Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οι νέοι προπονητές των ακαδημιών

Η διοίκηση του Πανιωνίου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσα από την σελίδα της στο facebook, με την οποία ενημερώνει για τη νέα προπονητι...

Η διοίκηση του Πανιωνίου εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, μέσα από την σελίδα της στο facebook, με την οποία ενημερώνει για τη νέα προπονητική σύνθεση στις ακαδημίες της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η στελέχωση του Πανιωνίου ΓΣΣ στις ακαδημίες του συλλόγου συνεχίζεται με ανθρώπους που διαθέτουν όλα τα προσόντα για να συνεχίσουν την παραγωγική διαδικασία του «Ιστορικού». Ο Πανιώνιος ΓΣΣ υπό αυτό το πρίσμα ανακοινώνει την συνεργασία του με τους Θανάση Καμαριώτη, Σπύρο Παντελιάδη, Θάνο Σόφτση, Αναστάσιο Ντάβο, Παναγιώτη Νικολόπουλο, Γιώργο Παπούλια, Σωτήρη Κάμαρη, Γιώργο Σίμο την Κατερίνα Δελή και την Μαριάνα Παγανού.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ

Γεννήθηκε στις 3 Αυγούστου 1977 και από το 1994 έως το 2011 ήταν επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής στις ομάδες του Πανιωνίου, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή του Πανελληνίου και του Δούκα. Από το 2013 έως το 2016 διετέλεσε ως γυμναστής στον Ίκαρο Χαλκίδας (2013-14) και την διετία 2014-16 ως γυμναστής και βοηθός προπονητή στα Τρίκαλα. Νωρίτερα (2009-2010) εργάστηκε ως προπονητής στο τμήμα επίλεκτων παμπαίδων της Αμαλιάδας.

Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ με ειδίκευση στο μπάσκετ, που έκανε ταυτόχρονα μια σημαντική καριέρα. Η μεγαλύτερη στιγμή του ήταν χωρίς αμφιβολία η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων το 1995.

Υπήρξε ένας αθλητής-«εργαλείο» για κάθε προπονητή στις ομάδες που αγωνίστηκε καθώς αναλάμβανε «επικίνδυνες αποστολές», ήτοι να περιορίζει την δράση του πιο σημαντικού παίκτη της αντίπαλης ομάδας. Άνθρωπος χαμηλών τόνων και με συμμετοχές στις μικρές εθνικές ομάδες, τις οποίες τίμησε όποτε φόρεσε την φανέλα με το εθνόσημο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ

Ο Παντελιάδης Σπύρος ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα σαν αθλητής του Πανιώνιου Γυμναστικού Συλλόγου με τον οποίο κατέκτησε 2 πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και την 2η και 3η θέση στις δύο επόμενες σεζόν του εφηβικού πρωταθλήματος. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τον Έσπερο στη Α2 κατηγορία όπου κατέκτησε τον τίτλο του MVP και του 2ου σκόρερ του πρωταθλήματος. Ακολούθησε το Μαρούσι στην Α2 κατηγορία όπου και εκεί ψηφίστηκε MVP και πρώτος σκόρερ συμβάλλοντας τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας του στην Α1. Σαν πρωτοεμφανιζόμενος παίκτης της Α1 με το Μαρούσι κέρδισε μια θέση στην MVP πεντάδα των πρωτοεμφανιζόμενων παικτών του πρωταθλήματος.

Στη συνέχεια την περίοδο 2000-01 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ με προπονητή τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς όπου κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, ενώ την επόμενη περίοδο 2001-02 στην ΑΕΚ με προπονητή τον Σάκκοτα κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος.

Συνέχισε την καριέρα του στην Ισπανική Huelva με προπονητή και πάλι τον Σάκκοτα και επέστρεψε την επόμενη χρονιά στον ΠΑΟΚ. Επόμενος σταθμός οι Sky liners με τους οποίους κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα Γερμανίας και συμμετείχε στο F4 του κυπέλλου της χώρας και ανακηρύχθηκε καλύτερος 6ος παίκτης του πρωταθλήματος.

Την επόμενη περίοδο επέστρεψε στην ΑΕΚ και αγωνίστηκε στη Euro league με συναθλητές τους Μπουρούση, Καλαμπόκη, Ρίμας. Για τα επόμενα 2 χρόνια αγωνίστηκε στον Άρη με τον οποίο έφτασε και τις δύο σεζόν στο top16 της Euro league. Ακολούθως αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου με προπονητή τον Σφαιρόπουλο φτάνοντας με την ομάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της στα play offs του πρωταθλήματος.

Ο Σπύρος Παντελιάδης αγωνίστηκε συνολικά για 6 σεζόν στην Euro league, συμμετείχε σε 3 Final Four κυπέλλου, κατέκτησε 1 πρωτάθλημα Ελλάδας, 1 κύπελλο Ελλάδας και ήταν βασικό στέλεχος σε όλες τις εθνικές ομάδες παίδων, εφήβων και ελπίδων της χώρας μας.

Η προπονητική του εμπειρία ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια στον Κούρο Αναβύσσου σαν προπονητής της ανδρικής ομάδας του συλλόγου και συνεχίζεται στον Κρόνο Γέρακα στην Β’ κατηγορία της Αθήνας.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΤΑΒΟΣ

Γεννήθηκε στις 29/5/1985 και διαθέτει δίπλωμα προπονητή Γ’ κατηγορίας. Παρακολουθεί από το 2010 και μέχρι τώρα όλα τα επιμορφωτικά σεμινάρια του συνδέσμου ελλήνων προπονητών (ΣΕΠΚ).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παναγιώτης Νικολόπουλος μέσα στο τρέχον έτος αναμένει το Πτυχίο Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Από τον Σεπτέμβριο του 2011 φοιτά στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) - Ειδικότητα: Καλαθοσφαίριση. Έχει κάνει πτυχιακή εργασία με θέμα "Βιντεοανάλυση αγώνων Α1 των γυναικών της σεζόν 2015 - 2016". Όσον αφορά την εμπειρία του ασχολείται με την προπονητική και εκπαιδευτική καθοδήγηση σε παιδιά του camp "Άθλος" Ηλιούπολης, ηλικιών 5, 6 και 7 ετών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΕΛΗ

Η Κατερίνα Δελή γεννήθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1975 στην Αθήνα. Ξεκίνησε το μπάσκετ στην Ακαδημία Ηλιούπολης και συνέχισε στον Σπόρτιγκ, στα Άνω Λιόσα και στον Πανιώνιο, κατακτώντας με όλους τους συλλόγους που αγωνίστηκε το Πρωτάθλημα, αλλά και το Κύπελλο Ελλάδος. Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών για την αγωνιστική περίοδο 2005-06 η Δελή συμφώνησε με τον Πανιώνιο και, φορώντας το περιβραχιόνιο της αρχηγού, βοήθησε την ομάδα να ανέλθει από την Α2 Εθνική στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Την επόμενη χρονιά, 2006-07, η Δελή προσέθεσε με την ομάδα της Νέας Σμύρνης στην τροπαιοθήκη της το έβδομο προσωπικό της Πρωτάθλημα Ελλάδος.

Τον Ιούνιο του 2009 πήρε μεταγραφή στη - νεοφώτιστη τότε στην Α1 Εθνική Κατηγορία - Φ.Ε.Α. Ν. Φιλαδέλφειας / Ν. Χαλκηδόνας. Η αθλήτρια παρέμεινε στο σύλλογο τρία χρόνια, διατελώντας και αρχηγός της. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος, 2010-11, υπήρξε η πιο επιτυχημένη αγωνιστικά στην ιστορία του συλλόγου, καθώς κατέλαβε την 3η θέση στην Α1 Εθνική κατά την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και τη 2η μετά τη διαδικασία των play-off. Στους τελικούς αντιμετώπισε την ομάδα του Αθηναϊκού,[ χάνοντας το τρόπαιο με τρεις συνεχόμενες ήττες. Την αγωνιστική περίοδο,2011-12, η Φ.Ε.Α. αντιμετώπισε πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τις αθλήτριες να πραγματοποιούν αποχή από τις προπονήσεις για κάποιο διάστημα. Τον Ιούλιο του 2012, δηλώνοντας απογοητευμένη από τις δυσάρεστες καταστάσεις που βίωσε το προηγούμενο διάστημα και μη θέλοντας να κλείσει την καριέρα της με αυτές ως ανάμνηση, εντάχθηκε στην ομάδα του Αστέρα Εξαρχείων, όπου παρέμεινε για μία χρονιά προτού ο σύλλογος αποσυρθεί οικειοθελώς από τις εθνικές κατηγορίες. Παρόλο που είχε προγραμματίσει την απόσυρσή της από την ενεργό δράση, το φθινόπωρο του 2013 έκλεισε σε ηλικία 38 ετών συμβόλαιο με τον Ίκαρο Καλλιθέας (πρώην Εσπερίδες).

Η Κατερίνα Δελή έχει συμμετάσχει πέντε (5) φορές σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, τρεις (3) με το Σπόρτιγκ Αθηνών, μία (1) με το Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων και μία (1) με τη Φ.Ε.Α. Έχει κατακτήσει με το τρόπαιο δύο φορές, το 1998-99 με το Σπόρτιγκ Αθηνών και το 2003-04 με το Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων.
Τον Ιούλιο 1990, σε ηλικία 15 ετών κλήθηκε στην εθνική κορασίδων με την οποία πήρε μέρος σε διεθνές τουρνουά. Το 1991 συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κορασίδων και το ίδιο έτος κλήθηκε στην εθνική νεανίδων και πήρε μέρος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νεανίδων. Το 1992 μετείχε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Νεανίδων αλλά και στο αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό. Από το 1994 ως το 2005 ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Γυναικών, με την οποία αγωνίστηκε σε 152 αγώνες σημειώνοντας 660 π. Είναι στην πρώτη πεντάδα σε αριθμό συμμετοχών και στη πρώτη δωδεκάδα των καλύτερων σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας.

Με την εθνική ομάδα έλαβε μέρος στις προκριματικές ή ημιτελικές φάσεις πρόκρισης τεσσάρων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων (1995, 1997, 1999, 2001), στις τελικές φάσεις τριών Πανευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων (2001, 2003, 2005), στους Μεσογειακούς Αγώνες 1997 (4η θέση) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 στην Αθήνα (7η θέση).

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΑΓΑΝΟΥ

Η Μαριάννα Παγανού είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με ειδικότητα την Καλαθοσφαίριση. Έχει εργαστεί ως βοηθός προπονητή στις ακαδημίες Κ.Ο.Μ. Πελασγός, Μεγαλόπολη 2012-2016 (σε καλοκαιρινές περιόδους, περιόδους εορτών), ως ομαδάρχισσα στην Αθλητική κατασκήνωση Sports Camp Loutraki, Ιούλιος 2015 και ως βοηθός προπονητή στις ακαδημίες μπάσκετ ΓΑΣ Κομοτηνής.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ

Ο Γιώργος Παπούλιας είναι πτυχιούχος της Σχολής Επιστήμη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με ειδικότητα την Καλαθοσφαίριση.

ΚΑΜΑΡΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Ο Σωτήρης Κάμαρης είναι καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής μπάσκετ. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Κινησιολογία του ΤΕΦΑΑ Σερρών, ενώ το πτυχίο του με ειδικότητα την Καλαθοσφαίριση το πήρε από το Πανεπιστήμιο ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ (Σερβία). Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΦΛΟΓΑΣ, ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Γιαννιτσών, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, διετέλεσε προπονητής στο παιδικό τμήμα καλαθοσφαίρισης του ΠΑΟΚ, της ΜΕΝΤ και του Ηρακλή.

ΘΑΝΟΣ ΣΟΦΤΣΗΣ

Ο Θάνος Σόφτσης από το 2002 έως το 2015 εργάζεται στις Εθνικές ομάδες γυναικών, όπου είχε επιδείξει σημαντικό έργο. Έχει εργαστεί ακόμη στον Σπόρτιγκ, τον Πρωτέα Βούλας, τον Κρόνο, τον Πανιώνιο, την ΜΕΝΤ, την Γουμένισσα αλλά και στην ανδρική ομάδα του Παλαιού Φαλήρου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΜΟΣ

Ο Γιώργος Σίμος είναι προπονητής μπάσκετ με σημαντική εμπειρία. Διετέλεσε προπονητής στον ΠΟΛΙΣ Καλλιθέας (Γ’ Εθνική), τον Φάρο Κερατσινίου (Γ’ Εθνική), την Ευρυάλη Γλυφάδας, τον Άλιμο, το Παλαιό Φάληρο (Α2 Κατηγορία), την Ελευθερία Μοσχάτου, την ΚΑΕ Αμαρουσίου. Έχει εργαστεί ως προπονητής Γυναικείων ομάδων (Εσπερίδες Καλλιθέας Α1, Γ.Σ. Κρόνος Αγ. Δημητρίου, Φοίνικα Πειραιά), ενώ έχει δουλέψει και στα παιδικοεφηβικά τμήματα της Ευρυάλης Γλυφάδας, της Ελευθερίας Μοσχάτου και του Α.Ο. Κυρίαρχοι Παλαιάς Κοκκινιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια