Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δεν μπορούν να καταλάβουν…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Από χθες το βράδυ, μετά το θριαμβευτικό 3-1 επί του ΠΑΟΚ έχουν γραφ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Από χθες το βράδυ, μετά το θριαμβευτικό 3-1 επί του ΠΑΟΚ έχουν γραφτεί πολλά. Σχεδόν όλα. Για τον Μπακασέτα, για τον Καρίμ, για το «μαγικό ραβδί» Ουζουνίδη, για το οικογενειακό κλίμα του Ιστορικού, για την επιτυχία της πρόκρισης στα πλέι οφ. «Ξαφνικά» (;) ανακάλυψαν τον Πανιώνιο όλοι. «Φίλοι» και «εχθροί». Ετοιμαστείτε για… αφιερώματα από τους «γνωστούς». Όχι βέβαια για τον Πανιώνιο, για την ιστορία του, για την εκπληκτική πορεία του. Αλλά για το πόσο… Αεκτσής είναι ο Μπακασέτας, πόσο… Ολυμπιακός ο Σιώπης και πόσο…. Παναθηναϊκός ο Ανσαριφάρντ. Μερικοί είναι θλιβεροί γιατί ποτέ δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν το μεγαλείο του Πανιωνίου.

*** Ναι με ενοχλεί πάρα πολύ που η διοίκηση δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφέρει τα συμβόλαια που θα ήθελα σ’ όλους της παίκτες της ομάδας. Αλλά μ’ αυτό μεγαλώσαμε όλες οι γενιές του Πανιωνίου. Από την εποχή του Κώστα Νεστορίδη μέχρι πριν από λίγα χρόνια οι λεγόμενοι μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου έκλεβαν (τις περισσότερες φορές) τους παίκτες μας με δελεαρ, τι άλλο;, περισσότερα χρήματα. Όμως ο Πανιώνιος εκεί. Κακό σπυρί. Έναν «έκλεβαν» πέντε έβγαζε. Και κάποιες φορές, κρατώντας τα προσχήματα, μας έπαιρναν τους παίκτες νόμιμα, με μεταγραφή. Το έργο θα επαναληφθεί και φέτος (και πάντα…). Ενας θα φύγει; Πέντε θα βγουν. Και θα μένει οι απορία: «Πως τα καταφέρνει ο Πανιώνιος εκεί που οι άλλοι δαπανούν εκατομμύρια και αποτυγχάνουν;». Με την απορία θα μείνουν…

*** Γιατί πολύ απλά δεν μπορούν αδέρφια να καταλάβουν τι σημαίνει για τους Πανιώνιους η επιτυχία της ποδοσφαιρικής ομάδας, η άνοδος του γυναικείου μπάσκετ στην Α1 κατηγορία, μια νίκης το χαντμπολ, ένα ταξίδι με την ομάδα βόλεϊ. Δεν μπορούν και δεν θα μπορέσουν ποτέ γιατί πολύ απλά αυτοί θέλουν νίκες, τίτλους, επιτυχίες, «παικταράδες», «προεδράρες». Δεν μπορούν να καταλάβουν πως γίνεται ο Μπακασέτας που έφυγε ως αποτυχημένος από τον Αστλέρα Τρίπολης είναι σήμερα ο παίκτης που παραμιλάει όλη η Ελλάδα. Πως ο Σιώπης έγινε ένα σύγχρονο αμυντικό χαφ. Πως η καριέρα του Διούδη, του Οικονόμου, του Βαλεντίνου Βλάχου, του Μπουμαλ, του Χατζηϊσαία, του Γιάννου, του Φούντα (ατελείωτος ο κατάλογος…) εκτοξεύθηκε στη Νέα Σμύρνη. Ούτε θα καταλάβουν…

*** Επιστρέφω στο ματς της Κυριακής. Θέλω να καταθέσω (γιατί τα γραπτά μένουν) δυο στιγμές από το ματς που με έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανο ως Πανιώνιο, αλλά και μια που με ενόχλησε πάρα πολύ. Η μια είναι η συμπεριφορά του Αλέξανδρου Τζιόλη όταν σκόραρε. Δεν πανηγύρισε. Ξέρετε για μένα (αλλά πιστεύω και για όλους τους Πανιώνιους…) ο σεβασμός απέναντι σ’ αυτή την ομάδα που έχει δώσει ευκαιρίες (για δόξα & χρήματα…) σε εκατοντάδες ποδοσφαιριστές είναι μεγάλο θέμα. Ο Αλέξανδρος αγωνίστηκε στον ιστορικό τρεις σεζόν. Εδώ έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη καριέρα που κάνει ως ποδοσφαιριστής. Και δεν το ξέχασε. Και αυτό τον τιμά πάρα πολύ. Η δεύτερη συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο Τάσος Μπακασέτας σήκωσε τη φανέλα με το «33» του Φάνη Τζανδάρη. Ο άτυχος παίκτης μας «μετρά» μόλις τρεις μήνες παρουσία στον Ιστορικό. Και όμως είναι κομμάτι της ιστορίας μας πλέον. Και οι συμπαίκτες του με πρωτοπόρο τον Τάσο αισθάνθηκαν την ανάγκη να του αφιερώσουν το γκολ και να του στείλουν μήνυμα συμπαράστασης. Μπράβο ρε μάγκες. Περαστικά Φάνη και γρήγορα δυνατός & υγιής πίσω στα γήπεδα.

*** Το «στιγμιότυπο» που με στεναχώρησε ήταν τα υβριστικά συνθήματα, μιας μικρής βέβαια μερίδας Πανιώνιων προς τον Γιώργο Τζαβέλλα. Δεν ξέρω τι είχαν αυτοί οι άνθρωποι στο μυαλό τους, αλλά ο Τζαβέλλας είναι από τους ποδοσφαιριστές που αγάπησαν τον Πανιώνιο, που δεν χάνει ευκαιρία να το επαναλαμβάνει δημόσια και κυρίως είναι από τους παίκτες που απέφεραν χρήματα στον σύλλογο τι στιγμή που άλλοι όχι μόνο έφυγαν «δωρεάν» αλλά μας τρέχουν και στα δικαστήρια για… οφειλόμενα. Ο Γιώργος Τζαβέλλας έχει γράψει την δική του ιστορία με τη «κυανέρυθρη» φανέλα και κανείς δεν πρέπει να το ξεχνάει.

*** Κλείνω τη σημερινή στήλη στέλνοντας τις ευχές μου στον αειθαλή Χαρίδημο Βιδάκη. Το όνομά του πιθανότατα δεν λέει τίποτα στους Πανιώνιους και όμως. Ο 96αχρονος σήμερα Βιδάκης, τον οποίο προχθές τίμησε ο Εργοτέλης για την προσφορά του στον κρητικό σύλλογο και εν γένει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φόρεσε τη φανέλα του Πανιώνιου το 1945 ενώ το 1948 πήρε μεταγραφή για τον Εργοτέλη και όποτε δίνει συνεντεύξεις δεν χάνει την ευκαιρία να μνημονεύει το πέρασμα του από τον Ιστορικό. Να ‘σαι πάντα καλά κυρ Χαρίδημε.

** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια