Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Να κόψουμε το κεφάλι μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα»

Ο Πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την έναρξη της φετινής σεζόν και τη συνάντηση που είχε η Super ...

Ο Πρόεδρος του Πανιωνίου, Χρήστος Δάρας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την έναρξη της φετινής σεζόν και τη συνάντηση που είχε η Super League με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον "Sport24 Radio":

Για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου:

"Εγώ κομίζω το μήνυμα που πήραμε την Παρασκευή στη συνάντηση με τον Υφυπουργό. Όλες οι ομάδες έθεσαν… βέτο ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 10 του μήνα. Όλες οι υποχωρήσεις που θα γίνουν θα έχουν σκοπό να αρχίσει το πρωτάθλημα τελεσίδικα το επόμενο Σαββατοκύριακο. Με αυτό το θέμα ξεκινήσαμε τη συνάντηση και μετά θέσαμε όλα τα επόμενα. Αυτό είπαμε και οι 16, αυτό ήθελε και ο Υφυπουργός. Οπότε ας κόψουμε το… κεφάλι μας όλοι ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει στις 10 του μήνα, θέλουμε, δε θέλουμε, διότι δεν αντέχουμε άλλη αναβολή. Ούτε οικονομικά, ούτε αγωνιστικά.

Οι παίκτες των ομάδων αυτή τη στιγμή δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον, εκτός κι αν κάποιος νομίζει ότι τους αρέσει να παίζουν φιλικά ή μεταξύ τους διπλά. Οι παίκτες πρέπει να βρουν ρυθμό, κάτι που δε μπορεί να γίνει με τα φιλικά. Άλλωστε αν οι ομάδες ήξεραν ότι θα αρχίσει πιο αργά το πρωτάθλημα θα έκαναν διαφορετικές μεταγραφές και προετοιμασία. Οι περισσότερες ομάδες έχουν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους από τα τέλη του Απρίλη, οπότε οι ποδοσφαιριστές τους έχουν πέντε μήνες να παίξουν επίσημο παιχνίδι".

Για το ποια αγωνιστική θα παιχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο, αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

"Και τον Πανιώνιο και τις υπόλοιπες ομάδες τις ενδιαφέρει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αναμφίβολα μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη θα το ξέρουν οι προπονητές προκειμένου να καταστρώσουν τα σχέδια τους. Δηλαδή θα μας νοιάζει η αγωνιστική και όχι το να ξεκινήσει το πρωτάθλημα; Αν θα είναι η πρώτη ή η τρίτη αγωνιστική είναι δευτερεύον θέμα".

Για το "ισπανικό μοντέλο" στη διαιτησία:

"Συμφωνώ απόλυτα με το μοντέλο, όπως το έχουμε καθορίσει. Από την πληροφόρηση που έχω κατά 99% θα έρθει εσπευσμένα κλιμάκιο της UEFA στην Αθήνα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να κάνει η ΕΠΟ ένα διάβημα στην ομοσπονδία για να οριστεί ο τρίτος επιδιαιτητής. Η Super League το έχει κάνει, ο Υφυπουργός φαντάζομαι ότι το έχει κάνει, οπότε μένει η ΕΠΟ. Διότι η διαιτησία ανήκει στην ΕΠΟ και θα ανήκει εκεί ακόμα κι αν επέμβει ο… Τσίπρας.

Στη χειρότερη περίπτωση, φωνάζουμε για χρόνια για τη διαιτησία, ας φωνάξουμε για μία αγωνιστική ακόμα. Ακόμα κι αν δεν έρθει το κλιμάκιο την Τρίτη ή την Τετάρτη, αυτή η ΕΠΟ είναι για μία αγωνιστική ακόμα. Μετά… αντίο. Θα είναι μέχρι τις 10 του μήνα και μετά θα υπάρχει κάτι άλλο, ίσως και διοίκηση πρωτοδικείου. Δηλαδή και στην περίπτωση που δεν έρθει το κλιμάκιο, αυτό το 1%, πρέπει εμείς να κάνουμε υπομονή, διότι θα έχουμε μεγαλύτερη ζημιά αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτέμβρη. Κατά 99% το πρόβλημα θα λυθεί".

Για το αν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση τη Δευτέρα μεταξύ ΕΠΟ και Super League:

"Ο πρόεδρος βάσει της συνάντησης που είχαμε την Παρασκευή με τον Υφυπουργό είπαμε ότι θα επικοινωνήσει με την ΕΠΟ, για να στείλει η ομοσπονδία το χαρτί στην UEFA, διότι η UEFA μας έχει πει ότι ευχαρίστως θα έρθει άμεσα για να λυθεί το πρόβλημα. Η πιθανότητα να μην προβεί η ΕΠΟ στις απαιτούμενες ενέργειες είναι πολύ μικρή. Άλλωστε αν δε γίνει αυτή την εβδομάδα θα γίνει την επόμενη με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Σημασία για εμάς έχει το εξής: Πάση θυσία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 του μήνα".

Για την πρόταση της NOVA για ανάδειξη πρωταθλητή μέσω των πλέι οφ:

"Τις προτάσεις της Nova τις έχουμε συζητήσει και σε προηγούμενα συμβούλια και το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να ισχύσουν από τη φετινή σεζόν. Μέχρι του χρόνου βλέπουμε. Θα υπάρχει μία επιτροπή που θα μελετήσει το πρωτάθλημα και θα κάνει τις εισηγήσεις της. Φέτος, όμως, δε θα γίνει καμία αλλαγή. Τώρα μας… καίνε άλλα προβλήματα".

Δεν υπάρχουν σχόλια