Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Η δικαίωση του Διούδη

Πρωταγωνιστής της 18ης αγωνιστικής είναι αδιαμφισβήτητα ο Σωκράτης Διούδης, κάνοντας μια σπουδαία εμφάνιση που "χάρισε" το βαθμό...


Πρωταγωνιστής της 18ης αγωνιστικής είναι αδιαμφισβήτητα ο Σωκράτης Διούδης, κάνοντας μια σπουδαία εμφάνιση που "χάρισε" το βαθμό στον Πανιώνιο. Με αφορμή αυτό, τα panionianea.gr κάνουν μια αναδρομή στη μέχρι τώρα ποδοσφαιρική πορεία του νεαρού γκολκίπερ.

Η ιστορία του ξεκινά το 2012 στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη. Από πιτσιρικάς στους "κίτρινους" και στα δύσκολα, αφού είχε να ανταγωνιστεί τους Σηφάκη και Βελλίδη, μοιραία αποτελούσε τρίτη επιλογή. Μετά την αποχώρηση του πρώτου, έρχεται νούμερο 2 στη λίστα των τερματοφυλάκων.

Την ίδια χρονιά, η Εθνική Νέων του προσφέρει τη δυνατότητα συμμετοχής στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Εσθονίας. Ο Μακεδόνας πορτιέρο τους δικαιώνει για την επιλογή, δείχνοντας ακατάβλητος.

Στα 20 του χρόνια πλέον, ο Διούδης αγωνίζεται βασικός στη Super League, με τη φανέλα του Άρη.

Την περίοδο 2012-2013 η ομάδα της Θεσσαλονίκης καταφέρνει να μείνει στα μεγάλα σαλόνια, όμως ένα χρόνο μετά διαλύεται και ξαναγίνεται ερασιτεχνική. Η Κλαμπ Μπριζ ήταν ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του, με το Διούδη να αποτελεί τρίτη επιλογή για το βέλγικο σύλλογο και να μην κατορθώνει να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Η ομάδα του Βελγίου επιδιώκει να τον παραχωρήσει δανεικό, ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος. Η 12μηνη αγωνιστική αδράνεια δεν εμποδίζει τον Ιστορικό να τον εντάξει στο έμψυχο δυναμικό του, όμως κι'εδώ βασικός γκολκίπερ ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος, ένας εξίσου εξαιρετικός τερματοφύλακας.

Αν και νούμερο 2, ο Κλαούντιο Ρανιέρι τον καλεί στην Εθνική Ανδρών και ο Διούδης γίνεται διεθνής, με τη δικαίωση της επιμονής του να έρχεται λίγο αργότερα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης του δείχνει την εμπιστοσύνη που περίμενε και το βάζει βασικό, με το Διούδη να το δικαιώνει για αυτή την επιλογή.

Την Κυριακη (17/1) πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του και την κορυφαία με την κυανέρυθρη φανέλα. Έδειξε τα καλά του χαρακτηριστικά, δίνοντας πολύτιμο βαθμο στην ομάδα του και απέδειξε το λόγο που θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες.

Το πείσμα του Σωκράτη Διούδη απέδωσε καρπούς και η ανταμοιβή για την επιμονή του μπορεί να
καθυστέρησε, αλλά ήρθε. Το μέλλον του ανήκει, με τον Πανιώνιο να δείχνει πως "χτύπησε" φλέβα χρυσού με αυτή την επιλογή.

Επιμέλεια: Έλενα Χαριτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια