Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ονειρεμένη χρονιά…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Η χρονιά ολοκληρώθηκε. Και είναι απόλυτα ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ! Είτε πάρουμε τ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Η χρονιά ολοκληρώθηκε. Και είναι απόλυτα ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ! Είτε πάρουμε την άδεια, είτε όχι όλοι οι Πανιώνιοι μόνο υπερηφάνια πρέπει να νιώθουμε γι’ αυτή την ομάδα που με ελάχιστα οικονομικά μέσα έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο και τερμάτισε στη πέμπτη θέση της βαθμολογίας αφήνοντας πίσω ομάδες με μπάτζετ εκατομμυρίων. Ο Πανιώνιος του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχε το ακατόρθωτο. Κατάφερε να συνδυάσει καλό ποδόσφαιρο με αποτελεσματικότητα. Και φυσικά να «βγάλει» και πάλι τους καλύτερους Ελληνες ποδοσφαιριστές.

*** Και τώρα περιμένουμε την απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ για την έφεση. Δεν υπάρχει Ελληνας φίλαθλος που να μην υποστηρίζει ότι ο Ιστορικός δικαιούται τη θέση στα πλέι οφ και στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Όμως υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Και εμείς είμαστε Πανιώνιος. Δεν θέλουμε χάρες. Δεν θέλουμε παρανομίες. «Αν είμαστε νόμιμοι ας την πάρουμε, αν όχι τότε να μην την πάρουμε», δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και αυτή η δήλωση εκφράζει όλους τους Πανιώνιους απανταχού της γης. Γιατί εμείς είμαστε γαλβανισμένοι στην αδικία και δεν την θέλουμε για κανέναν.

*** Η διοίκηση της ΠΑΕ έχει αγωνιστεί, έχει νοικοκυρέψει τον σύλλογο. Με κόπο, με οικονομικές θυσίες. Μακάρι να βρουν δικαίωση αυτές οι προσπάθειες και η ομάδα να πάρει την άδεια που οι παίκτες κατέκτησαν με το σπαθί τους μέσα στα γήπεδα. Όμως αν δεν είμαστε «σωστοί» θα αποδεχθούμε την απόφαση, θα σκύψουμε το κεφάλι και θα δουλέψουμε για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει. Επαναλαμβάνω κανένας Πανιώνιος δεν θέλει χάρες…

*** Θέλουμε να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά και να έχουμε να λέμε για τους «άλλους» χωρίς να μπορούν αυτοί να πουν κάτι μεμπτό για τον Ιστορικό. Όπως περπατούν οι «κυανέρυθροι» παίκτες που πήραν τα κύπελλα το 1979 και το 1998, κόντρα στα προγνωστικά εκείνης της εποχής. Αυτούς τίμησε η ΠΑΕ και μπράβο της. Γιατί την ιστορία μας πρέπει να την τιμάμε. Νας γίνεται παράδειγμα στους νεώτερους. Το 1979 ο Πανιώνιος του αείμνηστου Πάνου Μάρκοβιτς αντιμετώπισε στον τελικό του κυπέλλου την πρωταθλήτρια ΑΕΚ του Μπάγεβιτς, του Δομάζου, του Νικολάου. Ελάχιστοι έδιναν «τύχη» στον Ιστορικό. Και ο τελικός άρχισε με τον χειρότερο τρόπο καθώς στο 3’ ο Τάσος έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ. Η συνέχεια όμως ήταν… Πανιώνια. 51’ Αναστόπουλος, 67’ Λίμα και 84΄ Παθιακάκης σκόραραν και ο Ιστορικός πήρε το πρώτο του κύπελλο. Ζαφείρης Κάκαρης, Μάκης Ζαχαρόπουλος, Γραβάνης, Χαλκίδης, Εμβολιάδης, Χαράλαμπος Σαϊπάς (46΄ Μωραϊτέλης), Νόνι Λίμα, Δημήτρης Μαυρίκης, Νίκος Αναστόπουλος, Γιάννης Παθιακάκης, Κώστας Βαλλίδης, αυτοί που έγραψαν ιστορία.

*** 18 χρόνια μετά, πάλι στο «Γ. Καραϊσκάκη» ο Ιστορικός κόντρα στα προγνωστικά κατακτούσε το δεύτερο κύπελλο στην ιστορία του. Με το γκολ (που έγινε σύνθημα…) του Δημήτρη Ναλιτζή στο 53’ ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό. Την ομάδα αποτελούσαν οι: Φότο Στρακόσια, Δημήτρης Μπουγάς, Λεωνίδας Βόκολος, Βασίλης Ιωαννίδης, Τάσος Κατσιαμπής (78΄ Θεόφιλος Καρασαββίδης), Μίοντραγκ Μένταν (65΄ Κώστας Κάφαλης), Απόστολος Μάντζιος, Ναλιτζής (73΄ Ρόι Βάσμπεργκ), Γιάννης Καμίτσης, Αντώνης Σαπουντζής, Τάκης Φύσσας. Προπονητής ο Χρήστος Εμβολιάδης που συνδέει τις δυο κατακτήσεις του Ιστορικού. Το 1979 ως παίκτης & το 1998 ως προπονητής.

*** Αλλάζω θέμα. Εύκολα και απλά ο μπασκετικός Πανιώνιος συνέτριψε το Ηράκλειο με 96-67.... Να το επαναλάβω; Θα το κάνω. Δεν σε χωράει η Β’ εθνική Ιστορικέ…. Ένα μεγάλο μπράβο στα κορίτσια του βόλεϊ που διεκδίκησαν την άνοδος την Α1 αλλά δεν τα κατάφεραν. Η προσπάθεια μετράει… Παλικαρίσια νίκη στο πόλο με 7-6 επί του Ιωνικού Νίκαιας. Η ομάδα μας δείχνει σιγά σιγά να προσαρμόζεται στο πρωτάθλημα της Α2.

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια