Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με το... δεξί ο Ιστορικός!

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η ομάδα μπάσκετ του Ιστορικού, επικρατώντας εκτός έδρας του Ψυχικού με 85-63, για το Κύπ...

Με το δεξί ξεκίνησε τις επίσημες υποχρεώσεις της η ομάδα μπάσκετ του Ιστορικού, επικρατώντας εκτός έδρας του Ψυχικού με 85-63, για το Κύπελλο Ελλάδος.

Η ομάδα του Νίκου Οικονόμου ήταν σε όλη την διάρκεια του αγώνα ανώτερη από τον αντίπαλο της. Είχε το προβάδισμα και με εκ0πληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στην επικράτηση και στην πρόκριση για την επόμενη φάση του θεσμού.

Oι κυανέρυθροι έδειξαν καλή αγωνιστική εικόνα, οι παίκτες του Ιστορικού έβγαλαν στο παρκέ πράγματα που έχουν δουλέψει κατά την διάρκεια της προετοιμασίας και σίγουρα ο Έλληνας τεχνικός έμεινε ικανοποιημένος από όσα είδε.

Ο κόσμος του συλλόγου έδωσε το "παρών" στο κλειστό του Ψυχικού, ενθαρρύνοντας την ομάδα του Οικονόμου.

Το παιχνίδι

Στο ξεκίνημα του αγώνα αμφότερες οι δύο ομάδες φάνηκαν αγχωμένες, όμως όσο περνούσαν τα λεπτά οι παίκτες του Πανιωνίου ανέβαζαν την απόδοση τους. Στην πρώτη περίοδο ο Αλίχοντζιτς έκανε τρομερή εμφάνιση και έχει ενισχύσει πολύ την ομάδα η παρουσία του.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο υπήρξε… καταιγισμός τριπόντων. Με τους Ματαλών, Μπιλλή και Πελεκάνο να «πυροβολούν» από την περιφέρεια, ενώ για τους γηπεδούχους προσπάθησαν να «απαντήσουν» οι Μπάμπα, Νίκου και Σακελλαριίου. Το σκορ του ημιχρόνου ήταν 34-42 για τον Ιστορικού.

Στην τρίτη περίοδο οι παίκτες του Οικονόμου εμφανίστηκαν ακόμακαλύτεροι, υποχρεώνοντας τους γηπεδούχους σε αρκετά λάθη. Οι κυανέρυθροι πάτησαν πιο καλά στο παρκέ και ανέβασαν την υπέρ τους διαφορά (50-66).

Στην τέταρτη περίοδο η μεγαλύτερη διαφορά έφτασε τους 22 πόντους (74-52) με τον Ματαλών στο 3ο λεπτό τηου τελευταίου δεκαλέπτου.

Ο Μπιλλής με τον Νοέα είχαν μια εξαιρετική συνεργασία, αφού ο πρώτος έκρυψε την μπάλα και την έδωσε στον 2ο ο οποίος κάρφωσε και ξεσήκωσε τον κόσμο του Πανιωνίου που βρισκόταν στο γήπεδο.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Μίχαλος πέτυχε τρίποντο και ανέβασε ακόμη περισσότερο ξανά το κοινό. Τελικό σκορ το 63-85.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε για τον Ιστορικό ήταν ο Αλίχοντζιτς με 16 πόντους, ενώ ακολούθησαν οι Ματαλών με 15 και Μπιλλής με 12.

Να σημειώσουμε ότι ο Ιστορικός αγωνίστηκε χωρίς τον Πετρόπουλο στην σύνθεση του καθώς o 22χρονος γκαρντ τραυματίστηκε στο ισχίο, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Κάπρης από τις ακαδημίες της ομάδας, πετυχαίνοντας μάλιστα και ένα τρίποντο.

To "παρών" εκτός από τον κόσμο του συλλόγου, έδωσε και ο ισχυρός άνδρας της ομάδας Ίωνας Βαρουξάκης.

Tα δεκάλεπτα: 14-16, 34-42, 50-66, 63-85.

ΨΥΧΙΚΟ (Ρεμεντέλας): Νίκου 10 (1 τριπ.), Άχης 8 (2 τριπ.), Παπανικολάου 14, Σακελλαρίου 12 (2 τριπ.), Γιαννίκος, Μαγουλάς 3 (1 τριπ.), Βάμβα 12 (1 τριπ.), Τσιώκος 4.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Οικονόμου): Νοέας 5 (1 τριπ.), Πελεκάνος 10 (2 τριπ.), Κάπρης 2, Σακελλαρίου 2, Καρύδας 3 (1 τριπ.), Μίχαλος 5 (1 τριπ.), Μπιλλής 12 (3 τριπ.), Ματαλών 15 (3 τριπ.), Μελισσαράτος, Δημητριάδης 7, Αλίχοντζιτς 16, Μπάρλος 8 (1 τριπ.).

Συνολικά τα αποτελέσματα:

Ψυχικό – Πανιώνιος 63-85
Εθνικός – Δούκας 71-82
Μαχητές – ΓΣ Λάρισας 67-61
Φάρος Κερατσινίου – Ηρακλής 70-76
Παγκράτι – Ηράκλειο 44-84
ΑΕ Λάρισας – Καβάλα 64-68
Χολαργός – Αίολος Αστακού 53-62
Αμύντας – Αρκαδικός 96-42

Τα ζευγάρια της β’ φάσης (21/9) του Κυπέλλου:

Μαχητές Δόξα Πεύκων – Πανιώνιος
Δόξα Λευκάδας – Ρέθυμνο
Ηράκλειο – Κόροιβος
Ηρακλής – Κύμη
Δούκας – Λαύριο
Τρίκαλα – Προμηθέας
Αίολος Αστακού – Αμύντας
Απόλλων Πατρών – Καβάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια