Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σορώτος: «Τιμή και όχι δύσκολη αποστολή»

Για τη νέα προσπάθεια του Πανιωνίου στην Β’ Εθνική, την οποία χαρακτήρισε τιμή και όχι δύσκολη αποστολή, μίλησε στην μπασκετική ιστοσελίδ...

Για τη νέα προσπάθεια του Πανιωνίου στην Β’ Εθνική, την οποία χαρακτήρισε τιμή και όχι δύσκολη αποστολή, μίλησε στην μπασκετική ιστοσελίδα, "Eurohoops.net", ο Κώστας Σορώτος.

Ο έμπειρος προπονητής του Ιστορικού τόνισε πως οι παίκτες του θα δώσουν και την ψυχή τους για τον σύλλογο, ενώ κάλεσε τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα στη δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας της.

Αναλυτικά όσα είπε:

Ο Πανιώνιος φέτος θα αγωνιστεί στη Β’ Εθνική, σε μια προσπάθεια επιβίωσης του συλλόγου. Πέρυσι είχατε αναλάβει μια παρόμοια απόπειρα στον Ηλυσιακό. Πώς αντιμετωπίζετε αυτό το νέο δύσκολο εγχείρημα;

Στη ζωή ποτέ δεν είναι κάτι εύκολο. Ο Πανιώνιος μπορεί να συμμετέχει φέτος στη Β’ Εθνική, αλλά για κάθε άνθρωπο του μπάσκετ είναι μεγάλη τιμή να τον υπηρετεί, σε όποια κατηγορία και αν είναι. Όταν μου πρότεινε συνεργασία, λοιπόν, ο Πανιώνιος δεν το σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο. Για μένα είναι τιμή και όχι δύσκολη αποστολή.

Η ομάδα έφτιαξε το ρόστερ της μόλις μέσα σε δέκα ημέρες. Πείτε μας δύο λόγια για τους νέους παίκτες.

Τους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη. Είναι ένα ρόστερ που διαμορφώνεται ακόμη και σήμερα, καθώς είχαμε και την προσθήκη του Κώστα Ζώρζου. Ουσιαστικά από την προηγούμενη Πέμπτη έχουμε βρεθεί όλοι μαζί. Είναι σίγουρα δύσκολο το γεγονός ότι δεν είχαμε περίοδο προετοιμασίας. Πιστεύω πως αν ξεπεράσουμε τον πρώτο μήνα, με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες, ο χρόνος θα λειτουργήσει υπέρ μας.

Με μερικά από τα νέα παιδιά (Γιάννης Αναγνωστάκης, Λάμπρος Βλάχος, Κώστας Ζώρζος) είχατε συνεργαστεί και πέρυσι. Αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο σας;

Το κάνει πολύ δυσκολότερο. Κάθε άνθρωπος, άλλωστε, έχει έναν… μαζοχισμό, γι’ αυτό και τους προτίμησα (γέλια)! Πέρα από την πλάκα, είναι παιδιά τα οποία τα πιστεύω. Δουλέψαμε και πέρυσι μαζί και θεωρώ ότι χρειάζονται μια ευκαιρία, ειδικά μετά την περσινή ταλαιπωρία, να αγωνιστούν σε ένα ιστορικό σωματείο και να δείξουν την αξία τους, βελτιωνόμενοι ως παίκτες.

Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για στόχους στον φετινό Πανιώνιο;

Ο στόχος του Πανιωνίου είναι να απεμπλακεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα από τις κατηγορίες που δεν ανήκει. Ο Πανιώνιος σαν ιστορία, σαν σύλλογος, σαν κόσμος ανήκει στην Α1. Ωστόσο, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς απέναντι στον κόσμο. Εγώ υπόσχομαι ότι θα δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε. Μπορεί να τα καταφέρουμε, μπορεί και όχι. Αυτό που είναι το σίγουρο, όμως, είναι ότι θα έχουμε δώσει και την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο.

Να υποθέσουμε ότι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο θέλετε ο κόσμος να σας στηρίξει φέτος;

Πρέπει να μας βοηθήσει. Ξέρω πολύ καλά ότι ο κόσμος της ομάδας έχει δει ιερά τέρατα του μπάσκετ μέσα σε αυτό εδώ το παρκέ. Αυτή τη στιγμή, όμως, είμαστε εμείς εδώ για να υπηρετήσουμε τον Πανιώνιο στην δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας του. Αυτά τα παιδιά θα προσπαθήσουν να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του. Γι’ αυτό ακριβώς ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα τους, με υπομονή και με διάθεση συμπαράστασης. Και όπως είπα προηγουμένως, να είναι σίγουροι ότι θα δώσουμε τα πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια