημίες και να μπορεί να εναρμονιστεί με την πρώτη ομάδα, την βιτρίνα που είναι το ανδρικό τμήμα, προκειμένου όλη αυτή η προσπάθεια να δημιουργήσει καλούς ανθρώπους και στην συνέχεια καλούς αθλητές στα πλαίσια της συνεργασίας και όχι του ανταγωνισμού”.

Ο Πρόεδρος της ομάδας, Ίων Βαρουξάκης, δήλωσε : “Η ανάπτυξη και ο εκσυγχρονισμός των τμημάτων υποδομής της ομάδας μας αποτελεί την αιχμή του δόρατος της προσπάθειας μας προκειμένου ο Πανιώνιος να λειτουργεί ως μεγάλη ομάδα με προοπτική. Η ανδρική ομάδα και οι υποδομές οφείλουν να είναι και θα είναι συνδεδεμένες υπακούοντας σε κοινή φιλοσοφία και στόχους καθώς θα πρέπει να δίδονται τα μέσα, οι πραγματικές και αξιοκρατικές ευκαιρίες στα αυριανά ταλέντα να στελεχώνουν την ομάδα μέσα από την ίδια την ομάδα. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Γιάννη Καλαμπόκη στο έργο που αναλαμβάνει και θα έχει την αμέριστη υποστήριξή μας”.

WHO IS WHO
Ο Γιάννης Καλαμπόκης γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1978 στο Ίλιον και έχει κάνει τη δική του πορεία στο ελληνικό μπάσκετ έχοντας αγωνιστεί στο υψηλό επίπεδο.

Ο Έλληνας γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του στην τοπική ομάδα του Ιλίου, “Νέοι Παλατιανής”, με την οποία αγωνίστηκε στη Β΄ κατηγορία της Ε.Σ.Κ.Α.. Το 1999 μεταπήδησε στον Α.Ο. Παλαιό Φάληρο, που αγωνιζόταν στην Α2 εθνική κατηγορία. Το 2003 πήγε στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α1 και στην Euroleague. Στη συνέχεια έπαιξε διαδοχικά σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και το 2007 πήγε στον Πανιώνιο, με τον οποίο αγωνίστηκε επίσης στην Euroleague και συνέχισε και τη σεζόν 2009-2010, έπειτα από ένα διάλειμμα δύο αγώνων που μετείχε με την Μπενετόν Τρεβίζο στα πλέι-οφ του ιταλικού πρωταθλήματος το Μάιο του 2009.

Ακολούθησε η σαιζόν 2010-2011 με τη συνεργασία του με τον Ίκαρο Καλλιθέας ενώ την επόμενη σεζόν συνεργάστηκε ξανά με τον ΠΑΟΚ. Το τέλος του 2011-2012 τον βρήκε στη Γερμανία με τα χρώματα της Άλμπα Βερολίνου. Την περίοδο 2012-2013 αγωνίστηκε με τον Κολοσσό Ρόδου. Από το 2013 έως το 2015 αγωνίστηκε με τον Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου. Από το 2015 μέχρι το 2016 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ κατακτώντας την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα.

Στις 29 Αυγούστου ανακοίνωσε μέσω επιστολής, την αποχώρησή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών. Όσο αφορά τη συμμετοχή του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ο Γιάννης Καλαμπόκης κλήθηκε για πρώτη φορά το 2009 όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με τη «γαλανόλευκη» στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. Με τη φανέλα της Εθνικής σε 16 αγώνες (φιλικούς και επίσημους) είχε 3,5 πόντους ανά παιχνίδι.

Στο μεταξύ στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών στις 23 Νοεμβρίου 2015 είχε αναδειχθεί πρόεδρος του Συνδέσμου και η θητεία του ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο του 2017».

Δεν υπάρχουν σχόλια