Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ξάνθη - Πανιώνιος: Στατιστικά & συμπτώσεις

Το απόγευμα της Κυριακής (17.15), Skoda Ξάνθη & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες όσο και αμφίρρ...


Το απόγευμα της Κυριακής (17.15), Skoda Ξάνθη & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες όσο και αμφίρροπες αναμετρήσεις που διεξάγεται στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Superleague 2015/2016. Μοναδικός στόχος των 2 ομάδων το τρίποντο που θα τις διατηρήσει αμφότερες σταθερά στη τροχιά των τελευταίων θετικών αποτελεσμάτων στην οποία βρίσκονται. Αφενός οι γηπεδούχοι επιθυμούν να ''ξεμπλοκάρουν'' από τις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και να πλησιάσουν προς αυτές των πλέϊ οφ, αφετέρου οι φιλοξενούμενοι ψάχνουν το ''διπλό'' που υπό προϋποθέσεις θα τους οδηγήσει ακόμα και στη 2η θέση της κατάταξης μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής!

Η ομάδα των ''ισοπαλιών'' του φετινού πρωταθλήματος (6 σε 10 ματς, ποσοστό 60%!) ψάχνει τη νίκη στην Κυριακάτικη αναμέτρηση απέναντι στους Νεοσμυρνιώτες ώστε να αρχίσουν σταδιακά να έχουν μεγαλύτερο βαθμολογικό αντίκρισμα τα αν μη τι άλλο ουκ ολίγα θετικά αποτελέσματα που έχει αποσπάσει σε αγώνες με μεγάλο βαθμό δυσκολίας μέχρι στιγμής. Είναι γεγονός ότι στα 6 τελευταία ματς έχει γνωρίσει μόλις μία ήττα (από τον Παναθηναϊκό με 0-1 εντός έδρας για την 6η αγωνιστική), ενώ έχει φύγει αλώβητη από έδρες όπως η Τούμπα (0-0),
η Τρίπολη (1-1) & το Περιστέρι (0-1) όπου ανάγκασε τον Ατρόμητο στην πρώτη του εντός έδρας ήττα στη κανονική διάρκεια πρωταθλήματος μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια!

Οι Θρακιώτες θα αναζητήσουν τη 2η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη τους για 2η φορά εντός του 2015. Κάτι αντίστοιχο είχαν πετύχει κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου όταν και είχαν επικρατήσει με 3-0 επί του Παναιτωλικού στις 18/3/2015 & 1-0 επί του Ατρομήτου στις 22/3/2015 στα Πηγάδια. Να σημειωθεί πως πρόκειται για τα μοναδικά εντός έδρας τρίποντα τους στο δεύτερο γύρο της Superleague 2014/2015. Η κοινή σύμπτωση που παρατηρείται είναι πως όπως και στην περσινή, έτσι και στη φετινή περίπτωση υποδέχεται στο 2ο χρονικά αντίστοιχο ματς ομάδα της πρωτεύουσας που δεν προέρχεται από το πρώην ΠΟΚ ενώ στο πρώτο χρονικά ματς έχει επιβληθεί επί της ομάδας του Αγρινίου σημειώνοντας 3 τέρματα!

Από την πλευρά του, ο Ιστορικός θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να διατηρηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει πετύχει 5 νίκες στα 6 τελευταία του ματς, οι 3 εκ των οποίων μακριά από τη Νέα Σμύρνη. Δύο φορές στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού για πρωτάθλημα (1-5) & κύπελλο (1-2) και το ''διπλό'' στη Λιβαδειά (0-2) όπου ''έσπασε'' το αρνητικό σερί που ''κουβαλούσε'' μέχρι πρότινος. Αναμφίβολα οι κυανέρυθροι επιθυμούν να διατηρήσουν το εξαιρετικό εκτός έδρας αγωνιστικό πρόσωπο που έχουν παρουσιάζουν μέχρι στιγμής, όπου σε 6 αγώνες μετρούν 4 νίκες & μόλις 2 ήττες!

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Ξάνθη, προηγείται η τοπική Skoda με 15 νίκες έναντι 4 του Πανιωνίου ενώ 7 αγώνες δεν ανέδειξαν νικητή. Αν μη τι άλλο πρόκειται για την πιο αρνητική εκτός έδρας (αλλά και συνολικά) προϊστορία που εμφανίζουν οι Νεοσμυρνιώτες συγκριτικά με όλες τις επαρχιακές ομάδες της χώρας, τις οποίες βεβαίως έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον 6 φορές (ΟΦΗ, Λάρισα, Παναχαϊκή, ΠΑΣ Γιάννινα κλπ). Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η 2η επαρχιακή δύναμη της χώρας (μετά τον ΟΦΗ) από πλευράς συμμετοχών στη μεγάλη κατηγορία, ανέκαθεν αποτελούσε άκρως δυσκολοκατάβλητο εμπόδιο για τους κυανέρυθρους, ακόμα και σε χρονιές που τερμάτιζαν σε πολύ υψηλότερες βαθμολογικές θέσεις από τους Θρακιώτες.

Ένα απίστευτο κι όμως αληθινό στατιστικό στοιχείο που παρατηρείται και επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι ο Πανιώνιος αγνοεί τη νίκη απέναντι στη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια από τις 8/11/2009 (1-2) αλλά και γενικότερα από τις 7/3/2010 (3-0 στη Νέα Σμύρνη)! Είναι οι πιο πρόσφατες χρονικά επιτυχίες του απέναντι στην ομάδα της Θράκης. Έκτοτε, έχει γνωρίσει 4 ήττες & έχει μείνει σε 6 ισοπαλίες στα 10 ματς που έχουν μεσολαβήσει μέχρι και σήμερα! Προκύπτει δηλαδή πως εκτός του Ολυμπιακού, η ομάδα της Ακριτικής πόλης είναι η μοναδική που έχει αναμετρηθεί τουλάχιστον 3 φορές και δεν έχει γνωρίσει την ήττα από τους κυανέρυθρους κατά την διάρκεια των 5 αγωνιστικών περιόδων εντός του χρονικού διαστήματος 2010-2015!

Σ' αυτό το σημείο να σημειωθεί μία αν μη τι άλλο περίεργη σύμπτωση η οποία αν ''τριτώσει'' και τη φετινή σεζόν, θα πρόκειται για βαθμολογικό χρυσάφι για τον Πανιώνιο. Μέχρι στιγμής, έχει πετύχει μόλις 4 νίκες (όλες Κυριακάτικες) εναντίον της Ξάνθης σε επίπεδο της νεοσύστατης Superleague (Ιούλιος 2006-σήμερα) σε σύνολο 18 αναμετρήσεων! Ειδικότερα, σημείωσε τη μεγάλη ανατροπή στη Νέα Σμύρνη στις 11/11/2007, όπου αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2, έφτασε εν τέλει στην κατάκτηση των 3 βαθμών με 3-2, πέτυχε το σπουδαίο ''διπλό'' στα Πηγάδια με 1-2 στις 2/3/2008 & έφτασε και στα 2 προαναφερθέντα τρίποντα στις 8/11/2009 (1-2) & στις 7/3/2010 (3-0). Αυτό που φαίνεται είναι πως όλες οι νίκες του Ιστορικού έναντι των Θρακιωτών έχουν επιτευχθεί εντός 2 σεζόν, δηλαδή εντός του 2007/2008 & του 2009/2010 όπου την κέρδισε ''μέσα-έξω''. Το απίστευτο όμως της σύμπτωσης έγγυται στο ότι και στις 2 αυτές περιπτώσεις τα 2 ματς μεταξύ των 2 ομάδων έλαβαν χώρα εντός του Νοεμβρίου & του Μαρτίου για πρώτο & δεύτερο γύρο αντίστοιχα! Πράγματι πρόκειται για μία απίστευτη ημερολογιακή συγκυρία η οποία συνδέεται με τη φετινή σεζόν καθώς ως γνωστόν οι αγώνες μεταξύ Πανιωνίου & Skoda Ξάνθης στα πλαίσια της Superleague 2015/2016 θα διεξαχθούν, όπως και τις σεζόν 2007/2008 & 2009/2010, Νοέμβριο & Μάρτιο!

Επιμέλεια: Νίκος Τσιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια