Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έτοιμος για πρεμιέρα

Με το «6 στα 6» σαν παρακαταθήκη από τα φιλικά παιχνίδια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την νέα σεζόν, ο Πανιώνιος ξεκινά σήμερα ...

Με το «6 στα 6» σαν παρακαταθήκη από τα φιλικά παιχνίδια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την νέα σεζόν, ο Πανιώνιος ξεκινά σήμερα (17/09) τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, απέναντι στο Ψυχικό.

Ο «Ιστορικός» θα αντιμετωπίσει στο Κλειστό του Ψυχικού την ομάδα της περιοχής, στις 17:00, για την πρώτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, με σκοπό να αρχίσει με το... δεξί η νέα αγωνιστική περίοδος.

Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Νίκος Οικονόμου και οι συνεργάτες του είχαν σε εγρήγορση τους παίκτες, καθώς οι απαιτήσεις είναι αυξημένες και ο κόσμος επιθυμεί να δει ξανά ψηλά την ομάδα του.

Σαφώς, δεν περιμένει κανείς θέαμα και γρήγορο μπάσκετ στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς, αφού είναι πολύ νωρίς ακόμα και η ομάδα χρειάζεται χρόνο μέχρι να δέσει τελείως και να βρει ρυθμό, ωστόσο, το αξιόλογο ρόστερ που υπάρχει μόνο προσδοκίες μπορεί να δημιουργήσει.

Φιλικό το φιλικό οι παίκτες έδειχναν να βρίσκουν τα πατήματά τους και να συνεργάζονται όλο και καλύτερα, με τον καθένα να κατανοεί τους ρόλους που έδινε ο κόουτς.

Παίκτες όπως ο Μπάρλος, ο Πελεκάνος, ο Σακελλαρίου, που αποτέλεσαν «ηχηρές» μεταγραφές για τον Πανιώνιο, είναι αυτοί που θα πάρουν τους «κυανέρυθρους» στην... πλάτη τους φέτος, καθώς είναι γεμάτοι εμπειρίες και παραστάσεις από ομάδες της Α1 και του εξωτερικού, και θα συμβάλλουν σημαντικά σε μία ενδεχόμενη άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», που αποτελεί και τον στόχο των ανθρώπων του συλλόγου.

Φυσικά, δεν γίνεται να αμελίσουμε και τον «παλιό» Νίκο Μίχαλο, ο οποίος κατανοεί πλήρως τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει φέτος, γνωρίζει πολύ καλά το σύλλογο και θέλει να κατακτήσει ακόμα μία άνοδο με τον «Ιστορικό», μετά την περσινή από τη Β' Εθνική. Ο 39χρονος γκαρντ ξέρει να οργανώνει καλά το παιχνίδι και να δίνει λύσεις με μακρινά σουτ.

Από την άλλη, ο «μετρ» των ανόδων, Σάκης Καρύδας αποτέλεσε μια καλή επιλογή στη θέση «1», αφού ξέρει να χειρίζεται καλά την μπάλα και έχει εξίσου οργανωτικό μυαλό. Πέρυσι, αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της Δόξας Λευκάδας και για πολλούς ήταν ένας από τους καλύτερους γκαρντ της Α2.

Επίσης, το νέο «αίμα» που υπάρχει στο ρόστερ αφήνει ελπίδες για το μέλλον. Πρώτος και καλύτερος ο Σωτήρης Μπιλλής, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα, μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Χαλκίδα, όπου κατέκτησε με την Εθνική Νέων το χάλκινο μετάλλιο, και στα μέχρι στιγμής φιλικά έχει δείξει ένα καλό και βελτιωμένο πρόσωπο, και σίγουρα ο προπονητής θα τον εμπιστευτεί και θα του δώσει τις ευκαιρίες του.

Ακόμα, ένας παίκτης που αφήνει υποσχέσεις είναι ο Ανδρέας Πετρόπουλος, ο οποίος, όμως, δεν θα μπορέσει να ενισχύσει τους «κυανέρυθρους» στην αναμέτρηση ενάντια στο Ψυχικό, καθώς τραυματίστηκε στο ισχίο, στο τελευταίο φιλικό με το Κορωπί. Ο νεαρός γκαρντ αγωνίστηκε πέρσι στη Δόξα Λευκάδας, στο πρωτάθλημα της Α2, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες της νησιώτικης ομάδας.

Επιπλέον, ένας «κυανέρυθρος» ακόμα που έχει δείξει να αντέχει την πίεση και να είναι πολύ χρήσιμος στο παρκέ, είναι ο Φώτης Κάπρης. Ο 17χρονος διεθνής πέρυσι, δεν χρησιμοποιήθηκε τόσο πολύ, ωστόσο σε κάποια φιλικά παιχνίδια ο νεαρός γκαρντ δείχνει πως ο προπονητής του μπορεί να τον εμπιστευτεί όταν τον χρειαστεί, καθώς είναι αθλητικός και δίνει ταχύτητα στο παιχνίδι.

Τέλος, η μεταγραφή που έχει κάνει τη διαφορά και αναμφίβολα έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα, είναι αυτή του Φάχρο Αλίχοντζιτς. Ο 27χρονος σέντερ είναι «φωτιά» κάτω από τη ρακέτα και δυνάμωσε πολύ τον «Ιστορικό». Ο Βόσνιος - κάτοχος Βρετανικού διαβατηρίου - ενσωματώθηκε στις τελευταίες φιλικές αναμετρήσεις, καθώς απουσίαζε, ελέω υποχρεώσεων με την εθνική του ομάδα, κι έκανε «πράγματα και θαύματα» στο παρκέ.

Όπως προαναφέρθηκε, κανείς δεν περιμένει πολλά πράγματα στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως άπαντες αναζητούν ένα νικηφόρο ξεκίνημα, ώστε η ομάδα να αποκτήσει ψυχολογία και να μπορέσει να συνεχίσει αναλόγως, τόσο στο Κύπελλο (σε περίπτωση πρόκρισης αντιμετωπίζουν Μαχητές ή Γ.Σ. Λάρισας), όσο και στο Πρωτάθλημα, με την αυλαία να ανοίγει στις 8 Οκτωβρίου, κόντρα στον δυνατό Εθνικό.

Το θέμα της wild card για την Basket League δεν απασχολεί πλέον την «Πλατεία», καθώς δόθηκε στην Δόξα Λευκάδας, ωστόσο, κανείς δεν επαναπαύεται, αφού οι «κυανέρυθροι» θα διεκδικήσουν, πλέον, αγωνιστικά την άνοδο στην Α1 και ο στόχος είναι στο τέλος της χρονιάς να βρίσκονται σε μία από τις δύο θέσεις που οδηγεί στα «μεγάλα σαλόνια».

Επιμέλεια: Κάτια Πετροπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια