Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Απλά πράγματα…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια καλημέρα. Τελικά τα πράγματα είναι μερικές φορές πολύ απλά. Πήγε ο Ιστορικός στο...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια καλημέρα. Τελικά τα πράγματα είναι μερικές φορές πολύ απλά. Πήγε ο Ιστορικός στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Όπως σε όλα τα ματς. Δεν έχουμε εμείς «σημαντικά» ματς. (Ο μόνος αγώνας που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι μόνο αυτό κόντρα στον Απόλλωνα, ο οποίος είναι και το μόνο πραγματικό αδερφό σωματείο…). Πήγαν που λέτε οι παίκτες μας (χωρίς οπαδούς στο πλευρό τους γιατί στην Ελλάδα είναι «έγκλημα» να θες να δεις την ομάδα σου οργανωμένα, με παρέα, εκτός έδρας), προσπάθησαν, μόχθησαν, είχαν «ατυχίες» αλλά και τύχη (γιατί στο ποδόσφαιρο θέλεις και τύχη…) και «έφυγαν» από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό της ισοπαλίας.

*** Ποια είναι η διαφορά του Σαββατιάτικου αγώνα στο ΟΑΚΑ και αυτού με τον ΟΣΦΠ στη Νέα Σμύρνη; Τα σφυρίγματα των διαιτητών. Είτε μας αρέσει, είτε όχι η ήττα μας από τον ΟΣΦΠ ήρθε από τις υποδείξεις των διαιτητών. Θα με ρωτήσετε δεν θα χάναμε διαφορετικά; Μπορεί να χάναμε ναι, αλλά άφησαν οι διαιτητές τους παίκτες μας να διεκδικήσουν άλλο αποτέλεσμα; Όχι βέβαια. Αντιθέτως στο ΟΑΚΑ με 50-50 διαιτησία φύγαμε με θετικό αποτέλεσμα.

*** Στο αγωνιστικό μέρος η ομάδα για άλλη μια φορά έδειξε εξαιρετική αμυντική λειτουργία και ελάχιστες φορές απειλήθηκε. Το μυστικό δεν είναι μόνο η καλή απόδοση των αμυντικών μας. Είναι το εξαιρετικό πρωτάθυλημα που κάνουν ο Παναγιώτης Κόρμπος και ο Μανώλης Σιώπης. Γιατί όσο καλούς αμυντικούς και τερματοφύλακα να έχεις αν οι επιθέσεις γίνονται κατά κύματα όλο και κάποιο γκολ θα φας. Με τα αμυντικά χαφ όμως που έχουμε οι επιθέσεις των αντιπάλων είναι λιγότερες και έτσι η δουλειά της άμυνα γίνεται πιο εύκολη. Με την ευκαιρία να ευχηθώ γρήγορη επάνοδο στα γήπεδα για τον Ζερόμ Γκιοατά, ένα υπερπολύτιμο εργαλειο στην αμυντική μας γραμμή, ο οποίος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του ρόστερ.

*** Σε δύσκολες έδρες όπως αυτή του ΟΑΚΑ θα έπρεπε να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι μεσοεπιθετικά. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιώσουμε καθώς έχουμε εξαιρετικά ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να κάνουν «σμπαράλια» κάθε άμυνα. Συνεχίζουμε. Το Σάββατο παίζουμε στη Λάρισα σε ένα ακόμη δύσκολο ματς, σε ένα από τα πιο ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας. Φυσικά με 50-50 διαιτησία θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό, δηλαδή άλλη μια εκτός έδρας νίκη!

*** Με το «διπλό» από την έδρα του Ψυχικού έφυγε ο Πανιώνιος, νικώντας εύκολα με 82-66! Τα είπαμε. Δεν μας χωρά η Α2… Συνεχίζουμε!

*** Το "τρία στα τρία" πέτυχε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ιστορικού, που πέρασε με τη νίκη από τη Ρόδο επικρατώντας με 3-0 σετ της Τελχινίδας. Έτσι η ομάδα της Μαρίας Καλαρά έμεινε μόνη στην κορυφή του 2ου υποομίλου του Α ομίλου. Αντίθετα ηττηθηκαμε στο πρωτάθλημα Α1 γυναικών μπάσκετ. Θα συμφωνησω με την ανακοίνωση που λεει: «…Είμαστε βέβαιοι ότι επρόκειτο για "άτυχες" στιγμές και ανθρώπινα σφάλματα των διαιτητών, που σε καμία περίπτωση δεν είχαν την πρόθεση να μας βλάψουν. Πρέπει όμως να αναλογιστούν και εκείνοι ότι δεν επιτρέπεται καμία ολιγωρία και χαλάρωση σε αγώνα επιπέδου Α-1 και μάλιστα στις τελυταίες στιγμές που κρίνεται ένα αποτέλεσμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι παρόμοια λάθη δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον σε κανένα αγώνα και ότι ο τελικός νικητής θα διαμορφώνεται μονάχα από την απόδοση των αθλητριών».

*** Η ανδρική ομάδα πόλο, που έχει πολύ δύσκολη αποστολή στο πρωτάθλημα της Α1, ηττήθηκε 9-6 από τον Εθνικό στη πρεμιέρα της σεζόν. Ο δρόμος είναι μακρύς και «ανηφορικός» για την ομάδα μας και γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε τη προσπάθεια της…

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια