Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η συνέντευξη Τύπου για τον Αγώνα Ιστορικής Μνήμης Νέας Σμύρνης

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές του 2ου Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυρι...

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα οι διοργανωτές του 2ου Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης της Νέας Σμύρνης, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τον Δήμο, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).

Παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, o αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Βαγγέλης Χατζατουριάν, η εντεταλμένη σύμβουλος Αθλητισμού, Ιωάννα Καρυοφύλλη, και ο τεχνικός διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, Βαγγέλης Παπαποστόλου.

Επίσης παρέστησαν και μίλησαν η πρωταθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, Αναστασία Καρακατσάνη, ο πανελληνιονίκης δρομέας, Χρήστος Καλλίας, η Παραολυμπιονίκης με προβλήματα όρασης, Βούλα Καντζά, ο δημοφιλής κυανέρυθρος ηθοποιός, Αντώνης Κρόμπας, και εκπρόσωποι των χορηγών του αγώνα.

Οι διοργανωτές χαρακτήρισαν τον αγώνα Ιστορικής Μνήμης ως το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός στην Αττική μετά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στάθηκαν στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τον συνοδεύουν και κάλεσαν όλους τους δημότες και όχι μόνο, να συμμετάσχουν.

«Είναι η 2η φορά που διοργανώνουμε τον αγώνα, δώσαμε εξετάσεις και την περσινή χρονιά και θεωρούμε ότι πετύχαμε. Είναι ένα συμβολικό αθλητικό γεγονός με αναφορά στην ιστορία. Καλώ τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν, γιατί με τον τρόπο αυτό θα τιμήσουν και την ιστορία της πόλης» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζουλάκης.

Η κ. Καριοφύλλη επεσήμανε: «Ο αγώνας διεξάγεται στον απόηχο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπου η χώρα μας είχε μεγάλες επιτυχίες. Είναι σημαντικό για μας να έχουμε περισσότερες συμμετοχές από το 2015. Αθλητισμός και πολιτισμός τρέχουν χέρι – χέρι».

Ο κ. Χατζατουριάν εiπε από την πλευρά του: «Χαιρόμαστε γιατί το μήνυμα του αγώνα που στείλαμε από την πρώτη διοργάνωση βρίσκει φέτος περισσότερους υποστηρικτές από τα ΜΜΕ. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη των γεγονότων του 1922, που προκαλεί πόνο στον απανταχού ελληνισμό. Χιλιάδες άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν μαζί με καταξιωμένους αθλητές, γνωστούς ηθοποιούς και ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών. Αναμένουμε να μετάσχουν 5.000-6.000 δρομείς, θα μας βοηθήσουν 200 εθελοντές και θεωρούμε ότι όσοι τρέξουν θα απολαύσουν τον αγώνα. Έχουμε 7 στάσεις του τραμ και σε όλες θα υπάρχουν μουσικές μπάντες που θα εμψυχώνουν τους δρομείς, ενώ θα πραγματοποιηθεί μετά τον αγώνα δίωρη συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και προγράμματα γυμναστικής από επαγγελματίες προπονητές».

Ο Αντώνης Κρόμπας ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση, την οποία και θα στηρίξει, η Αναστασία Καρακατσάνη δήλωσε σίγουρη ότι τόσο οι δρομείς όσο και ο κόσμος θα χαρούν τον αγώνα και τις εκδηλώσεις, ενώ ο Χρήστος Καλλίας χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και στους ανέργους, σε μια δύσκολη οικονομικά στιγμή για τη χώρα μας, και κάλεσε όλους να βγουν από τα σπίτια τους.

Τέλος, η Βούλα Καντζά έστειλε το μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι, αν θέλουν, μπορούν να κάνουν τα πάντα, όπως κι εκείνη που κατάφερε να γίνει Παραολυμπιονίκης, χωρίς να έχει καθόλου -και όχι περιορισμένη- όραση. «Στις 2 Οκτώβρη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ο αθλητισμός προσφέρει υγεία και αγάπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ (Χρ. Μουρδ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια