Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος είμαστε...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέλφια καλησπέρα! Ποτέ στα γραπτά μου για τον Ιστορικό δεν επιχείρησα να παίξω ρόλο… πα...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέλφια καλησπέρα! Ποτέ στα γραπτά μου για τον Ιστορικό δεν επιχείρησα να παίξω ρόλο… παρηγορητικό. Δεν ταιριάζει με τον χαρακτήρα μου, αλλά πολύ περισσότερο δεν αξίζει τέτοιος λόγος (προφορικός ή γραπτός…) στον Πανιώνιο, στους οπαδούς του Ιστορικού! Λοιπόν σύμφωνα με όσα έχουμε μάθει μέχρι τώρα η ΟΥΕΦΑ δεν μας επιτρέπει να αγωνιστούμε Europa League για μια γραφειοκρατική παράβλεψη με τις μετοχές του ερασιτέχνη Πανιώνιου. Μπορεί να ακούγεται (και να είναι…) άδικο, «σκληρό» αλλά είναι μια παράβλεψη που μας στοίχισε. Dura lex, sed lex. Σκληρός νόμος, αλλά νόμος έλεγαν οι Λατίνοι και θα μου επιτρέψετε να συμφωνήσω. Και ξέρετε γιατί; Επειδή σαν Πανιώνιος έχω μάθει να μην μου χαρίζουν τίποτα. Αυτός ο σύλλογος είναι γαλβανισμένος από τον αγώνα ενάντια στην αδικία. Γι’ αυτό όσες φορές πήραμε κάτι που δεν αξίζαμε πρώτοι εμείς βγαίναμε και λέγαμε την αλήθεια. Γιατί για όλους εμάς Πανιώνιος και δικαιοσύνη είναι έννοιες ταυτόσημες. Σε όλα τα αθλήματα. Σε όλη μας τη ζωή.

*** Αυτούς που σκέφτομαι είναι οι παίκτες, ο προπονητής, οι συνεργάτες και όλο το αγωνιστικό team που μόχθηκσαν κάτω από δύσκολες οικονομικές & αγωνιστικές συνθήκες, κέρδισαν με το σπαθί τους το ευρωπαϊκό εισιτήριο και μια διοικητική απόφαση τους το στερεί. Ναι γι’ αυτούς είναι κλοπή. Αλλά επειδή οι περισσότεροι θα συνεχίσουν στον Πανιώνιο πιστεύω ότι αυτό θα τους πεισμώσει να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους τη νέα αγωνιστική σεζόν και θα αποδείξουν ξανά ότι τις ευρωπαϊκές συμμετοχές οι ομάδες της κερδίζουν μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι μέσω κάποιων τύπων (γνωρίζουμε στον Πανιώνιο και πρόσωπα και καταστάσεις ας το ξέρουν κάποιοι «φρέσκοι» στα Γιάννενα) στα γραφεία της ΟΥΕΦΑ.

*** Παράλληλα μόλις έγινε γνωστή η είδηση του αποκλεισμού από την Ευρώπη, πολλοί (όχι μόνο οπαδοί του ΠΑΣ…) δεν έχασαν την ευκαιρία να ειρωνευτούν και φυσικά να βγάλουν χολή για τον Πανιώνιο. Λογικό. Ιδιαίτερα για τους οπαδούς των λεγόμενων τριών μεγάλων ΠΑΕ του κέντρου ο Ιστορικός είναι κακό σπυρί στον πισινό τους. Για τους υπόλοιπους είναι κατανοητό το κόμπλεξ απέναντι στην ομάδα, που παρά τις απίστευτες αγωνιστικές αδικίες έχει 9 ευρωπαϊκές συμμετοχές (2 Κυπελλούχων, εκ των οποίων το 1999 έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης), 5 στο UEFA, 1 Διεθνών Εκθέσεων, 1 Ιντερτότο) και έχει καταφέρεις οκτώ προκρίσεις (σε νοκ άουτ αγώνες). Δεν έχει νόημα να μπαίνουμε σε αντιπαράθεση. Ο Ιστορικός έχει αρχίσει τη πορεία από πολύ παλιά στα χώματα της Μικράς Ασίας και είναι προορισμένος να πάει (και θα πάει…) ακόμα πιο μακριά.

***Για την Πανιώνια διαφορετικότητα από την Αγγλία ο φίλος και συνΠανιώνιος Χρήστος Μπαλαφούτης έγραψε τα πιο ψύχραιμα λόγια που διάβασα τις τελευταίες μέρες στο Facebook. Έγραψε ο Χρήστος: «Όταν πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα στα χαρτιά με την υπόθεση Βάλνερ ξεκίνησε ο κακός χαμός με αυτή την πρακτική και όλοι έσπευσαν να πουν πόση ντροπή πρέπει να νιώθει ένας οπαδός με κάτι τέτοιο. Από τότε, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το ματς στα χαρτιά με τον Πάοκ στο ποδόσφαιρο, η Αεκ κέρδισε παιχνίδι στα χαρτιά με τον Πανιώνιο στο μπάσκετ για "εκπρόθεσμο καλαθι", ο Παναθηναϊκός έμεινε στο βόλει κατηγορία "στα χαρτιά", το Γιάννενα έχασαν την Ευρώπη στα χαρτιά για να παίξει ο Παναθηναϊκός και σήμερα ο Πας βγαίνει τελικά Ευρώπη, στα χαρτιά.... Πείτε μας για το πόσο υπερήφανοι νιώθετε όταν είστε "στους διαφορετικούς" και "αντισυστημικούς", γιατί σε εμένα βρωμάτε όλοι το ίδιο...». Έτσι ακριβώς είναι. Είναι δύσκολο να είσαι «διαφορετικός». Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω είναι μια υπενθύμιση προς τους φίλους του συμπαθή ΠΑΣ Γιάννινα. Η προηγούμενη ομάδα που επιχείρησε να «κυνηγήσει» τον ιστορικό με τέτοια μέσα, δλδ στα χαρτιά, ήταν ο Αρης Θεσσαλονίκης… Αυτό μόνο!

*** Πανιώνιοι συνεχίζουμε. Όπως έχουμε μάθει. Απλά δεν θα παίξουμε στην Ευρώπη. Απλά χάσαμε την ευκαιρία να δώσουμε πόντους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πειράζει. Και επειδή σήμερα με έχει πιάσει το λατινικό μου υπογραμμίζω: Ubi concordia, ibi victoria, το οποίο σημαίνει «όπου ενότητα εκεί νίκη». Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Σαν γροθιά. Όπως είμαστε όλα αυτά τα χρόνια και δημιουργήσαμε το ποδοσφαιρικό θαύμα του Ιστορικού. Ξέρετε τι έργο έχει γίνει για το περίφημο Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ; Μέσα σε 8 μήνες ο Πανιώνιος διακανόνισε και καταβάλλει όλες τις υποχρεώσεις της τελευταίας πενταετίας νόμιμες και μη, ύψους 4 εκατομμύρια ευρώ! Και δεν είναι μόνο αυτά. Δεν υποστηρίζω τυχαία ότι τα καλύτερα έρχονται για τον Ιστορικό. Αρκεί να μείνουμε ταπεινοί και εργατικοί. Και είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν σύντομα και πάλι ευκαιρίες για ευρωπαϊκά ταξίδια. Τα λόγια του Μαρίνου Ουζουνίδη, ο οποίος είναι μόλις δυο χρόνια στον Ιστορικό αλλά έχει καταλάβει το μέγεθος του συλλόγου, ταιριάζουν απόλυτα: «Το έχω πει πολλές φορές Πανιώνιος είμαστε και ότι δυσκολίες και να έρθουν θα τα καταφέρουμε».

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια