Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Βήμα λαού: Που είναι η αντικειμενική δημοσιογραφία;

Πολύ σωστό και έγκυρο το κείμενο του αναγνώστη Ορφέα Δαμ. με τίτλο ο εφτάψυχος Πανιώνιος. Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει όχι μόνο η ...

Πολύ σωστό και έγκυρο το κείμενο του αναγνώστη Ορφέα Δαμ. με τίτλο ο εφτάψυχος Πανιώνιος.

Επιτέλους κάποια στιγμή θα πρέπει όχι μόνο η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, που στο κάτω-κάτω είναι δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός, αλλά και η ΕΡΤ (δεν αναφέρομαι στα ιδιωτικά κανάλια και σταθμούς) να αφιερώνουν ανάλογο χρόνο και στις υπόλοιπες ομάδες (και όχι μόνο στις ομάδες του κέντρου) και όχι να κάνουν «ξεπέτα» τα ρεπορτάζ.

Μιλώ όμως για την ομάδα μου τον Πανιώνιο η οποία πέρυσι έκανε πράγματα και θαύματα (τηρουμένων των δεκάδων προβλημάτων) που όχι άδικα άκουσα κάποιους να την παρομοιάζουν με τηνLester κατορθώνοντας κάτι που καμιά άλλη στην χώρα μας δεν θα ήταν δυνατό να κάνει.

Με απαγόρευση μεταγραφών, με ένα από τα μικρότερα budgets του πρωταθλήματος, με νέα παιδιά (90% Ελληνόπουλα), με αποχωρήσεις (μεταγραφές) βασικών παικτών κλπ. να κατορθώνει να φτάνει στην 5η θέση.

Και θα μπορούσε και ακόμα ψηλότερα εάν δεν υπήρχε η γνωστή διαιτητική παρέμβαση.

Ήμασταν λοιπόν μεταξύ 3ης - 4ης θέσης στις περισσότερες αγωνιστικές, και στις Κυριακάτικες εκπομπές έπρεπε να περιμένουμε μετά τα μεσάνυχτα για να παρακολουθήσουμε κάποιο «συνοπτικό» ρεπορτάζ για την ομάδα μας, έστω από τα κρατικά κανάλια. Και όλα αυτά αφού πρώτα όλος ο χρόνος είχε προσαρμοστεί σε 3-4 ομάδες με λεπτομέρειες ακόμα και για τις εντερικές ενοχλήσεις κάποιων παικτών του πάγκου των ομάδων αυτών και ανάλυση του πως και γιατί ήταν δυνατόν αυτές οι ομάδες να μην κερδίσουν τον άγονα εάν τύγχανε να έπαιζαν με μικρομεσαίες ομάδες –από άποψης προϋπολογισμού και φιλάθλων.

Ελάχιστη μνεία και ανάλυση για την άλλη ομάδα που κέρδισε !!!

Προσωπικά έχω πάρει τηλέφωνο επανειλημμένα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ όταν κάνουν παράλληλες συνδέσεις περιγραφής αγώνων που τυγχάνει να παίζουν την ίδια ώρα η ομάδα μου με μια εκ των 3-4 ομάδων και που συνδέονται με το γήπεδο της ομάδος μου (αλλά και τις άλλες ομάδες) μόνο όταν μπαίνει γκολ ή για μια συνοπτική περιγραφή.

Συγνώμη αλλά δεν πληρώνουν τέλη και φόρους μόνο οι οπαδοί των συγκεκριμένων ευνοούμενων ομάδων αλλά και όλοι οι άλλοι εμείς.

Συνιστώ σε τέτοιες περιπτώσεις να παίρνουν όλοι τηλέφωνο στους σταθμούς και να κάνουν παράπονα.

Έτσι λοιπόν τι κάνουν τα κανάλια, οι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι και γενικότερα τα ΜΜΕ? Στρατολογούν περισσότερο κόσμο (νεαρό) για τις ομάδες αυτές. Και είναι φυσικό και επόμενο το πρωτάθλημα και γενικότερα η εθνική μας ομάδα να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Δεν υπάρχει η διαφορετικότητα που θα φέρει την αλλαγή, το ενδιαφέρον και φυσικά τον κοσμώ στα γήπεδα.

Παράλληλα τολμώ να πω ότι ίσως άθελα, να προσδίδουν και στον φανατισμό και την βία που κατά κύριο λόγο γίνεται όταν οι 3-4 αυτές ομάδες παίζουν.

Άσε βέβαια το κλασσικό σχόλιο των εκάστοτε εκφωνητών όταν περιγράφουν αγώνα «μικρομεσαίας» ομάδας που τυγχάνει να έχει αξιόλογους παίκτες στο ρόστερ τους “o παίκτης θα πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα” εννοώντας βέβαια τις προαναφερθείσες 3-4 ομάδας. Τελούν δηλαδή και χρέη managers για τις άλλες ομάδες.

Κάποιοι θα πουν ότι και σε άλλες ανεπτυγμένες ποδοσφαιρικά χώρες 2-3 ομάδες είναι εκείνες που παίρνουν τα πρωταθλήματα άρα δεν αποτελεί βασικό στοιχείο ότι η κατάντια του δικού μας πρωταθλήματος εγγυάται στο ότι μόνο 3-4 ομάδες πρωταγωνιστούν. Μέγα λάθος και πλήρης παραπληροφόρηση.

Δεν είμαι αθλητικός ρεπόρτερ, ούτε είμαι ο πιο κατάλληλος στις αθλητικές γνώσεις μου αλλά πως να συγκρίνεις το πρωτάθλημα στην Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία κλπ με το δικό μας?

Άλλα οικονομικά μεγέθη, άλλο επίπεδο θεάματος και διαφορετική κουλτούρα του αθλήματος που όμως κατά μέγιστο βαθμό επηρεάζεται ο και από τους αθλητικούς δημοσιογράφους.

Η ομάδα μου αποτελεί τον πυρήνα της διαφορετικότητας και ίσως την σπίθα από όπου η αλλαγή μπορεί να προέλθει (και πάλι μιλώ για την ομάδα μου και όχι για άλλες που φυσικά υπάρχουν) από την στιγμή που κατά γενική ομολογία είναι το “φυτώριο” παικτών και η ομάδα που αναγεννά και αναδεικνύει τον κάθε παίκτη.

Ας υπάρχει λοιπόν λίγο σεβασμός και λίγο αντικειμενική επαγγελματική συνείδηση σε όλους αυτούς (έγγραφο, ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης) που θέλουν να λέγονται δημοσιογράφοι και να αλλάξουν λίγο αυτό το κακό κατεστημένο.

Εκτός και αν υπάρχει άλλος λόγος που λειτουργούν κατά τον τρόπο που λειτουργούν.....

Αυτό όμως δεν λέγεται και δεν ταυτίζεται με την αντικειμενική δημοσιογραφία.

Αναγνώστης: Σ.Κ. - Φίλαθλος ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ (... και μόνο)

Περιμένουμε πάντα και τα δικά σας άρθρα-σχόλια-απόψεις στο εξής E-mail: panionianea@gmail.com.


Δεν υπάρχουν σχόλια