Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έπεσε σαν... Πάνθηρας!

Ο Πανιώνιος έπαιξε παθιασμένα, αντιμετώπισε στα ίσια την Κύμη, η οποία αγωνίζεται στην Α1, όμως στις λεπτομέρειες ηττήθηκε με 73-77 και ...

Ο Πανιώνιος έπαιξε παθιασμένα, αντιμετώπισε στα ίσια την Κύμη, η οποία αγωνίζεται στην Α1, όμως στις λεπτομέρειες ηττήθηκε με 73-77 και έμεινε εκτός συνέχειας του Κυπέλλου.

Οι κυανέρυθροι του Νίκου Οικονόμου πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, κόντρα σε έναν αντίπαλο που αγωνίζεται μία κατηγορία ψηλότερα, κάτι βέβαια που μέσα στο παρκέ δεν φάνηκε.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο άστοχο τρίποντο του Πελεκάνου, 9 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, με την μπάλα να μπαίνει και να βγαίνει, με το σκορ να είναι σε εκείνο το σημείο 73-76 για την Κύμη.

Περισσότεροι από 1.000 φίλοι του Ιστορικού, που έδωσαν εντυπωσιακό "παρών" στο Αρτάκης και είδαν την ομάδα να είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α2.

Το παιχνίδι

Στα πρώτα δέκα λεπτά η ομάδα της Εύβοιας διατηρούσε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, με τον Πανιώνιο να προσπαθεί να βγάλει ενέργεια, έχοντας και την θερμή υποστήριξη των οπαδών του.

Οι κυανέρυθροι στα τελευταία δύο λεπτά ανέβασαν στροφές, έπαιξαν καλές άμυνες, με το σκορ του δεκαλέπτου να είναι 20-23.

Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Οικονόμου ανέβασε ακόμη περισσότερο την απόδοση του, «πατούσε» καλύτερα στο παρκέ και κατάφερε να ανατρέψει το σκορ, περνώντας στην θέση του «οδηγού».

Το σκορ του ημιχρόνου έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο ο Καρύδας, ο οποίος με εύστοχο τρίποντο λίγο μπροστά από τον χώρο του κέντρου «έγραψε» το 39-36.

Πρώτος σκόρερ του Ιστορικού στο πρώτο 20λεπτο ήταν ο Σακελλαρίου με 9 πόντους, ενώ ακολούθησε με 8 ο Πελεκάνος.

Στο τρίτο δεκάλεπτο παρακολουθήσαμε έναν πολύ όμορφο παιχνίδι, με εναλλαγή στο σκορ. Οι κυανέρυθροι επιθετικά βρήκαν λύσεις με τους Μπιλλή, Αλίχοντζιτς και Μπάρλο. Από την άλλη μεριά, για την Κύμη, ο Ελ Αμίν «πυροβολούσε» συνεχώς από την γραμμή του τρίποντου

Το τέλος της περιόδου βρήκε μπροστά τον Ιστορικό με έναν πόντο, 59-58.

Τα τελευταία δέκα λεπτά ξεκίνησαν με ένα πρόβλημα για τον Πανιώνιο, καθώς οι διαιτητές χρέωσαν με τέταρτο φάουλ τον Πελεκάνο, με τον Οικονόμου αναγκαστικά να τον αποσύρει στον πάγκο για να τον προστατέψει από ένα πέμπτο φάουλ.

Το παιχνίδι συνέχιζε να έχει την εικόνα του ντέρμπι, με τον Σακελλαρίου με τρίποντο 5:40 πριν το φινάλε να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα με 65-62.

Στη συνέχεια ξανά ο Σακελλαρίου με εύστοχο λέι απ έκανε το 67-62, με το κλειστό της Αρτάκης να παίρνει… φωτιά!

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν απαντήσεις και με πέντε συνεχόμενους πόντους του Γκριν πήραν προβάδισμα με 67-69, 2:30 λεπτά περίπου πριν το τέλος.

Ο Μπιλλής ισοφάρισε προσωρινά, όμως ξανά η ομάδα της Εύβοιας ήταν εύστοχη και κατάφερε να φτάσει σε διαφορά 4 πόντων, με το 69-73, στα 2:22 πριν την λήξη του αγώνα.

Το σκορ ήταν 73-76 για την Κύμη, όμως η μπάλα 9 δευτερόλεπτα πριν το τέλος «πούλησε» τον Πανιώνιο. Ο Πελεκάνος έκανε το τρίποντο, η μπάλα μπήκε και βγήκε και έτσι ο Ιστορικός έχασε την τεράστια ευκαιρία να φέρει στα ίσια το ματς.

Τελικό σκορ 73-77 για την Κύμη, με τους παίκτες του Οικονόμου να παίρνουν στο φινάλε το θερμό χειροκρότημα του κυανέρυθρου κόσμου.

Δεκάλεπτα: 20-23, 39-36, 59-58, 73-77

Πανιώνιος (Οικονόμου): Πελεκάνος 13 (1), Σακελλαρίου 14 (2), Καρύδας 11 (2), Μπιλλής 10 (2), Ματαλών 3 (1), Δημητριάδης 9 (1), Αλίχοντζιτς 7, Μπάρλος 6, Νικολακόπουλος, Νοέας, Μίχαλος, Μελισσαράτος.

Κύμη (Μπρατσιάκος): Αμπντούλ Αλίμ 8, Γκριν 7 (1), Τουντζιαράκης 5, Σιγκούνας 6 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Ψαθάς 2, Σταμάτης 7 (1), Πάλμπλαντ 3, Μόργκαν 7, Ελ Αμίν 26 (5).

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια