Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Με το βλέμμα στο μέλλον…

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλησπέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια, καλή εβδομάδα. Κυριακή του Ασώτου αυτή που μας πέρασε. Και όπως πρ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλησπέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια, καλή εβδομάδα. Κυριακή του Ασώτου αυτή που μας πέρασε. Και όπως προτρέπει το Ευαγγέλιο θα πρέπει να συγχωρήσουμε τον «άσωτο υιό» και να σφάξουμε το μόσχο τον σιτευτό! Στην υπεραιωνόβια ιστορία του Πανιωνίου οι… άσωτοι είναι πάρα πολλοί. Ουκ εστί αριθμός. Ισως μάλιστα θα έπρεπε αυτή τη Κυριακή να είναι επίσημη… γιορτή του Πανιωνίου. Δεν αποκλείω μάλιστα αυτή τη μέρα πολλοί να σκέπτονται πόσο άσωτα φέρθηκαν στον σύλλογο που τους ανέδειξε και δεν βρήκαν το θάρρος, όπως ο υιός της παραβολής του Ιησού, να πουν: «Είμαι ένοχος, άσωτος, αποστάτης! Είμαι ανάξιος, να λέγομαι γιος σου! Πατέρα μου, συγχώρεσέ με!…» Γιατί ο Πανιώνιος συγχωρεί. Αυτούς πραγματικά συνειδητοποιούν το λάθος τους… Γιατί ο Πανιώνιος είναι πάνω από πρόσωπα. Αθλητές, προπονητές, παράγοντες. Εκατοντάδες, χιλιάδες έχουν περάσει, έχουν φορέσει τη φανέλα του. Δεν μπορεί (και δεν πρέπει…) ο ιστορικότερος σύλλογος του Ελληνισμού να μένει σε πρόσωπα.

*** Αυτό φάνηκε και τη Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης. Πάλι λίγος κόσμος, αλλά αυτοί είμαστε και προχωράμε. Τη Κυριακή το βράδυ λοιπόν και ενώ η ομάδα έχανε 2-0 από τον Λεβαδειακό, η θύρα 3 οι «Πάνθηρες» έκαναν τη αρχή και όλο το γήπεδο άρχισε να τραγουδά και να φωνάζει «Πανιώνιος, Πανιώνιος». Γιατί Πανιώνιος είναι όλοι αυτοί που κάθε Κυριακή, κάθε μέρα, υποστηρίζουν την «κυανέρυθρη» φανέλα με την ιωνική ασπίδα στη θέση της καρδιάς. Αυτοί που επέλεξαν να ακολουθούν μια ομάδα γι’ αυτά που κουβαλά από το 1890 από τη Σμύρνη, χωρίς τίτλους, φανφάρες και κάλπικες χαρές. Γι αυτούς που πηγαίνουν τη Δευτέρα στο σχολείο, στην εργασία, στη σχολή και ξέρουν ότι θα είναι μακριά από τα φώτα των «τίτλων» και της «ομαδάρας. Γιατί το να είσαι Πανιώνιος είναι επιλογή. Είναι στάση ζωής. Είναι η διαφορετικότητα που δεν μπορεί κανείς να νιώσει αν δεν είναι Πανιώνιος…

*** Τη Κυριακή χάσαμε από τον Λεβαδειακό δίκαια. Ξέρω ότι πολύ θα στραβομουτσουνιάσουν αλλά αυτή είναι η άποψη μου. Παίξαμε, προσπαθήσαμε, αλλά ηττηθήκαμε. Και ο Δελφάκης θα με ρωτήσετε. Ο Δελφάκης έκανε τη δουλειά του. Δυστυχώς του δώσαμε, ο Καρίμ του έδωσε, το δικαίωμα να κάνει τη… δουλειά του! Ηττηθήκαμε γιατί πλέον η βενζίνη της ομάδας φαίνεται ότι σώνεται. Το μικρό ρόστερ, η μεταγραφική ενίσχυση που δεν ήρθε τον Ιανουάριο (ένα στόπερ Μαρίνο έπρεπε να πάρουμε…), η κούραση και βέβαια τα βουντού των αντιπάλων συνθέτουν ένα παζλ που το βλέπουμε τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές με Καλλονή, Βέροια και Λεβαδειακό. Μένουν έξι αγωνιστικές και είμαι 1000% βέβαιος ότι παίκτες και προπονητής θα κάνουν το καλύτερο δυνατό. Όμως για μένα η χρονιά είναι απολύτως επιτυχημένη.

*** Ας γυρίσουμε το χρόνο. Ας πάμε μια… βόλτα το καλοκαίρι όταν ξεκινούσε η χρονιά. Αν κάποιος μας έλεγε ότι 28 Φεβρουαρίου ο Πανιώνιος θα είναι στη πρώτη πεντάδα, με πολύ ωραία μπάλα και με ανταγωνιστική ομάδα στη καλύτερη περίπτωση θα φωνάζαμε ψυχίατρο να τον εξετάσει. Και όμως η ομάδα τα κατάφερε. Παρ’ ότι το καλοκαίρι έφυγαν τρεις βασικότατοι παίκτες, Κολοβός, Γιάννου, Φούντας και τον Δεκέμβριο άλλοι δυο, Μπουμάλ, Χατζηϊσαίας. Είναι ένα θαύμα. Μια ποδοσφαιρική έκπληξη που μόνο ο Πανιώνιος μπορεί να κάνει και που πρέπει να συνεχιστεί ως άποψη για την οικοδόμησει της νέας, υγιούς ΠΑΕ Πανιώνιος.

*** Γιατί αδέρφια μου και άδεια να πάρουμε (που όλα δείχνουν ότι σε ότι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα είμαστε πολύ κοντά στην αδειοδότηση της ΠΑΕ) δεν πρέπει να κάνουμε τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος με τις καραβιές των ξένων (που πληρώνουμε «χρυσούς») και τις αμφιβόλου αξίας Ελληνες παίκτες. Η ομάδα έχει φτιάξει ένα… Πανιώνιο πρότζεκτ το οποίο επιβάλλεται να αποτελέσει τον μοναδικό οδηγό από εδώ και μπρος. Τα λάθη που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολλά. Εφεραν τον σύλλογο στο χείλος του γκρεμού. Από εκεί που ο Κωνσταντίνος Τσακίρης άφησε μια ΠΑΕ υγιέστατο, φτάσαμε να χρωστάμε σε παίκτες που ούτε το όνομά τους δεν ξέραμε. Και όμως η διοίκηση Δάρρα, Ζαμάνη χωρίς φανφάρες, βήμα-βήμα, με πολύ κόπο (προσωπικό & οικονομικό) φαίνεται ότι βγάζουν το «κυανέρυθρο» καράβι σε ήρεμα νερά.

**** Ένα θετικό σημάδι για το μέλλον είναι και η δήλωση του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά τη λήξη του ματς με τον Λεβαδειακό με την οποία υπογράμμισε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις και δεν υπάρχει μεγάλη απόσταση, συνεχίζονται όμως οι συζητήσεις και είναι πιθανό και μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει κατάληξη. Εκτιμώ απεριόριστα τον Μαρίνο. Θέλω να μείνει πολλά χρόνια στην ομάδα και να δημιουργήσει τον Πανιώνιο που ονειρεύομαστε. Βέβαια είναι επαγγελματίας και κάθε απόφαση του είναι σεβαστή. Το μέλλον προδιαγράφεται, μετά από πολύ καιρό, θετικό για τον Ιστορικό. Ας βοηθήσουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση του, να γίνει πραγματικότητα.

** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

1 σχόλιο

  1. Η "ασίστ" του Κόρμπου ήταν όντως ένα λάθος - δώρο στον αντίπαλο που σχεδόν μας τελείωσε. Αλλά και η τύχη δεν ήταν μαζί μας παρά την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε με 10 παίκτες για περίπου ολόκληρο το παιχνίδι. Και ο Δελφάκης έκανε πολύ καλά την δουλειά του με την παραμικρή αφορμή. Μιά κίτρινη το πολύ και μια αυστήρή παρατήρηση ήταν το φάουλ του Καρίμ· σε καμμία περίπτωση κόκκινη όπου βασική προϋπόθεση για μια τέτοια απόφαση είναι η πρόθεση να χτυπήσεις (εσκεμμένα) τον αντίπαλο κάτι που δεν έγινε και δεν φαίνεται στο βιντεο. Να τα λές όλα διόγο, έτσι όπως είναι και όχι έτσι όπως εσύ νομίζεις ή όπως σου λένε να τα λές οι ... ξέρεις ποιοί. Προσοχή γιατί τώρα τελευταία δεν μας τα λές καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή