Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ομάδα με χαρακτήρα νικητή...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος *** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Επιστροφή στις νίκες για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο. Νίκη που συνδυάσ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** Καλημέρα «κυανέρυθρα» αδέρφια. Επιστροφή στις νίκες για τον ποδοσφαιρικό Πανιώνιο. Νίκη που συνδυάστηκε με καλό ποδόσφαιρο, πάθος και αποφασιστικότητα από τους παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη. Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω, πέρα από την εξαιρετική επιθετική απόδοση των Μπακασέτα, Καραμάνου, Μασούρα, Καρίμ, ήταν ότι ο Ηρακλής δεν είχε καμία (καμία λέμε…) τελική προσπάθεια. Ο Διούδης με εξαίρεση 1-2 κόρνερ & φάουλ ήταν θεατής του αγώνα. Αυτό είναι ένα ακόμα «παράσημο» στην προσπάθεια της ομάδας και στη δουλειά που γίνεται από το τεχνικό τημ. Φυσικά δεν χρειάζεται να ασχοληθώ περί «κενού» ή «απουσίας». Αποτελεί για μένα και πιστεύω και για την συντριπτική πλειοψηφία των «κυανέρυθρων» οπαδών προσβολή να συζητάμε αν ένας περαστικός μπορεί να αφήσει κενό πίσω του., όταν έχουν φορέσει την «κυανέρυθη» φανέλα παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας. Είπαμε όλα (ακόμα και η προπαγάνδα…) έχουν τα όρια τους. Προχωράμε… Επόμενος σταθμός Λεωφόρος Αλεξάνδρας…

*** Πάμε στα μεταγραφικά. Θεωρώ ότι η αναμενόμενη απόκτηση των Σαλπιγγίδη, Τζανδάρη & Τριανταφυλλόπουλου θα ενισχύσουν ουσιαστικά την ομάδα. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με την εμπειρία του, αλλά και τις αγωνιστικές του ικανότητες θα δώσουν προσωπικότητα στο παιχνίδι μας. Παράλληλα στα αποδυτήρια θα υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που θα μπορεί να βοηθάει τον προπονητή σε «έκτακτες» συνθήκες κρίσης. Για τον Τζανδάρη & τον Τριανταφυλλόπουλο απλά θα πω ότι και αυτοί θα αγωνιστούν σε μια ομάδα που όχι απλά δίνει ευκαιρίες αλλά (κυριολεκτικά…) φτιάχνει καριέρες. Τα ονόματα πολλά. Το μόνο που θέλω εγώ από αυτά τα παιδιά είναι να σεβαστούν τον Ιστορικό και κυρίως να μην ξεχάσουν πως ήρθαν στην ομάδα. Με καταλαβαίνετε νομίζω… Και με την ευκαιρία να γράψω δυο λόγια για τον Παύλο Μητρόπουλο, ο οποίος ήρθε στον Πανιώνιο σε δύσκολες εποχές. Βοήθησε την ομάδα να σταθεί αξιοπρεπώς και δεν κρύβω ότι ήθελα (θέλω…) να παραμείνει στην ομάδα. Όμως και σ’ αυτή τη περίπτωση θα επαναλάβω ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είναι πάνω από τον σύλλογο. Παίκτες, προπονητές, παράγοντες, φίλαθλοι, δημοσιογράφοι είμαστε περαστικοί. Ο υπεραιωνόβιος Πανιώνιος πορεύεται στην ιστορία χωρίς να υπολογίζει πρόσωπα και πράγματα.

*** Πέρα από την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, η οποία όπως όλα δείχνουν θα ενισχυθεί, μεγαλύτερη σημασία έχει η προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ. Για την οριστική διευθέτηση των χρεών έτσι ώστε ο Πανιώνιος να παίρνει κανονικά άδεια και να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός. Το έχω γράψει πολλές φορές, θα το γράψω άλλη μια. Στον Πανιώνιο γίνεται ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Πιάνουμε χώμα και γίνεται χρυσάφι. Απλά σκεφτείτε να μην είχε η ομάδα περιορισμό στις μεταγραφές. Όχι ότι θα κάναμε μεταγραφές σαν την… Μάντσεστερ Σίτι. Δεν υπάρχουν πετρελαιάδες άραβες εδώ. Αλλά σκεφτείτε να είχαμε την δυνατότητα επιλογής από όλη την ηλικιακή γκάμα των ποδοσφαιριστών. Γι’ αυτό θεωρώ ότι η υγεία που βγαίνει στο χορτάρι, έχει «πηγή» την τιτάνια προσπάθεια για την λύση των οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ.

*** Ολοκληρώνω τη σημερινή στήλη ενώνοντας τη φωνή μου με τους ανθρώπους της ομάδας χάντμπολ του Ιστορικού. Συμφωνώ και αναδημοσιεύω από την πρόσφατη ανακοίνωση τους: «Ο Σύλλογος μας πρέπει και οφείλει χρησιμοποιώντας το "βαρύ" σήμα και όνομα να δώσει λύση στο προπονητικό. Το οφείλει βάση υπόσχεσης στα παιδιά που 31/8 είπαν ότι ξεκινάνε με την προοπτική μιάς Τεντας....που ποτέ δεν ήρθε....γιατί όλοι γνώριζαν ότι δεν μπορεί να έρθει......χρόνια τώρα..... Ακόμα και κάποιες προπονήσεις στύλ Μοσχάτου σε κλειστούς χώρους στη Ν Σμύρνη θα βοηθούσαν.... Καλύτερη επίστρωση στο Ανοιχτό... Βελτίωση στο χώρο κάτω απο τις κερκίδες του ποδοσφαίρου και δυνατότητα να μπει τέρμα και να γραμμογραφηθεί..... Συνεργασία με την ΟΧΕ.....Δεν ξέρω τι άλλο άλλα πρέπει να κινητοποιηθούν ΑΜΕΣΑ.... Όση δουλειά και να κάνουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με την επιβίωση του τμήματος ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ! Κλείνοντας θα αναφέρω ότι την μεταγραφική περίοδο των Χριστουγέννων η ομάδα θα δυναμώσει.....Εμείς ότι πρέπει να κάνουμε το κάνουμε αλλά δεν φτάνει για να μας γεμίσει με χαρά και ικανοποίηση (όχι με θετικά αποτελέσματα) ότι δημιουργούμε σε ένα σύλλογο που εκτιμάει αυτό που κάνουμε και μας βοηθάει και αυτός με τις δικές του δυνάμεις».

*** Καλή δύναμη στο Δημήτρη Ναλιτζή. Καλό σκάουτινγκ στον Αντώνη Μανίκα.

*** Σας χαιρετώ και στο makisdiogos@gmail.com περιμένω απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες! Μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

Δεν υπάρχουν σχόλια