Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έσκασε η «βόμβα» Πελεκάνου στην Πλατεία!

Την πιο ηχηρή μεταγραφή στην Α2 έκανε ο Πανιώνιος, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου. Η ανακοίνωση: O Πανιώνιος ΓΣΣ αν...


Την πιο ηχηρή μεταγραφή στην Α2 έκανε ο Πανιώνιος, που ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιχάλη Πελεκάνου.

Η ανακοίνωση:

O Πανιώνιος ΓΣΣ ανακοινώνει τη συμφωνία του με τον καλαθοσφαιριστή Μιχάλη Πελεκάνο. Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» Ίωνας Βαρουξάκης με συντονισμένες κινήσεις έπεισε τον έμπειρο φόργουορντ να φορέσει τη φανέλα του «Ιστορικού».

Η απόκτηση του Πελεκάνου φανερώνει τις μεγάλες προσδοκίες της διοίκησης εν όψει του Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας.

WHO IS WHO

Ο Μιχάλης Πελεκάνος γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1981, έχει ύψος 1.98μ. και αγωνίζεται στη θέση φόργουορντ.

Ο Έλληνας άσος ξεκίνησε την καριέρα του από το Περιστέρι όπου έμεινε για πέντε χρόνια, μέχρι το 2004. Την επόμενη διετία αγωνίστηκε στην ΑΕΚ και τη σεζόν 2006-07 φόρεσε τη φανέλα του Πανελληνίου.

Το 2007 έκανε το μεγάλο άλμα στη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2008 μεταπήδησε στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2009-10 έπαιξε ως «δανεικός» στο Μαρούσι, πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό για ακόμα δύο σεζόν, κατακτώντας το 2012 τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

 Το 2012 ήρθε η ώρα της ανόδου στη Θεσσαλονίκη, όπου έπαιξε στον Άρη για δύο σεζόν. Το καλοκαίρι του 2014 «μετανάστευσε» για δεύτερη φορά στην καριέρα του, στη Ρουμανία και την Πλοϊέστι με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα, πριν επιστρέψει στον Άρη όπου αγωνίστηκε μέχρι και τη φετινή χρονιά.

Παράλληλα έχει αγωνιστεί στο ελληνικό All Star Game τις σεζόν 2001, 2003 και 2010. Ο Πελεκάνος ήταν επί σειρά ετών στέλεχος των Εθνικών Ομάδων της Ελλάδας και στο Ευρωμπάσκετ του 2007 κατέκτησε την 4η θέση με την Εθνική Ανδρών (31 διεθνείς συμμετοχές).

Δεν υπάρχουν σχόλια