Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τον «πρόδωσαν» οι αμυντικές αδράνειες

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Πανιώνιος από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι όπου οι κυανέρυθροι "προδόθηκαν" από τις αμυντικές αδ...

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Πανιώνιος από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε ένα παιχνίδι όπου οι κυανέρυθροι "προδόθηκαν" από τις αμυντικές αδράνειες τους.

Σε γενικές γραμμές η εικόνα του Ιστορικού δεν ήταν κακή, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, όμως δύο αμυντικές αδράνειες έδωσε στους γηπεδούχους τη νίκη.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τις τελικές ενέργειες για την ΑΕΚ να είναι 12 και για τον Πανιώνιο 11.

Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημειώθηκαν στο 72' (Πέκχαρτ) και στο 80' (αυτογκόλ Πατσατζόγλου).

Ακυρώθηκε γκολ του Ανσαριφάρντ στο πρώτο ημίχρονο ως οφσάιντ, σε μία ιδιαίτερα οριακή φάση.

Το παιχνίδι

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν ήταν ιδιαίτερα καλός, με τον Πανιώνιο να προσέχει περισσότερο την άμυνα του και επιθετικά προσπαθούσε να "χτυπήσει" με αντεπιθέσεις.

Μπακασέτας, Μασούρας, Καρίμ και Καθάριος ήταν ιδιαίτερα ορεξάτοι και βοηθούσαν τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά την ομάδα.

Η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά είχε εφτά τελικά προσπάθειες, με πιο σημαντική να είναι αυτή του 28ου λεπτού, όπου το σουτ του Γιόχανσον σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη.

Από την άλλη, ο Ιστορικός είχε μία σημαντική στιγμή στο 43', όταν το πολύ καλό σουτ του Μπακασέτα πέρασε πολύ λίγο άουτ.

Στο 23' ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Μπαρόχα, σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μία πολύ οριακή φάση, όπου με το ριπλέι φαίνεται ο επιθετικός του Πανιωνίου να ξεκινάει από την ίδια ευθεία με τον τελευταίο αμυντικό της ΑΕΚ, αλλά ίσως να έχει ελάχιστα πιο μπροστά το ένα του πόδι.

Στην "επανάληψη" η ΑΕΚ προσπάθησε να απειλήσει πρώτη, με το σουτ του Μπουονανότε να κοντράρεται από τον άψογο αμυντικά Οικονόμου.

Στο 65' ο Καρίμ λίγο έλειψε να πετύχει το γκολ της σεζόν. Ο Καθάριος έκανε την σέντρα σουτ, με τον Ιρανό επιθετικό να κάνει το ανάποδο ψαλιδάκι, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που είδε ο Κορδέρο.

Στο 72', όμως, η ομάδα της ΑΕΚ ευτύχισε να ανοίξει το σκορ. Ο Μπαρμπόσα έκανε από δεξιά την σέντρα, με τον Πέκχαρτ να προλαβαίνει τον Οικονόμου και με τακουνάκι στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι κυανέρυθροι είχαν την ευκαιρία τους στο 77', όπου ο Μπαργκάν εκμεταλλεύεται αδράνεια του Άρθο, του έκλεψε την μπάλα, έκανε και το πλασέ από πλάγια θέση, αλλά ο Μπαρόχα απέκρουσε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, σε μία αντεπίθεση, η ΑΕΚ βρήκε κενά στην άμυνα του Πανιωνίου, ο Πέκχαρτ έκανε το σουτ, με τον Πατσατζόγλου να βρίσκει την μπάλα με τάκλιν και να την στέλνει άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του.

Έτσι, με τα δύο γκολ στην "πλάτη" οι παίκτες του Ουζουνίδη ήταν δύσκολο να αντιδράσουν. Πάντως, στο 81' ο Καρίμ λίγο έλειψε να σκοράρει, όταν το γυριστό σουτ που έκανε πέρασε λίγο άουτ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος πίεσε, έβαλε την ΑΕΚ στην περιοχή της, όμως δεν καρποφόρησαν οι ευκαιρίες που είχε.

Τα καλά σουτ των Μπαργκάν, Βιγιάλμπα και Καρίμ δεν κατέληξαν στα δίχτυα. Ο Μπακασέτας αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις του αγώνα και θα χάσει το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Ατρόμητο.

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Κορδέρο, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπουονανότε (74' Λαμπρόπουλος), Βάργκας (68' Πέκχαρτ), Αραβίδης (68' Μπαρμπόσα)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Β. Βλάχος, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος (79' Βιγιάλμπα), Σιώπης, Καθάριος (69' Καραμάνος), Μπακασέτας, Μασούρας (75' Μπαργκάν), Ανσαριφάρντ

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια