Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο πρόσφυγας Πανιώνιος…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** «Kυανέρυθρα» αδέρφια σας χαιρετώ. Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσω τα «Υβριστικά» με πολλά συγχαρητήρια...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** «Kυανέρυθρα» αδέρφια σας χαιρετώ. Κανονικά θα έπρεπε να αρχίσω τα «Υβριστικά» με πολλά συγχαρητήρια στον Τάσο Μπακασέτα, τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τα υπόλοιπα παιδιά για τις μέρες υπερηφάνειας που χαρίζουν στους Πανιώνιους όλου του κόσμου! Όμως θα επιτρέψετε να αρχίσω με την απουσία του πρόσφυγα Πανιώνιου από τα προβλήματα των προσφύγων που κατά κύματα φτάνουν στην Ελλάδα. Ξεριζωμένος από τη πατρώα γη της Σμύρνης ο πανιώνιος, όπως και χιλιάδες Μικρασιάτες έζησαν στο πετσί τους τον ρατσισμό των «παλαιοελαδιτών». Και όμως δεν το έβαλαν κάτω. Ο μεγάλος Δημητρός Δάλλας μόλις πάτησε το πόδι του στην Αθήνα, άρχισε να αναζητά σε προσφυγικούς καταυλισμούς τα "παιδιά" του, τους αθλητές του συλλόγου. Κατάφερε να εντοπίσει γύρω στους 20: Καραμπάτη, Ρετέλα, Σημηριώτη, Πάρσαλη, Παπαγιαννόπουλο, Ζαδέ, Ζαμαρία, Σκιαδά, Μανιατίδη, Χαϊδεμένους, Καρακώστες, Πουλάκη κ.ά. και το γυμναστή Σοφοκλή Μάγνη, ο οποίος ανέλαβε την προγύμνασή τους αμισθί! Με τη μαγιά αυτή χτίστηκε ο αθηναϊκός Πανιώνιος.

*** Και όμως ο πρόσφυγας Πανιώνιος δεν έχει κάνει το παραμικρό για τους χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούν ένα κομμάτι ψωμί. Ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο Αρης με διάφορους τρόπους βρίσκονται δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους. Και ο Πανιώνιος; Ο πρόσφυγας, ο ξεριζωμένος, ο σύλλογος που αναζητούσε τα παιδιά του στους προσφυγικούς καταυλισμούς, που ξαναστάθηκε στα πόδια από ανθρώπους που γλίτωσαν από τη φωτιά του πολέμου παρακολουθεί αδιάφορος χιλιάδες ανθρώπους να παλεύουν για καλύτερη ζωή. Είμαι θλιμμένος που ο Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης είναι απών από αυτή την ανθρωπιστική κρίση… Ελπίζω ο Ιστορικός έστω και τώρα να σταθεί σαν πρόσφυγας δίπλα στους πρόσφυγες!

*** «Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πολύ χαρούμενος. Έχουν γίνει πολλά πράγματα στον Πανιώνιο.
Πρώτη φορά πέτυχα χατ τρικ, πρώτη φορά έβαλα γκολ στο Κύπελλο, πρώτη φορά έχω συνεχόμενα παιχνίδια, είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στον Πανιώνο και κάνουμε αυτή την εξαιρετική πορεία». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Τάσο Μπακασέτα. Δεν σας κρύβω ότι τα ίδια λόγια έχουν πει κατά καιρούς διάφοροι τύποι που ο Πανιώνιος τους έβγαλε από την ποδοσφαιρική ανυπαρξία, αλλά στη συνέχεια μόλις μια «μεγάλη» ομάδα τους κούνησε λίγα ευρώ (ή δραχμές παλαιότερα…) παραπάνω, όχι απλά ξέχασαν τον Πανιώνιο, αλλά έγιναν ποδοσφαιρικοί γενίτσαροι. Ετσι είναι η ζωή των Πανιώνιων. Να βλέπουν ποδοσφαιριστές να «μεγαλώνουν» στα «κυανέρυθρα». Δεν μας πείραξε ποτέ αυτό. Η αχαριστία και αγνωμοσύνη μας πειράζει…

***Στη περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα πιστεύω ότι αυτός θα περπατήσει έναν άλλο δρόμο. Θέλεις γιατί ήρθε αθόρυβα από την Τρίπολη, θέλεις γιατί ποτέ δεν πούλησε οπαδιλικί όπως κάποιοι άλλοι, θέλεις γιατί εκτός από εξαιρετικός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής είναι και πολύ καλός χαρακτήρας, όλα αυτά και άλλα τόσα με κάνουν να πιστεύω ότι ο Τάσος θα γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία του Πανιωνίου. Γι’ αυτό και τα λόγια του μετά το χατ τρικ με την Ξάνθη είναι ειλικρινέστατα. Μακάρι να μπορέσει ο Ιστορικός να κρατήσει τον Μπακασέτα για πολλά χρόνια. Μακάρι να μπορεί η ομάδα μας να του δώσει ποδοσφαιρικό κίνητρο να συνεχίσει να φορά τη «κυανέρυθρη» φανέλα. Και όχι μόνο στον Τάσο αλλά και σ’ όλα τα παιδιά που από πέρυσι κάνουν μια εκπληκτικά εξωπραγματική πορεία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

*** Μια πορεία που δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία των Πανιώνιων παρακολουθεί από την τηλεόραση. Και όμως θα μπορούσαν με την παρουσία τους να κάνουν ακόμα πιο δυνατό τον Ιστορικό. Η οικονομική ανάσα που θα έδιναν στον σύλλογο 2.500-3.000 εισιτήρια σε κάθε εντός έδρας ματς θα ήταν τεράστια. Δυστυχώς, όπως έχω γράψει πολλές φορές, οι παίκτες, η διοίκηση και ο προπονητής δεν μπορούν να κάνουν τίποτα περισσότερο. Μοχθούν μέσα στο γήπεδο, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και όλα αυτά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες αγωνιστικές & οικονομικές.

*** Ευτυχώς που μαζί με τους λίγους συνεπείς Πανιώνιους υπάρχουν οι «Πάνθηρες» που πανταχού παρόντες στηρίζουν τον Ιστορικό σε κάθε αγωνιστική δράση. Μάλιστα στο ματς με τη Ξάνθη είχαν μαζί τους και φίλους από τους «Holmesdale Fanatics» της Crystal Palace (η οποία εύχομαι φέτος να κατακτήσει το κύπελλο Αγγλίας…) και όπως έγραψαν στην ανακοίνωση τους μετά το ματς με τη Σκόντα: « Εκτός από την νίκη , σήμερα στο γήπεδο βρέθηκαν αρκετοί οπαδοί της Crystal Palace . Ο σύνδεσμος μας «Panthers Club 1983» είναι αδελφοποιημένος με τους φανατικούς οπαδούς της Palace που έχουν την ονομασία «Holmesdale Fanatics» οι οποίοι φέτος έκλεισαν τα 10 χρόνια από την δημιουργία τους. Από τις αντιδράσεις τους και μόνο καταλάβαμε ότι χάρηκαν και εκείνοι μαζί μας, για την εμφατική μας νίκη λέγοντας πως τα γκολ μας σήμερα ήταν αντάξια με αυτά που βλέπουν εκείνοι στην Premier League . ( ως προς το τελευταίο σχόλιο βάλαμε και εμείς το χεράκι μας αφού τους προμηθεύσαμε πριν τον αγώνα με πάρα πολλές μπίρες για να νιώθουν σαν το σπίτι τους )». Πάντα τέτοια «Πάνθηρες»…

*** Ένα μεγάλο μπράβο στον Θοδωρή Κοκκινάκη για την τεράστια προσπάθεια που κάνει για να έχουμε οι Πανιώνιοι την μπουτικ που αξίζει στον σύλλογο. Δικό του έργο και οι «κυανέρυθροι» χαρταετοί που θα πετούν αυτές τις μέρες στους ουρανούς…

*** Κυανέρυθρες αγκαλιές και φιλιά στον Χρήστο στο Λονδίνο, το Μιχάλη στις ΗΠΑ και σ’ όλους τους Πανιώνιους της διασποράς που κρατάνε ψηλά τη σημαία του Ιστορικού!

***Καλή Σαρακοστή αδέρφια. Με υγεία και δύναμη. Πάντα στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Και μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

2 σχόλια

  1. Οι πανθηρες φτασανε μέχρι τη Μυτιλήνη και προσέφεραν τη βοήθεια τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φτάνει ρε διόγο το γλείψιμο στην επικρατούσα πολιτική νομενκλατούρα και καλά με το ζόρι πονόψυχοι στο "δράμα" των προσφύγων. Πρόσφυγες ήταν οι Σμυρνιοί γιατί αν δεν έπεφταν στην θάλασσα θα τους έσφαζαν σαν κατσίκια οι βρομότουρκοι που μας το παίζουν και πολιτισμένοι σήμερα. Καμμία σχέση δεν έχει η κρίση των σημερινών φυγάδων από την Συρία και όπου αλλού με το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας κατά την μικρασιατική καταστροφή. Και γιατί σώνει και καλά να προσφέρει ο Πανιώνιος που με το ζόρι τα βγάζει πέρα φέτος και όχι το ίδιο το κράτος που είναι και υπεύθυνο για το μεταναστευτικό πρόβλημα. Η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ έχει διογκώσει το πρόβλημα. Στο κάτω κάτω υπάρχει και άλλος τρόπος να πάς από την Μ. Ανατολή στην Ευρώπη. Δεν είναι απαραίτητο να περάσεις στην Ελλάδα από το Αιγαίο. Ξύπνα Διόγο, γίνεσαι και συ θύμα της προπαγάνδας, φερέφωνο όσων έχουν συμφέρον να νιώθουμε ένοχοι για τα όσα συμβαίνουν στην γειτονιά μας και ας μην φταίμε καθόλου. Αν όλοι αυτοί ήταν πραγματικοί πατριώτες και αγαπούσαν την πατρίδα τους θα έμεναν εκεί να πολεμήσουν και να την κερδίσουν πίσω. Αλλά με τα εμβάσματα από τους δικούς τους στην Ευρώπη και αλλού να καταλήγουν στις τσέπες των δήθεν δουλεμπόρων ξέρω και 'γω να το παίζω (δήθεν) πονόψυχος. Σας δουλεύουνε ρε, πάρτε το χαμπάρι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή