Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Παρουσία Μισαηλίδη η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σμύρνης (φωτορεπορτάζ)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη η ενθρόνιση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης ...

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Σμύρνη η ενθρόνιση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο του νέου Μητροπολίτη Σμύρνης κ. Βαρθολομαίου Σαμαρά. Το "παρών" έδωσε ο Πανιώνιος, μέσω του προέδρου του Ερασιτέχνη Άρη Μισαηλίδη!

Υστέρα από μια ιστορική τελετή η Σμύρνη μετά από 94 χρόνια απέκτησε νέο Μητροπολίτη. Στην τελετή που έγινε στον Αγιο Βουκόλο, στη μοναδική ελληνορθόδοξη εκκλησία που έμεινε ανέπαφη από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος χειροτόνησε ως Μητροπολίτη Σμύρνης τον 44χρονο Βαρθολομαίο Σαμαρά.

Ο Πανιώνιος, που έχει ζήσει στο... πετσί του την καταστροφή της Σμύρνης, δεν θα μπορούσε να λέιψει από αυτό το ιστορικό γεγονός. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Άρης Μισαηλίδης, βρέθηκε στη Σμύρνη, εκπροσωπόντας τον σύλλογο. Μάλιστα, έδωσε στον νέο Μητροπολίτη μία φανέλα του Πανιωνίου, με τον ίδιο να τον ευχαριστεί.

Παρόντες στο ιστορικό γεγονός ήταν εκατοντάδες Έλληνες απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων που ταξίδεψαν στη Σμύρνη από όλη την Ελλάδα αλλά και από άλλες γωνιές του πλανήτη. Αλλά και κληρικοί και φυσικά ορθόδοξοι από όλη την Τουρκία. Παρούσα και η Κοινότητα των Ορθοδόξων της Σμύρνης, στην οποία εκτός από Έλληνες συμμετέχουν και ορθόδοξοι κάτοικοι της πόλης άλλων εθνικοτήτων. Ακούστηκε επίσης για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια και ο ήχος της καμπάνας που τοποθετήθηκε -με την άδεια των τουρκικών Αρχών- στην ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Ο νέος Μητροπολίτης Σμύρνης έγινε δεκτός με επιφωνήματα χαράς και την προσφώνηση «Άξιος» υπό τους ήχους της καμπάνας του ναού.

Δείτε φωτογραφίες με τον Άρη Μισαηλίδη στο ιστορικό γεγονός







Επί της ευκαιρίας που βρέθηκε στη Σμύρνη, ο Άρης Μισαηλίδης επισκέφθηκε το παλιό σπίτι της οικογένειας του στην παλιά προκυμαία, ένα από τα λίγα διασωθέντα σπίτια Ελλήνων στην περιοχή.

Δείτε σχετικές φωτογραφίες 





Ρεπορτάζ panionianea.gr

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια