Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος-Παναιτωλικός: Στατιστικά & συμπτώσεις

Το βράδυ της Δευτέρας (19.30), Πανιώνιος & Παναιτωλικός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία της 21ης αγω...


Το βράδυ της Δευτέρας (19.30), Πανιώνιος & Παναιτωλικός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο ματς με το οποίο πέφτει η αυλαία της 21ης αγωνιστικής της Superleague 2015/2016. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από σερί θετικών αποτελεσμάτων και στόχος τους είναι να το διευρύνουν προκειμένου να πετύχουν την περαιτέρω αναρρίχηση τους στο βαθμολογικό πίνακα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 2 αντίπαλοι αγνοούν την ήττα από την 16η αγωνιστική, όπου δεν τα κατάφεραν όταν αντιμετώπισαν τους 2 ''αιώνιους αντιπάλους'' του ελληνικού ποδοσφαίρου.

 Αφενός οι γηπεδούχοι έχουν διατηρήσει ανέπαφη την εστία τους στους 4 τελευταίους τους αγώνες για το πρωτάθλημα, έχοντας συγκομιδή 8 βαθμών με 2 λευκές ισοπαλίες & 2 νίκες με το ίδιο σκορ (1-0) εντός έδρας επί του Ηρακλή & εκτός έδρας επί του Πανθρακικού. Σε περίπτωση που φτάσουν στο τρίποντο, θα αποκτήσουν σαφές προβάδισμα στη μάχη της 5ης θέσης της κανονικής διάκρειας έναντι του Αστέρα Τρίπολης.

Αφετέρου οι φιλοξενούμενοι έχουν συγκεντρώσει 10 βαθμούς στα 4 πιο πρόσφατα ματς που έδωσαν, έχοντας δεχθεί μόνο 1 τέρμα συνολικά & θα προσπαθήσουν να φύγουν αλώβητοι από τη Νέα Σμύρνη ώστε να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο στις θέσεις των πλέϊ οφ.

 Ο Ιστορικός επιθυμεί να δώσει τέλος σε ένα αρνητικό σερί που τον ακολουθεί, το οποίο σχετίζεται με τις αναμετρήσεις στα πλαίσια του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος εναντίον των ομάδων που έχει επικρατήσει εκτός έδρας με μεγάλα σε έκταση σκορ στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου.

Πιο συγκεκριμένα, δεν κατάφερε να ''ντουμπλάρει'' τις νίκες του, εναντίον της Καβάλας στις 14/3/1999 (ήττα με 1-2) επί της οποίας είχε σημειώσει μεγάλο σε έκταση ''διπλό'' (με 1-5) στις 5/10/1998, εναντίον (και πάλι) των αργοναυτών στις 16/4/2000 (1-1) επί των οποίων είχε πετύχει το άνευ προηγουμένου επιβλητικό 3-7 (!) στις 12/12/1999 & εναντίον του Εργοτέλη στις 14/2/2009 (0-0) επί του οποίου σημείωσε την τεράστια εκτός έδρας νίκη στο Παγκρήτιο στις 26/10/2008 με 2-5, στο μοναδικό από τα 293 μέχρι στιγμής ματς επί της νεοσύστατης Superleague (Ιούλιος 2006 κι έπειτα) στη Κρήτη όπου η φιλοξενούμενη ομάδα σημείωσε 5 τέρματα!

Από την πλευρά τους, οι Αγρινιώτες ψάχνουν το πρώτο τους ''διπλό'' στην πρωτεύουσα σε επίπεδο Superleague μετά από 17 ανεπιτυχείς προσπάθειες όπου απέσπασαν 4 ισοπαλίες ενώ παράλληλα γνώρισαν 13 ήττες. Να σημειωθεί πως ό,τι θετικό έχουν συγκεντρώσει στις επισκέψεις τους στην Αθήνα, έχει προέλθει από το Περιστέρι (2 φορές), τη Νέα Σμύρνη & τη Ριζούπολη, γνωρίζοντας μόνο ήττες όταν αντιμετώπισαν εκτός έδρας κάποια από τις ομάδες του πρώην ΠΟΚ.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, η κυριαρχία του Πανιωνίου είναι συντριπτική με 4 νίκες έναντι μόλις μίας του Παναιτωλικού ενώ ένα ματς δεν ανέδειξε νικητή. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και στη συνολική προϊστορία ανεξαρτήτου έδρας, οι κυανέρυθροι προηγούνται με 8 νίκες έναντι μόλις 2 των κυανοκίτρινων, με 5 αναμετρήσεις να έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες!

Μην ξεχνάμε πως στις 3 πιο πρόσφατες συναντήσεις των 2 αντιπάλων, ο Ιστορικός σημείωσε ισάριθμες νίκες, με 3-0 στη πλατεία στις 5/4/2015, με 1-5 στο Αγρίνιο στις 3/10/2008 & λίγες μέρες αργότερα (28/10/2015) με 1-2 στο ίδιο γήπεδο για τον θεσμό του κυπέλλου!

Επιμέλεια : Νίκος Τσιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια