Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Το έργο το έχουμε ξαναδεί…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Κυανέρυθρα αδέρφια ψυχραιμία. Χιλιοπαιγμένο το έργο. Ανά δεκαετία από το 1950 αυτό ζούμε στον Πανιώ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Κυανέρυθρα αδέρφια ψυχραιμία. Χιλιοπαιγμένο το έργο. Ανά δεκαετία από το 1950 αυτό ζούμε στον Πανιώνιο. Παίκτες που δεν θα υπήρχαν στον ποδοσφαιρικό χάρτη αν δεν είχαν αγωνιστεί με τη «κυανέρυθρη» φανέλα σε μια νύχτα το ξέχασαν και θέλησαν να… ανοίξουν τα φτερά τους. Εκατοντάδες (μήπως χιλιάδες;) οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στον Ιστορικό από το 1890 μέχρι τα σήμερα. Λίγοι οι εκλεκτοί. Λίγοι εκείνοι που ταυτίστηκαν με την πορεία του ιστορικότερου ελληνικού συλλόγου.

**** Ερχεται μια στιγμή που επιλέγεις αν θα είσαι απλά περαστικός, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής ή θα γράψεις το όνομά σου στον κατάλογο του Ιστορικού. Ξέρω, ξέρω τίτλοι, χρήματα, «δόξα». Ναι τα ξέρω όλα αυτά. Όμως βλέπεις ο Νίκος Πεντζαρόπουλος προτίμησε να μείνει στην ιστορία ως «ο ήρωας του Τάμπερε» αγωνιζόμενος στον Πανιώνιο. Αλήθεια ποιος θυμάται σε ποια ομάδα έπαιζε ο Σαργκάνης όταν ονομάστηκε «Φάντομ»; Πολλοί λίγοι. Τον Πεντζαρόπουλο όμως όλοι τον θυμούνται ως τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου.

*** Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν ο Τάσος Μπακασέτας θέλει να πάει στην ΑΕΚ. Είναι δικαιώματά του. Όπως είναι δικαίωμα και της συγκεκριμένης ομάδας να θέλει να τον αποκτήσει χωρίς να πληρώσει χρήματα. Εξάλλου το έχει ξανακάνει. Και πρόσφατα αλλά και παλαιότερα. Εμένα με ενδιαφέρει τι θα κάνει η διοίκηση που σήμερα τυχαίνει να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Γιατί όπως περαστικοί είναι παίκτες & προπονητές, έτσι είναι και οι παράγοντες. Εγώ λοιπόν από τη διοίκηση των κυρίων Δάρα και Ζαμάνη θέλω να προφυλάξει την αξιοπρέπεια του συλλόγου.

*** Να βγει δημόσια να πει στους Πανιώνιους και σ’ όλους τους Ελλήνες φιλάθλους πόσο κοστολογεί τον Μπακασέτα. Με ποιο χρηματικό ποσό θα του έδινε μεταγραφή. Επίσης αν έχει επίσημες προτάσεις για τον παίκτη από άλλες ομάδες, ελληνικές ή ξένες, να τις δημοσιοποιήσει. Και μετά τα πράγματα θα γίνουν πολύ απλά. Αν η ΑΕΚ (ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα…) θέλει τον Μπακασέτα μπορεί να καταθέσει επίσημη πρόταση (αν δεν το έχει κάνει ήδη…), να διαπραγματευθεί το ποσό, να πληρώσει και να πάρει τον παίκτη. Αν αυτό δεν συμβεί ο Τάσος έχει συμβόλαιο μέχρι το Δεκέμβριο του 2016. Θα μείνει στην ομάδα. Θα παίρνει το μισθό του, θα κάνει τις προπονήσεις του και 1 Ιανουαρίου ας πάει στο καλό.

*** Δεν με απασχολεί τι θέλει και τι θα κάνει τελικά ο Μπακασέτας. Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις & τις επιλογές του. Εχουν περάσει από τα μάτια μου εκατοντάδες Μπακασέτες. Με απασχολεί όμως να μην καταρρακωθεί η αξιοπρέπεια του Ιστορικού Πανιώνιου. Αρκετά «κτυπήματα» έχει δεχθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Γιατί η αξιοπρέπεια δεν κοστολογείται. Και δεν πρέπει η διοίκηση να επιτρέψει σε κανέναν ποδοσφαιριστή να εκβιάσει τον Πανιώνιο. Είναι προτιμότερο η ΠΑΕ να χάσει χρήματα (πολλά δεν έχει σημασία…) που ξέρω ότι τα έχει ανάγκη. Είναι όμως προτιμότερο…

*** Το ξαναγράφω. Αυτό το έργο είναι χιλιοπαιγμένο στον Πανιώνιο. Το έχουμε ξαναδεί και πιθανότατα θα το ξαναδούμε. Εξάλλου το ρητό «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος» μάλλον πρέπει να γίνει έμβλημα του Ιστορικού. Η Πανιώνια οικογένεια πρέπει να μείνει ενωμένοι. Και στις χαρές και στις λύπες. Και στα εύκολα, αλλά πολύ περισσότερο στα δύσκολα. Όπως είπε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης: «Πολύ δύσκολα κτίζεις, αλλά πολύ εύκολα γκρεμίζεις».

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

11 σχόλια

  1. Συμφωνώ απόλυτα στο ότι η διοίκηση πρέπει να προστατέψει την αξιοπρέπεια του Συλλόγου. Τα χρήματα που θα χάσει ναι μεν είναι σημαντικά, αλλά πάντα θα είναι και δεν θα λύσουν το πρόβλημα της ομάδας. Διαφωνώ με το να μπει στο ψυγείο μέχρι τον Γενάρη. Διακοπή συμβολαίου για 6 μήνες που μάλιστα είναι και απόλυτα δικαιολογημένη αν αληθεύει πως έβρισε άνθρωπο της διοίκησης συν καταγγελία του συμβολαίου του στην FIFA αν έχει υπογράψει σε άλλη ομάδα πριν την 1η Ιουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εαν η σεκ δεν δωσει λεφτα κοψτε του την μπαλα μεχρι 1η Ιανουαριου. Να κανει αλλους 6 μηνες να ερθει στα ισα του και να μαθουν οι τσιπιδες της αεκ οτι ολα πληρωνονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάκη αντιλαμβάνομαι την αγανάκτηση ( τόσο τη δίκη σου όσο και όλων των Πανιωνιων ) αλλά πρέπει (και συμφωνώ μαζί σου) άμεσα η διοίκηση να ρίξει φως στην υπόθεση. Δεν πρέπει να χαλάσει αυτο που φτιάξαμε αυτή τη χρονιά... Ήδη χθες είδαμε τον Ουζουνίδη εκνευρισμένο με εμφανή αναφορά στη διοίκηση . Πρέπει να διαφυλάξουμε το κλίμα της ομάδας μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έκανα το σχόλιο αυτό στο gazzeta.

    "Δεν οικτίρω την ΑΕΚ, ειδικά στην τωρινή της μορφή κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα (τζάμπα). Είμαι όμως υπερήφανος για την ομάδα μου γιατί ξεχρεώνω χωρίς να πέσω κατηγορία, με ότι παίκτες έχω, με ότι κόσμο έχω κι αυτή η περηφάνια είναι το πολυτιμότερο asset μου και δεν πουλιέται. Μπακασέτες θα περάσουν πολλοί και θα πουν πολλά και ωραία όπως είπε κι εκείνος. Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ όμως είναι ιδέα και οι ιδέες δεν έρχονται και παρέρχονται μένουν εκεί βράχοι ακούνητοι, αμίλητοι, χτίζουν ΣΕΒΑΣΜΟ. Το δελτίο του παίκτη δίπλα στο κάδρο του Πεντζαρόπουλου, τον Ιανουάριο να πάει στην ευχή του Θεού και ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πανιωνιοςνεμεας24 Μαΐου 2016 στις 2:20 μ.μ.

    Aγαπητε Μακη στο αρθρο σου τα εχεις γραψει ολα εγω θα σταθω στο χιλιοπαιγμενο εργο ,απο την Αεκ και οταν ειδικα ο μεγαλομετοχος διατυμπανιζει οτι θελει την εξυγιανση του ποδοσφαιρου ,κε μεγαλομετοχε δεν προσπαθεις να παρης παικτη απο αδυναμη οικονομικα ομαδα με πλαγιους τροπους κτυπας την πορτα της ομαδας με την οποια εχει συμβολαιο τα βρισκεις μαζυ της και μετα παιρνης τον παικτη ,δεν ριχνεις την ομαδα γ εθνικη για να μην πληρωσεις καποιους ,ολος ομως ο θορυβος για την εξυγιανση ειναι στο να μπορεση να ελεχγη την διαιτησια γιατι εδω και αρκετα χρονια τον ελεχγο τον εχει αλλος.η διοικηση πρεπει να προστατεψη τα συμφεροντα της αγαπημενης μας ομαδας παικτες ερχοντε και παρερχοντε η ομαδα και το εμβλημα πρεπει να ειναι εκει σταθερα πανω απο ολους και ολα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ουτε Cent στο σωματειο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αι στα τσακιδια ρε ρουφιανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πως περασε το σχολιο ρε θεουλη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εσυ μαθε ορθογραφία και ασε τις συμβουλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ περήφανος που άλλαξε ΑΦΜ χωρίς επιπτώσεις. Περήφανος που από Πανιώνιος έγινε Νεος Πανιώνιος και μετά ΠΓΣΣ. Περήφανος που γίνεται χαλί στο ΠΟΚ και κυρίως στον γαύρο, παίρνοντας τζάμπα παίκτες δανεικούς για να ψήνονται χωρίς να πληρώνει μια. Περήφανος που έχει/είχε στο δυναμικό του ανθρώπους με αμφιλεγόμενη υπόληψη (Μπεος, Ζουμάνης, ...) αλλά και ανθρώπους με στενές σχέσεις με τον γαύρο (Γκαγκάτσης, Δάρρας, κλπ). Περήφανος που είναι παράρτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή