Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Βήμα λαού: Μισοάδειο το γήπεδο ή μισογεμάτο;

Ένα μόνιμο θέμα που απασχολεί τους απανταχού Πανιώνιους διαχρονικά, είναι το κατά πόσο γεμίζει το ιστορικό μας γήπεδο όταν έχει αγώνα τη...

Ένα μόνιμο θέμα που απασχολεί τους απανταχού Πανιώνιους διαχρονικά, είναι το κατά πόσο γεμίζει το ιστορικό μας γήπεδο όταν έχει αγώνα της ομάδας μας, ή όχι.

Πολύς πανιώνιος κόσμος κάνει αρνητικά σχόλια για τον κόσμο που απέχει, ενώ ακόμα και παράγοντες της ομάδας κατά καιρούς έχουν εκφράσει παράπονα για τον λίγο κόσμο στο γήπεδο και για το πόσο δυσχεραίνει το συγκεκριμένο γεγονός τα σχέδια επενδύσεώς τους στην ομάδα μας (βλ. Μπέος, Λιανός, Τσακίρης, κ.ά)

Προσωπικά, είμαι...αυτοδημιούργητος ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, από τότε ακόμα που ξεκίνησα να πηγαίνω στο σχολείο, αφού κανένας εκ της οικογενείας ή του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μου έδωσε αντίστοιχο ερέθισμα.

Από τότε λοιπόν και έως σήμερα που διανύω το 36ο έτος της ηλικίας μου, παρακολουθώ ανελλιπώς τα τεκταινόμενα στον αγαπημένο μας σύλλογο.

Έχω δει και έχω ζήσει και από κοντά αγώνες στο ποδοσφαιρικό μας γήπεδο, με καθόλου κόσμο, με λίγο κόσμο, με αρκετό, με πολύ κόσμο, ακόμα και με...sold-out!

Τα χρόνια πέρασαν, ήρθαν χρόνια με επιτυχίες, με Β' Εθνικές, με Ευρώπη αλλά και με Ελλάδα σε άνθιση, με Ελλάδα σε κρίση και άλλα πολλά..

Έχοντας λοιπόν πλέον την εικόνα και την εμπειρία από το πλήθος των θεατών που βρίσκονταν στις εξέδρες του γηπέδου σε κάθε μία από τις διάφορες περιστάσεις και χρονικές στιγμές που λάμβαναν χώρα αγώνες της ομάδας μας, μπορώ να πω, πλέον, πως τα τελευταία χρόνια συλλαμβάνω τον εαυτό μου να μην εκπλήσσεται καθόλου από το μέγα πλήθος ή την απουσία του κόσμου από τις εξέδρες του σταδίου Νέας Σμύρνης.

Και αυτό συμβαίνει διότι πλέον σταθμίζοντας την ανά πάσα στιγμή δυναμική της ομάδας, την απήχηση που έχει στον κόσμο, το κατά πόσο η σεζόν κυλάει επιτυχώς και άλλα σχετικά, ξέρω πλέον πόσο κόσμο θα πρέπει να περιμένω να δω στο στάδιό μας κάθε φορά.

Αντιστοίχως θεωρώ ότι και τα άτομα εκείνα και οι παράγοντες που βρίσκονται πολύ πιο κοντά στην ομάδα από ότι εγώ, θα έπρεπε να είχαν ίδιου τύπου διαίσθηση.
Είτε λοιπόν δεν την έχουν (πράγμα δύσκολο, διότι δεν μιλάμε για κάποιο ιδιαίτερο προσωπικό μου χάρισμα, παρά για κάτι λογικό και απλό), είτε την έχουν αλλά παρ' όλα αυτά ελπίζουν πάντα σε μία αναπάντεχη κινητικότητα του Πανιώνιου κόσμου.

Αυτό το τελευταίο το θεωρώ όμως απίθανο να συμβεί, γιατί πολύ απλά, καλώς ή κακώς τόσοι είμαστε! Δεν είναι ντροπή...

Είμαστε τόσοι ώστε να μαζευόμαστε 500 άτομα όταν έχει πρώτη προπόνηση η ομάδα, 700 όταν παίζουμε στη Β' Εθνική (ελπίζω ποτέ ξανά). 1000 σε αδιάφορο παιχνίδι της Superleague, 3000 σε σημαντικό και 10.000 σε ευρωπαϊκό ματς ή σε ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό με Ρεκόμπα και Εστογιανόφ!

Για το λόγο αυτό πιστεύω ότι γκρινιάζουμε για κάτι που είναι δεδομένο και δεν μπορεί να αλλάξει.

Βέβαια κινήσεις και βελτιστοποιήσεις μπορούν πάντοτε να γίνουν ώστε να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απήχησης στον κόσμο, αλλά πάνω κάτω τα νούμερα αυτά είναι.

Είναι σαν να έχω χασάπικο σε ένα χωριό με 100 οικογένειες και να γκρινιάζω γιατί δεν έχουν μπει ποτέ καμία μέρα στο μαγαζί μου πάνω από 100 πελάτες, ή πάνω από 10 την Μεγάλη Εβδομάδα που οι περισσότεροι νηστεύουν.
Πολύ απλά, δεν γίνεται.....

Υ.Γ.: Θέλοντας να βοηθήσω στην κατεύθυνση της εξεύρεσης οικονομικών πόρων για την ομάδα,θα ήθελα να καταθέσω την εξής ιδέα:

Επειδή οι Πανιώνιοι είναι πολλοί περισσότεροι από όσους πάνε στο γήπεδο και υπάρχουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, αντί να περιμένουμε να έρθουν στο γήπεδο για να συνεισφέρουν οικονομικά με την αγορά εισιτηρίου, θα μπορούσε η διοίκηση να θεσπίσει μία κάρτα μέλους με ετήσια συνδρομή (20 € ή 30 € ή 50 € ή κάποιο άλλο ποσό) που θα προσφέρει προνόμια εκπτώσεων σε αγορές στην μπουτίκ, σε εισιτήρια ή ακόμα και σε αγορές προϊόντων χορηγών εταιρειών.
Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί Πανιώνιοι, ανάμεσά τους και εγώ που θα πλήρωναν την συνδρομή μόνο και μόνο για να έχουν με υπερηφάνεια την κάρτα μέλους στο πορτοφόλι τους, ανεξάρτητα ακόμα και από τα οποιοδήποτε προνόμια.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, πάντως, έχει θεσπίσει το συγκεκριμένο θεσμό με μεγάλη επιτυχία...

Αναγνώστης: Παναγιώτης από Μαδρίτη

Περιμένουμε πάντα και τα δικά σας άρθρα-σχόλια-απόψεις στο εξής E-mail: panionianea@gmail.com.



1 σχόλιο

  1. Είχα μια παρόμοια ιδέα. Μένω Αγγλία αλλά θα πλήρωνα για ένα διαρκείας για έναν φίλο Πανιώνιο που λόγω δυσχερειών και της κρίσης δεν μπορεί να διαθέσει τα χρήματα. Νομίζω ότι όλοι θα κέρδιζαν. Με την συμπλήρωση να με άφηναν να μπώ στο γήπεδο με αυτόν που θα σπονσάριζα στις 1-2 περιπτώσεις που θα τύχει να θέλω να δώσει την ομάδα όντας στην Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή