Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Για τον Τάσο και τον κυρ-Αγγελο…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** «Kυανέρυθρα» αδέρφια σας χαιρετώ. Έβλεπα τη Τρίτη το βράδυ εκατοντάδες χαρούμενα πρόσωπα στο γήπεδο...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** «Kυανέρυθρα» αδέρφια σας χαιρετώ. Έβλεπα τη Τρίτη το βράδυ εκατοντάδες χαρούμενα πρόσωπα στο γήπεδο του Πανιωνίου. Μια «τρελή» χρονιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Πανιώνιος, αυτός που το περασμένο καλοκαίρι τον είχαν ανάμεσα στους υποψήφιος για υποβιβασμό, έκλεινε τη σεζόν με το ευρωπαϊκό εισιτήριο στο χέρι. Αντρίκια, παλικαρίσια, Πανιώνια… Οι φίλαθλοι του Ιστορικού γιόρταζαν την επιτυχία με τους παίκτες, τους προπονητές, τους παράγοντες. Έκλεισα τα μάτια για δευτερόλεπτα. Άκουσα μια φωνή: «Σου έχω κρατήσει νερό…». Γύρισα και ήταν ο κυρ – Άγγελος, ο άνθρωπος όλων των δημοσιογράφων. Κάθε Κυριακή, σε κάθε ματς εκεί. Να προσφέρει για τον Πανιώνιο. «Τα καταφέραμε και πάλι. Τους την σκάσαμε» μου είπε και ένα χαμόγελο σχηματίστηκε στο ταλαιπωρημένο του πρόσωπο. Σάστισα. «Μα… κυρ-Αγγελε…». Δεν απάντησε και έφυγε σαν αερικό…

***Πριν προλάβω ένα κτύπημα στη πλάτη με έκανε να γυρίσω. «Που σαι ρε αναθεωρητή; Γιορτάζεις που θα πάμε στην Ευρώπη;».. «Τάσο; Και εσύ εδώ;» είπα σαστισμένος. «Μα είναι δυνατόν να έλειπα ρε φίλε; Είχες καμία αμφιβολία ότι κάπου εδώ θα τριγυρίζω;» μου είπε ο Τάσος. Ο Τάσος Κοζανιτάς το συντροφάκι που μας την έσκασε πριν από πέντε χρόνια και αποφάσισε να μην ταλαιπωρείται άλλο και «έφυγε». «Όχι βέβαια…» του είπα, «Απλά δεν σε είδα πριν στο Τυροπιτά όπως πριν από κάθε ματς και σκέφτηκα μήπως είχες τρεξίματα με τις Αναιρέσεις που στήνεται πάλι το Σαββατοκύριακο…». Γέλασε. «Δεν έχανα με τίποτα το αποψινό ματς, αλλά αν περάσεις το Σαββατοκύριακο από τις Αναιρέσεις, όλο και κάπου θα σε τρακάρω…» μου είπε χαμογελώντας όπως μόνο αυτός ήξερε και χάθηκε μέσα στο πλήθος φωνάζοντας: «Μας πήρες τα μυαλά ρε Πανιώνε…».

*** Άνοιξα τα μάτια, ούτε κυρ Άγγελος, ούτε Τάσος. Μόνο πολλοί Πανιώνιοι χαρούμενοι για το επίτευγμα του Ιστορικού. Το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια μερικές φορές. Κοίταξα ψηλά στον ουρανό. Εκεί που έσκαγαν τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα. Δεν μπορεί είπα κάπου ανάμεσα στο πλήθος ο κυρ Αγγελος και ο Τάσος, θα με βλέπουνε σαστισμένο και θα γελάνε. Γιατί είμαι σίγουρος ο κυρ Αγγελος Φιλίππου, ο Τάσος Κοζανιτάς, ο Κάσκας, ο Μάκης Δενδρινός και τόσοι άλλοι Πανιώνιοι θα έχουν έστησαν το δικό τους «κυανέρυθρο» πανηγύρι στον ουρανό για τον Ιστορικό… Δεν τους ξεχνάμε ποτέ!

*** Για άλλη μια φορά θα γράψω ότι αυτή η ομάδα με έκανε περήφανο. Μας έκανε όλους τους Πανιώνιους να περπατάμε στο δρόμο με ψηλά το κεφάλι. Παίκτες, προπονητές & διοίκηση έφτιαξαν μια ομάδα, ένα σύνολο, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου. Με πάθος, καρδιά, αγωνιστικότητα και ήθος. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Να βελτιώσουμε αυτό που δημιουργήθηκε. Γιατί ο Ιστορικός μέσα από τις δυσκολίες ατσαλώνεται. Γιατί ο Πανιώνιος αναγεννήθηκε μέσα από μια καταστροφή. Γιατί ο Πανιώνιος είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθάνουν ποτέ!

*** Στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Και μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! KeeptheFaith!

Δεν υπάρχουν σχόλια