Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τι άλλο να κάνουν;

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Mάκης Διόγος *** «Kυανέρυθρα» αδέρφια σας χαιρετώ. Ο αγώνας με τον Παναιτωλικό έχει τελειώσει, οι «κυανέρυθροι» ποδο...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Mάκης Διόγος

*** «Kυανέρυθρα» αδέρφια σας χαιρετώ. Ο αγώνας με τον Παναιτωλικό έχει τελειώσει, οι «κυανέρυθροι» ποδοσφαιριστές χαμογελαστοί αποχωρούν και κάθομαι έξω από τη θύρα 4 και τους παρακολουθώ. Λιγοστοί Πανιώνιοι φίλαθλοι τους κτυπάνε φιλικά στη πλάτη, οι αστυνομικοί μετράνε τα λεπτά για να σχολάσουν και σκέφτομαι τι χάνουν οι Πανιώνιοι που δεν έρχονται στο γήπεδο. Γύρω στις 2000 ήταν στο ματς με τον Παναιτωλικό. Και όμως τα παιδιά του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι στη τέταρτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον ΠΑΟΚ του Ρώσου μεγιστάνα Ιβαν Σαββίδη. Παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο, «ματώνουν» την «κυανέρυθρη» φανέλα. Και όμως οι Πανιώνιοι δεν λένε να στηρίξουν τη προσπάθεια τους.

*** Δεν θέλω να μπω σε αριθμολογία, αλλά δεν υπάρχουν 5-6000 Πανιώνιοι στο λεκανοπέδιο; Φυσικά και υπάρχουν. Μια ματιά μόνο στα εισιτήρια στα ματς με τους μεγάλους του κέντρου αρκεί. Η τιτάνια προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας θα έπρεπε να αποτελούν κίνητρο για τους Πανιώνιους. Τι να πω; Εύχομαι τη Πέμπτη το βράδυ τα παιδιά του Ουζουνίδη να αναγκάσουν πολλούς από αυτούς να τρέχουν στο αεροδρόμιο…

*** «Επιστροφή» στο ματς με τον Παναιτωλικό. «Αντρίκια» νίκη. Με καλό ποδόσφαιρο στο Β’ ημίχρονο και δυο πολύ όμορφα γκολ. Πλέον η ομάδα έχει χαρακτήρα. Στη Κομοτηνή νικήσαμε χωρίς να παίξουμε καλά. Με τον Παναιτωλικό νικήσαμε γιατί η ποιότητα των παικτών μας ξεπέρασε το άγχος και τη πίεση. Σωστό κοουτσάρισμα από τον Ουζουνίδη, που είχε στο μυαλό του και τη ρεβάνς της Τούμπας, μεγάλο παιχνίδι για μια ακόμη φορά από Σιώπη, Κόρμπο, Οικονόμου, Βλάχο. Χαίρομαι που ο Τασουλής ξαναβρίσκει τον καλό του εαυτό (σέντρα «πάρε βάλε» στον Καραμάνο), ενώ και ο Τσανδάρης «μπαίνει» στο κλίμα της ομάδας. Μασούρας και Καραμάνος σε κάθε ματς και καλύτεροι, ενώ ο Καρίμ είναι «δολοφόνος». Ο Διούδης κανονικά έπρεπε να πληρώσει εισιτήριο, αλλά τέλος πάντων!

*** «Έχω πάρει πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά αυτό το ευχαριστιέμαι περισσότερο», δήλωσε μετά το ματς ο Μαρίνος Ουζουνίδης για την πορεία του Ιστορικού και νομίζω ότι αυτές οι λέξεις του προπονητή μας περικλείουν το μυστικό της φετινής πορείας. Δεν ξέρω αν ο Μαρίνος μείνει στην ομάδα. Θα ήθελα να μείνει πάρα πολλά χρόνια και να φτιάξει μια ομάδα ανταγωνιστική και μ’ αυτή να κάνει πράγματα. Όμως ότι και να γίνει για μένα ο Ουζουνίδης θα είναι μέσα στους προπονητές που έδωσαν πολλά στον Πανιώνιο. Θα τολμήσω να τον συγκρίνω, τηρώντας τις αναλογίες κάθε εποχής, με τον μεγάλο Ούγγρο προπονητή Ντέζο Μπούτζακ που ήρθε στον Ιστορικό το 1968 και ένα χρόνο μετά έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ την ίδια σεζόν τερμάτισε στην 4η θέση στο πρωτάθλημα κερδίζοντας μια θέση στο Κύπελλο Διεθνών Εκθέσεων της επόμενης σεζόν, κάτι που δεν είχε καταφέρει άλλη χρονιά ο σύλλογος. Ο Μπούτζακ έβαλε τις βάσεις για να πάρει τη σκυτάλη ο μεγάλος Τζο Μαλετ και δημιούργησε ίσως την ποιοτικότερη ομάδα στην ποδοσφαιρική ιστορία του Πανιωνίου, αυτή του 1970-’71.

*** Από την άλλη είναι κρίμα ένας έμπειρος προπονητής όπως ο κύριος Μαντζουράκης να μην δέχεται την ήττα και να επικαλείται τη διαιτησία. Πραγματικά κρίμα γιατί ο Παναιτωλικός είναι από τις ομάδες που στέκονται μόνες στα πόδια τους και πρέπει να δέχονται τις ήττες με αξιοπρέπεια. Πάντως θα πρότεινα στον κ. Μαντζουράκη να ξαναδεί τη φάση με τον Μαρκόφσκι, πριν από το πρώτο γκολ του Καριμ. Δεν υπάρχει κανένα φάουλ και ο παίκτης του χάνει καθαρά τη μπάλα….

*** Για την ομάδα μπάσκετ τα έγραψα και τη προηγούμενη εβδομάδα. Δεν μας χωράει ρε φίλε η Β’ εθνική δεν μας χωράει τι να κάνουμε; Σοβαρά, πειθαρχημένα και με τους «Πάνθηρες» στο πλευρό της η ομάδα μπορεί να κάνει μόνο νίκες μέχρι το τέλος. Μπράβο στα κορίτσια μας, μπάσκετ & βόλεϊ, ενώ και τα αγόρια του βόλεϊ συνεχίζουν την προσπάθεια τους στο πρωτάθλημα. Η ομάδα χαντμπολ συνεχίζει με θαυμαστή αξιοπρέπεια. Χωρίς έδρα, γιατί ο Βύρωνας δεν είναι Νέα Σμύρνη, με οικονομικές δυσκολίες, με ελλείψεις, αλλά με πάθος, αγωνιστικότητα και πάνω απ’ όλα με Πανιώνια αξιοπρέπεια η ομάλδα πορεύεται και κάνει θαύματα. Μπράβο σε όλους. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες. Αυτός είναι ο Πανιώνιος. Ετσι πρέπει να είναι ο Πανιώνιος.

*** Στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Και μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια