Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Άνετα ο Ιστορικός

Την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο Πανιώνιος, που επικράτησε άνετα με 1-0 της Ζακύνθου στ...

Την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο Πανιώνιος, που επικράτησε άνετα με 1-0 της Ζακύνθου στη Νέα Σμύρνη.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, χωρίς να πατήσει ιδιαίτερα το… πόδι στο γκάζι, επιβλήθηκε με σχετική ευκολία του αντιπάλου της, κλειδώνοντας» ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

Το γκολ για τον Ιστορικό σημείωσε ο Χαλκιαδάκης (36’), ο οποίος ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας στην αναμέτρηση.

Οι κυανέρυθροι είχαν επιθετικό μονόλογο στο παιχνίδι, δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες –ειδικά στο πρώτο ημίχρονο-, με την Ζάκυνθο να μην ρισκάρει στην επίθεση.

Το παιχνίδι

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παράταξε την ομάδα με αρκετές αλλαγές, έχοντας στην αρχική ενδεκάδα μόνο δύο παίκτες (Οικονόμου, Χατζηισαϊας) που ξεκίνησαν στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, θέλοντας να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα.

Καραμάνος, Χαλκιαδάκης και Βιγιάλμπα πήραν τις περισσότερες επιθετικές προσπάθειες, όμως στα πρώτα 20 λεπτά έλειψε η τελική πάσα για να δημιουργηθούν καλές φάσεις.

Στο 22’ ο Βλάχος, αφού πήρε όμορφη πάσα από τον Χαλκιαδάκη, έκανε το δυνατό σουτ, με τον τερματοφύλακα της Ζακύνθου να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παύλου Μητρόπουλου να απειλήσει την εστία του Πολίτη. Ο δυναμικός αμυντικός μέσος του Πανιωνίου δοκίμασε το πόδι του αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή της Ζακύνθου, όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πολίτη.

Στο 31’ η ομάδα του Ουζουνίδη αναπτύχθηκε σωστά από τα αριστερά, ο Βιγιάλμπα έκανε την σέντρα και ο Καραμάνος με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας την πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πίεση του Πανιωνίου συνεχίστηκε και δύο λεπτά αργότερα χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το 1-0. Ο Καθάριος έδωσε την μπάλα στον Χαλκιαδάκη, ο οποίος έκανε με την μία το πλασέ, με την μπάλα όμως να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στο 35’ ο Βιγιάλμπα από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πολίτη, όμως ένα λεπτό αργότερα (36’) ο Χαλκιαδάκης δεν λάθεψε και άνοιξε το σκορ. Ο μεσοεπιθετικός του Ιστορικού έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου, με τον Πανιώνιο να έχει επιθετικό μονόλογο στο πρώτα 45λεπτο και την Ζάκυνθο να κοιτάει μόνο την άμυνα της.

Στα πρώτα λεπτά της «επανάληψης» ο Πανιώνιος έριξε ρυθμούς, κυκλοφόρησε μπάλα και προσπάθησε να «χτυπήσει» με οργανωμένες επιθέσεις.

Στο 67’ ο Καραμάνος είχε την ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματα της ομάδας, όμως το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή πέρασε αρκετά μέτρα πάνω από την εστία του Πολίτη.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μασούρας έκανε όμορφη ατομική ενέργεια, έκανε και δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα της Ζακύνθου όμως να πέφτει στη γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 78’ ο Μπακασέτας είχε την… έμπνευση να σουτάρει από πολύ μεγάλη απόσταση, με τον Πολίτη να αναγκάζεται να πέσει στην γωνία του, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Παύλος Μητρόπουλος στο 86’ είχε μία καλή εκτέλεση φάουλ, όμως ο τερματοφύλακας της Ζακύνθου έπεσε στην γωνία του και έδιωξε. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του.

Τελικά δεν άλλαξε κάτι έως το φινάλε. Ο Πανιώνιος πήρε τη νίκη με 1-0, πέτυχε την δεύτερη του νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο του Κυπέλλου και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στον αγώνα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γιανιώτης, Τασουλής, Μητρόπουλος, Καραμάνος, Χαλκιαδάκης, Βλάχος, Βιγιάλμπα (74’ Μπακασέτας), Χατζηισαϊας, Οικονόμου, Καθάριος (56’ λ.τρ. Σιώπης), Ντουρμισάι (66’ Μασούρας)

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πολίτης, Κυριακίδης, Ναζίμ, Μεντούρ, Ταχταρίδης, Ζέλιος (64’ Κουρέλλας), Βυθούλκας (46’ Κρολ), Βοσνακίδης, Ν. Πέττας (73’ Κάρδαρης), Νίκτς, Πεχλιβανόπουλος.

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια