Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ : Στατιστικά & συμπτώσεις

Πανιώνιος & ΠΑΟΚ θα τεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Κυριακής (19.00) στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Superleague 2015/...


Πανιώνιος & ΠΑΟΚ θα τεθούν αντιμέτωποι το βράδυ της Κυριακής (19.00) στο μεγάλο ντέρμπι της 28ης αγωνιστικής της Superleague 2015/2016. Οι 2 αντίπαλοι ψάχνουν τη νίκη με την οποία θα "κλειδώσουν" οριστικά την παρουσία τους στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα & κατ' επέκταση στους αγώνες κατάταξης που ακολουθούν.

Οι κυανέρυθροι επιθυμούν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής στα πλέϊ οφ. Είναι γεγονός πως διανύουν εξαιρετικό δεύτερο γύρο έχοντας γνωρίσει μόλις μια ήττα στα 12 τελευταία ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο δεν έχει επαναληφθεί στη νεότερη ιστορία τους (2000 κι έπειτα), δηλαδή να έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα σε 12 συνεχόμενους αγώνες είτε Α' Εθνικής είτε Superleague. Ιδιαίτερα θετικές επιδόσεις για παρατεταμένο χρονικό διάστημα είχαν καταγραφεί κατά τη διάρκεια τόσο του δευτέρου γύρου της περιόδου 2001/2002 με μόλις 2 ήττες σε 13 ματς, όσο και του δευτέρου γύρου της σεζόν 2010/2011 με μόλις 3 ήττες σε 15 ματς, αλλά σε καμία από τις εν λόγω περιπτώσεις δεν συμπληρώθηκε ντουζίνα αγώνων με μόλις μία ήττα!

Ο δικέφαλος του βορρά στοχεύει να φύγει με το "διπλό" από τη Νέα Σμύρνη για πρώτη φορά μετά το 2012 και να αποφύγει το αρνητικό ισοζύγιο νικών-ηττών στα πλαίσια των επισκέψεων του στη πρωτεύουσα για δεύτερη φορά επί ημερών Superleague (Ιούλιος 2006 κι έπειτα).

Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι στιγμής ο ΠΑΟΚ εμφανίζει αρνητικό πρόσημο στο σύνολο των αγώνων του στην Αθήνα σε 8 από τις 9 αγωνιστικές περιόδους σε επίπεδο Superleague. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η σεζόν 2011/2012 όπου είχε σημειώσει 3 ''διπλά'', απέσπασε 1 ισοπαλία & γνώρισε 1 ήττα στις 5 αναμετρήσεις του στη πρωτεύουσα. Στα πλαίσια της φετινής περιόδου, έχει φύγει με το τρίποντο από το Περιστέρι (1-2), αναδείχθηκε ισόπαλος στη Λεωφόρο (2-2) ενώ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (1-0) σε ΟΑΚΑ & ''Γεώργιος Καραϊσκάκης''.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, η κυριαρχία του Πανιωνίου είναι συντριπτική με 25 νίκες έναντι 12 των ''ασπρόμαυρων του βορρά'' ενώ 23 αναμετρήσεις δεν ανέδειξαν νικητή. Ο ΠΑΟΚ καταγράφει χαμηλότερο μέσο όρο του 1.00 βαθμού ανά αγώνα στην κυανέρυθρη έδρα, για την ακρίβεια 0,98! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ακόμα και επαρχιακές ομάδες έστω και σε μικρότερο δείγμα αγώνων (πχ Skoda Ξάνθη όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατο άρθρο) έχουν αποδειχθεί αναμφισβήτητα πιο δυσκολοκατάβλητοι αντίπαλοι για τον Ιστορικό στη πλατεία έχοντας ως απολογισμό αρκετά ανώτερες τιμές μέσων όρων συγκριτικά με το δικέφαλο!

Επιμέλεια : Νίκος Τσιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια