Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σοβαροί, πειθαρχημένοι, μαχητικοί!

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ -  Μάκης Διόγος *** «Κυανέρυθρα» αδέρφια, καλώς σας βρίσκω στα φιλόξενα και μαχητικά «Πανιώνια Νέα». Πέρασαν τέσσερα χ...

ΑΠ’ ΤΑ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ - Μάκης Διόγος

*** «Κυανέρυθρα» αδέρφια, καλώς σας βρίσκω στα φιλόξενα και μαχητικά «Πανιώνια Νέα». Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τότε που έγραψα για τελευταία φορά «Απ’ τα υβριστικά» στην εφημερίδα μας «Πανιώνιος Κόσμος». Ευτυχώς το κενό που άφησε η έντυπη προσπάθεια μας να έχουν οι φίλοι του Πανιωνίου τη δική τους φωνή στα ΜΜΕ έχει καλυφθεί από την εξαιρετική προσπάθεια των ανθρώπων που στηρίζουν τα «Πανιώνια Νέα». Από εδώ λοιπόν κάθε εβδομάδα θα σχολιάζω τα «κυανέρυθρα» πράγματα σε μια χρονιά πολύ δύσκολη και συνάμα πολύ όμορφη για την οικογένεια του Πανιωνίου.

*** Μπαίνω κατευθείαν στο «ψητό» που δεν είναι άλλο από το ποδοσφαιρικό τμήμα. Το Σάββατο ο Πανιώνιος αν και πολύ καλύτερος από την ΑΕΚ δεν κατάφερε να νικήσει και παρεχώρησε ισοπαλία. Η ομάδα που κάνει εκπληκτική πορεία (ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη…) απέδειξε σε τρία ματς, με ΠΑΟΚ στη Τούμπα και ΑΕΚ & ΠΑΟ στη Νέα Σμύρνη, ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική και να στέκεται σαν ίση προς ίση απέναντι στους λεγόμενους «μεγάλους». Μάλιστα αν είμασταν λίγο πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε αντί για 4 βαθμούς, να είχαμε πάρει τουλάχιστον 7 (δλδ Χ στη Τούμπα και νίκη με την ΑΕΚ).

*** Όμως και έτσι τα ματς αυτά είναι πολύ καλός οδηγός για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, αφού όλοι πλέον (φίλοι & αντίπαλοι) θεωρούν τον Πανιώνιο μια από τις υποψήφιες ομάδες για την πρώτη πεντάδα. Και εδώ είναι το κρίσιμο θέμα, κατά την άποψη μου. Θα αντέξει ο Ιστορικός στη πίεση μέχρι το τέλος; Θα καταφέρουν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του να ολοκληρώσουν αυτό ποδοσφαιρικό θαύμα; Για μένα αγωνιστικά δεν τίθεται κανένα θέμα. Αυτός ο σοβαρός, πειθαρχημένος, μαχητικός Πανιώνιος μπορεί άνετα να τερματίσει μέσα στη τριάδα. Όμως στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζουμε ότι δεν μετράει (και πολύ…) τη κάνεις μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς «μετράει» πόσο δυνατός είσαι εκτός γηπέδων…

*** Είδατε τα σφυρίγματα του Στυλιάρα με την ΑΕΚ. Είδατε πως τα παρουσίασε σχεδόν όλος ο Τύπος. Το οφ σαιντ γκολ των φιλοξενουμένων πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Ολοι έλεγαν για το μαρκάρισμα του Κόρμπου στον Γιόνχανσον, που για να καταλάβουμε ότι είναι πέναλτι θέλαμε τρία ριπλέι, ενώ και ο παίκτης της ΑΕΚ ούτε καν διαμαρτυρήθηκε. Το πέναλτι στον Μπουμαλ; Αυτό δεν υπήρξε. Και βγήκε (πάλι…) αδικημένη η ομάδα του Πογιέτ, ο οποίος βέβαια δήλωσε ότι δεν έχει κανένα παράπονο από τη διαιτησία. Τέλος πάντων.

*** Το Σάββατο αντιμετωπίζουμε τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Πολύ δύσκολο ματς, αλλά και μια ακόμη πρόκληση. Με νίκη δίνουμε ακόμα μια απάντηση. Κάνουμε ένα ακόμα βήμα ότι φέτος εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Ο τρόπος είναι γνωστός. Σοβαρότητα, πειθαρχία, μαχητικότητα. Και το αποτέλεσμα θα έρθει…

*** Στο πρώτο μου κείμενο δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα ερασιτεχνικά τμήματα που δίνουν το δικό τους αγώνα. Μπάσκετ, Βόλεϊ, χαντμπολ. Δεν χρειάζεται να πούμε λόγια. Οπου παίζει η «κυανέρυθρη» φανέλα πρέπει να είμαστε δίπλα. Να στηρίζουμε αγόρια και κορίτσια που με την ιωνική ασπίδα στο στήθος διεκδικούν να προσθέσουν νίκες στην υπεραιωνόβια ιστορία του Πανιωνίου.

*** Για όσους θέλουν να μάθουν την ιστορία του Πανιωνίου, το καταπληκτικό βιβλίο του Θόδωρου Μπελίτσιου «Πανιώνιος 125 χρόνια προσφοράς στον ελληνικό αθλητισμό είναι εξαιρετικό.

*** Κλείνοντας θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Τα σχόλια κάτω από τη στήλη θα μείνουν κλειστά. Όχι γιατί θέλω λογοκρισία, αλλά γιατί δεν θέλω να δίνουμε βήμα σε ανώνυμους υβριστές. Όποιος θέλει μπορεί στο makisdiogos@gmail.com να στέλνει απόψεις, αντιρρήσεις, καταγγελίες τις οποίες θα δημοσιεύω αυτούσιες.

*** Σας χαιρετώ! Και μην ξεχνάτε ο Πανιώνιος γράφει ιστορία, δεν την αντιγράφει! Keep the Faith!

1 σχόλιο

  1. ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ15 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:24 μ.μ.

    HΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

    ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΙ ..... Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.......Δ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή