Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Ζήτημα χρόνου η εξυγίανση του Πανιωνίου»

Για το οικονομικό κομμάτι της ΠΑΕ Πανιώνιος -και όχι μόνο- μίλησε ο Νίκος Μιγόπουλος, παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη στα panioniane...

Για το οικονομικό κομμάτι της ΠΑΕ Πανιώνιος -και όχι μόνο- μίλησε ο Νίκος Μιγόπουλος, παραχωρώντας αποκλειστική συνέντευξη στα panionianea.gr.


Συνέντευξη στον Γιώργο Καρμίρη

Ο εκ των αντιπροέδρων των κυανέρυθρων αναφέρθηκε στο πως είναι πλέον τα πράγματα διοικητικά, στον στόχο της οικονομικής εξυγίανσης του συλλόγου, στο θέμα της αδειοδότησης για τη νέα σεζόν, αλλά και για την απόφαση που πήρε ο ίδιος και οι υπόλοιποι της διοίκησης για να αναλάβουν τις τύχες του Πανιωνίου.

Παράλληλα, μίλησε -μεταξύ άλλων- για το αγωνιστικό κομμάτι, τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τον Ολιβιέ Μπουμάλ, ενώ ζήτησε την στήριξη των φιλάθλων του Ιστορικού, εκφράζοντας και την στεναχώρια του για το γεγονός πως έως τώρα ο κόσμος δεν δίνει δυναμικό "παρών".

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στους Νίκο Ζαμάνη, Χρήστο Δάρα, Κυριάκο Σκούρα. αλλά και στους ανθρώπους που όπως είπε χαρακτηριστικά "... δεν ήταν Πανιώνιοι, όμως τους κάναμε Πανιώνιους και βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές".

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Μιγόπουλου στα panionianea.gr:

-Αρχικά θέλω να αναφερθούμε στο δικό σας κομμάτι, αυτό της διοίκησης. Πως είναι πλέον τα πράγματα στον Πανιώνιο, σε σχέση με όταν είχατε αναλάβει;

«Η αλλαγή είναι τεράστια. Αν πρωτοθυμηθούμε πως πήραμε τα πράγματα τότε και πως είναι τώρα οι αλλαγές είναι τεράστιες. Το θέμα είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε αυτό που είπαμε από την αρχή, η οικονομική εξυγίανση. Μετά είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Έχουμε σε διακανονισμούς, εφορία, ΙΚΑ κτλ. Κοιτάμε φυσικά το λιγότερο κόσμος, όπως το μπάτζετ, τα γραφεία, γενικά όλα τα πράγματα, για να μπορούμε να εξοικονομούμε κάποια λεφτά και να δίνουμε τις προτεραιότητες ως προς το δημόσιο, εκεί δηλαδή που είναι ανοιχτός ο Πανιώνιος».

-Οικονομικά και αναφορικά με τις οφειλές του συλλόγου, σε τι δρόμο βρίσκεστε ;

«Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι αν πάνε καλά τα πράγματα και αγωνιστικά τότε είναι θέμα χρόνου για να μπει ο Πανιώνιος σε καλύτερα μονοπάτια. Αυτό που λέει και ο Νίκος Ζαμάνης ο Πανιώνιος έχει αλλάξει και σε νοοτροπία και σε πολλά πράγματα».

-Οι πρώτες  κινήσεις που θα κάνετε σαν διοίκηση για τη νέα σεζόν

«Το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι η αδειοδότηση για τη νέα σεζόν. Είναι σημαντικό πράγμα για τον Πανιώνιο, ώστε να μπορέσει να κάνει το επόμενο βήμα και αγωνιστικά και οικονομικά και να μην προβληματιζόμαστε με αυτούς τους περιορισμούς. Δεν θα χάσει όμως το κομμάτι των νέων παικτών ο Πανιώνιος, δηλαδή δεν θα γεμίσουμε την ομάδα με ξένους παίκτες όπως κάνουν άλλες ομάδες. Απλά θα έχουμε την ελευθερία της επιλογής και θα μας φύγει το άγχος. Προτεραιότητα μας είναι οργανωθεί όλο αυτό το πράγμα που λέγεται εταιρία Πανιώνιος, από εκεί ξεκινούσε το πρόβλημα. Αυτό ήταν το πρόβλημα του Πανιωνίου η εταιρία, η Α.Ε., αυτό πρέπει να εξυγιανθεί και να φτιάξουν τα πράγματα».

-Έχετε μπει στο πρόγραμμα των 100 δόσεων. Πως πάνε τα πράγματα εκεί;

«Από τη στιγμή που μπήκαμε στις 100 δόσεις μέχρι και σήμερα είμαστε απίκο στις υποχρεώσεις μας. Τώρα από εκεί και πέρα, ότι παραπάνω έρθει θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε, γιατί με όλα αυτά που γίνονται με τους Ευρωπαίους και τις προσαυξήσεις υπάρχει μία αλλαγή. Δηλαδή αν π.χ. η δόση ήταν 10 ευρώ και μας έρθει 15 θα ανταποκριθούμε. Πιστεύω ότι αν πάει καλά η ομάδα αγωνιστικά και μας βοηθήσει και η τύχη, ο σύλλογος θα εξυγιανθεί. Θα είναι ζήτημα χρόνου να γίνει αυτό».

-Ο Πανιώνιος βρισκόταν μπροστά σε έναν "γκρεμό". Tι σας έκανε να μπείτε μπροστά και να αναλάβετε; 

«Τουλάχιστον εγώ, ο Ζαμάνης και ο Σκούρας είμαστε γέννημα θρέμμα εδώ, Πανιώνιοι. Ο Δάρας έγινε πιο Πανιώνιος και από τους Πανιώνιους. Ακολουθήσαμε το πάθος και την αγάπη μας. Δεν θέλαμε να δούμε τον Πανιώνιο να καταστρέφεται. Την εποχή που μπήκαμε το ξέρεις και εσύ πολλά καλά ότι πήγαιναν την ομάδα στην καταστροφή. Ακολουθήσαμε το πάθος μας και το πάθος του Νίκου (Ζαμάνη). Πιστεύω, όχι ότι είναι φίλος μου, αλλά ο Νίκος θα αφήσει ιστορία, αν κάνει το 50% που αυτό που σκέφτεται για τον Πανιώνιο. Ο Σκούρας είναι μεγάλη τιμή που είναι μαζί μας και θεωρώ ότι αυτή η τετράδα που το ξεκίνησε τότε και ακολούθησαν κάποιοι φίλοι ανεξαρτήτου ομάδας, γιατί παρασύραμε και ανθρώπους που δεν ήταν Πανιώνιο, όμως ακολούθησαν με την τρέλα που είδαν ότι είχαμε. Αν θυμηθώ τότε την εποχή, στεναχωριόμουν πολύ, γιατί ήταν πολλά τα προβλήματα».

-Πόσο αισιόδοξος είστε για τη συνέχεια ;

«Πέρυσι έγινε ένας αγώνας για να σωθεί η ομάδα αγωνιστικά. Με το που είδα ότι ξεπεράσαμε αυτό
το θέμα, εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος και τώρα φαίνεται η δουλειά που γίνεται τόσο αγωνιστικά όσο και διοικητικά. Υπάρχει μία ηρεμία και συνεννόηση. Θεωρώ ότι όντως έχει αλλάξει ο Πανιώνιος και σε νοοτροπία».

-Έγινε αρκετός λόγος για την πρόσληψη Γκαγκάτση. Ποια ήταν τα κριτήρια με τα οποία αποφασίσατε να προχωρήσετε σε αυτή τη κίνηση; 

«Το κριτήριο ήταν πως πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους παράγοντες του ποδοσφαίρου και μπορεί να μας βοηθήσει σε όλο αυτό το πράγμα που λέμε. Να μας βοηθήσει δηλαδή να οργανώσουμε σε άλλα πρότυπα την εταιρία Πανιώνιος, πιο επαγγελματικά και να προχωρήσουμε πιο μπροστά σε πολλά θέματα. Εμείς δεν είμαστε παράγοντας, ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Δεν το ξέρουμε το αντικείμενο του παράγοντα. Εμείς μπήκαμε στον Πανιώνιο, όπως σου είπα και πριν, με το πάθος που είχαμε και έχουμε. Πιστεύω ότι θα βοηθήσει ο κ. Γκαγκάτσης με την εμπειρία του, τις γνωριμίες τους, τις ιδέες του. Θεωρώ ότι ήταν η πιο σημαντική μεταγραφή που κάναμε».

-Ένα ακόμη θέμα που βρίσκεται στο επίκεντρο τους ενδιαφέροντος είναι αυτό του Μπουμάλ. Σε τι στάδιο βρίσκεται το θέμα; 

«Αυτό το θέμα είναι σε μία διαδικασία και θα δούμε. Η διοίκηση ότι όφειλε να κάνει το έκανε. Πιστεύω ότι θα πάει καλά».

-Η ομάδα αγωνιστικά πάει εξαιρετικά. Η φιλοσοφία σας για τη συνέχεια;

«Ισχύει αυτό ακριβώς που λέει και ο προπονητής μας, ότι πάμε ταπεινά. Ακούω ευρώπες κλπ, ωραία ακούγονται, αλλά αυτό που θέλουμε είναι να τελειώνουμε γρήγορα το θέμα της παραμονής και να μπορούμε να δουλέψουμε πιο άνετα σε κάποια πράγματα. Να βάλουμε στόχους και προτεραιότητες, που πέρυσι δεν μπορέσαμε λόγω άγχους έως το τέλος. Βέβαια, ότι έρθει είναι καλοδεχούμενο. Γενικά είμαστε της φιλοσοφίας του προπονητή».

-Πως είναι η συνεργασία σας με τον κ. Ουζουνίδη;

«Είναι πάρα πολύ καλή. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και ένας αξιόλογος άνθρωπος. Υπάρχει απόλυτη συνεννόηση μεταξύ μας».

-Πριν λίγο καιρό υπήρξε φήμη ότι ο κ. Ουζουνίδης είχε ζητήσει να αποχωρήσει. Απ' όσο γνωρίζω δεν έγινε κάτι τέτοιο...

«Δεν υφίσταται τίποτα τέτοιο. Ούτε καν. Αλλά δεν μπορούμε να βγαίνουμε συνέχεια, χωρίς να υπάρχει λόγος και να διαψεύδουμε. Αυτά τα έβγαζαν κάποιοι για δικούς τους λόγους. Δεν ήταν καν άξιο λόγου».

-Αν και η ομάδα πάει πολύ καλά, ο κόσμος δεν έχει δώσει έως τώρα δυναμικό "παρών" στη Νέα Σμύρνη. Είναι κάτι που σας στεναχωρεί φαντάζομαι...

«Από πέρυσι περιμέναμε να υπάρξει κάποια στήριξη από τον κόσμο, γιατί πλέον έχουν δει και τις προθέσεις όλων μας, ότι είναι μόνο καλές. Εγώ, χωρίς να εκφράζω τις απόψεις και των υπολοίπων, είμαι λίγο στεναχωρημένος. Περίμενα περισσότερα πράγματα. Ίσως είναι η απογοήτευση από τα προηγούμενα χρόνια, ίσως είναι η κρίση, θέλω να πιστεύω έτσι. Όμως ο κόσμος θα μπορούσε να στηρίξει περισσότερο. Δεν είναι το οικονομικό να κόψω εισιτήρια για τα λεφτά. Είναι ότι θα μπορείς να πας σε ένα άλλο επίπεδο τις διαπραγματεύσεις σου με τους χορηγούς. Όταν δείχνεις μία δύναμη κόσμου αλλιώς συζητάς για μία χορηγία και αλλιώς όταν παίζεις με 700-800 άτομα. Επίσης η δύναμη του κόσμου είναι και σε άλλα πράγματα. Το είδαμε πέρυσι στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Είδαμε πως ήταν το γήπεδο και τι ένιωσαν οι αντίπαλοι. Όλα αυτά. Δεν είναι το οικονομικά,να κόψω 2.000 εισιτήρια. Ουσιαστικά δεν μου κάνουν τίποτα αυτά τα λεφτά από τα εισιτήρια, είναι άλλα πράγματα. Θα αρχίσουμε μία καμπάνια με τον κόσμο, με τα σχολεία, με τις ευπαθείς ομάδες (ανέργους, συνατξιούχους) θα κάνουμε κάποια πράγματα και ότι καταφέρουμε. Θεωρώ πως μία Νέα Σμύρνη των 120.000 κατοίκων και η δυναμική του Πανιωνίου είναι για περισσότερα πράγματα. Θέλουμε να στηρίξει ο κόσμος την προσπάθεια. Εμείς είμαστε οι πρώτοι που πιστεύουμε ότι ο Πανιώνιος δεν είναι πρόσωπα. Είμαστε όλοι μαζί. Δεν έχεις άλλη οικονομική δυνατότητα, δεν υπάρχει ο μεγαλομέτοχος με τα πολλά λεφτά. Πρέπει να το πάμε όλοι μαζί».


-Τα εισιτήρια που κόβονται είναι -συνήθως- 700-800, όμως οι εξέδρες έχουν πάντα παραπάνω κόσμο. Που οφείλεται αυτό;

«Είναι οι προσκλήσεις, είναι τα διαρκείας. Εμείς δεν κοιτάμε αν το γήπεδο έχει 1.500 άτομα, εμείς βλέπουμε την ζήτηση των εισιτηρίων. Αντί να πιεις καφέ στην πλατεία ή να δεις το παιχνίδι από ένα καφενείο, που μπορεί να χαλάσεις και περισσότερα λεφτά εκεί, θέλω να πάρεις το εισιτηριάκι σου, σαν παρουσία.

-Μιας και αναφερθήκατε στα διαρκείας, πόσα έχουν διατεθεί φέτος;

«Περίπου 800, για τον Πανιώνιο τι είναι; Δεν είναι στην καταμέτρηση τα διαρκείας, τα εισιτήρια μόνο. Θεωρώ ότι είναι ένα πρόβλημα το θέμα με το ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ κλπ για τα εισιτήρια, αλλά είναι η πρώτη φορά που στον Πανιώνιο ανοίγουμε τα εκδοτήρια δύο μέρες πριν, για να μην υπάρχει ταλαιπωρία. Εμείς θέλουμε την στήριξη του κόσμου, και οι παίκτες και ο προπονητής».

-Είστε σε θέση αν μας πείτε ποια είναι τα σχέδια σας, σαν διοίκηση, για τα επόμενα χρόνια;

«Δεν υπάρχουν σχέδια, αλήθεια σου λέω. Ο Ζαμάνης και ο Δάρας που έχουν βγει μπροστά, έχουν επωμιστεί ένα τεράστιο βάρος, εγώ τους θαυμάζω. Αν ήξερε ο κόσμος την διάσταση αυτού του πράγματος θα τους θαύμαζε και αυτός, δεν θα ακουγόντουσαν παράπονα. Πάμε σιγά-σιγά και εμείς. Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε είναι να φτάσουμε τον Πανιώνιο να μην είναι χρεωμένος. Από εκεί και πέρα, ο σχεδιασμός και του αγωνιστικού με διάθεση, δουλειά και λίγη τύχη, θεωρώ ότι η ομάδα θα ανέβει επίπεδο. Θέλω να σου πω ότι πιστεύω πολύ στον Ζαμάνη. Αγαπάει πολύ τον σύλλογο και ονειρεύεται άλλα πράγματα για τον Πανιώνιο. Τα σχέδια που έχει είναι να είναι πρωταγωνιστής ο Πανιώνιος, και στο αγωνιστικό και σε άλλα πράγματα που θέλει να κάνει, όπως να αποκτήσει το δικό του προπονητικό κέντρο ο σύλλογος, να φτιάξει τις ακαδημίες κλπ. Εγώ προσωπικά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους-φίλους, που δεν ήταν Πανιώνιοι, όμως τους κάναμε Πανιώνιους και βοήθησαν σε δύσκολες στιγμές. Αναφορικά με τους ανθρώπους της διοίκησης θα ήθελα να αναφερθώ ξεχωριστά. Ο Νίκος Ζαμάνης εκτός από το ότι είναι φίλος μου, τον θαυμάζω για όλα αυτά που κάνει. Ο Δάρας είναι η έκπληξη για μένα, πόσο “πωρωμένος” έχει γίνει με την ομάδα και με όλο αυτό που κάνει. Για τον Σκούρα, τέλος, θεωρώ ότι είναι μεγάλη πολυτέλεια για τον Πανιώνιο που βρίσκεται ανάμεσα μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό και τα παιδιά που στα δύσκολα όλοι ανταποκρίθηκαν και είναι όλοι εδώ. Αυτή είναι η διαφορά του Πανιωνίου, είναι μία οικογένεια. Στα δύσκολα είμαστε όλοι μαζί».

Φωτογραφίες Κατερίνα Κοντού

Δεν υπάρχουν σχόλια