Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πρέπει να στηριχτεί...

Ο Πανιώνιος πρέπει να στηριχτεί από τους φίλους του, να διατηρήσει, ν’ αναδείξει και να διαδώσει τους πανάρχαιους στόχους που υπηρετεί. ...

Ο Πανιώνιος πρέπει να στηριχτεί από τους φίλους του, να διατηρήσει, ν’ αναδείξει και να διαδώσει τους πανάρχαιους στόχους που υπηρετεί.

Όπως όλοι διαπιστώσαμε οι κερκίδες του αγώνα μεταξύ Πανιωνίου - Καλλονής ήταν απελπιστικά άδειες! Και όμως ο φετινός ποδοσφαιρικός Πανιώνιος ξεκίνησε πολύ καλά! Αλλά ο κόσμος δεν προσέρχεται στο γήπεδο! Ίσως ο Πανιώνιος της αστάθειας και της απαξίωσης των τελευταίων ετών να μην πείθει ακόμη. Άλλωστε η καταξίωση στο κόσμο έρχεται μέσα από τη διάρκεια θετικών εμφανίσεων και αποτελεσμάτων. Ο κόσμος ικανοποιείται μόνον όταν σε ένα εύλογο βάθος χρόνου ο απολογισμός είναι θετικός!

Ένας άλλος λόγος είναι η κρίση και η απογοήτευση του κόσμου από τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, που έχει επιπτώσεις στην εργασιακή, οικογενειακή και κοινωνική του ζωή. Όμως το γήπεδο και η παρακολούθηση μιάς ομάδας νεανικής, με προοπτικές, που παίζει ή προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο δίνει, νομίζω, μια ολιγόωρη έστω διέξοδο ανεμελιάς, χαλάρωσης και αποφόρτισης από τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας! Επιπλέον το εισιτήριο δεν είναι ακριβό! Άρα ο Πανιώνιος χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη!

Κάποτε γινόταν μια καμπάνια διάδοσης της Πανιώνιας ιδέας. Γίνονταν επισκέψεις κλιμακίων ποδοσφαιριστών, προπονητών κλπ σε σχολεία της περιοχής, για να μοιράσουν στους μαθητές αναμνηστικά του συλλόγου. Εκτιμώ ότι εγχείρημα πρέπει ν' αναβιώσει και ότι το καλύτερο αναμνηστικό είναι να μοιραστούν στους μικρούς μαθητές φυλλάδια ή ένα μικρό βιβλιαράκι, το οποίο πρέπει να τυπωθεί και ν’ αναφέρεται στην Ιστορία του Πανιωνίου (με κείμενο και φωτογραφίες από την πρόσφατη ιστορία του), στα σπουδαιότερα γεγονότα της ιστορίας του, στους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε ο Ιστορικός, το ρόλο που έχει παίξει μέχρι τώρα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό και τι ρόλο φιλοδοξεί να επιτελέσει απ’ εδώ και πέρα!

Να υπάρχει αναφορά στο ότι στον Ιστορικό σύλλογο αθλούνται χιλιάδες παιδιά και ότι αν οι εγκαταστάσεις ήσαν αρτιότερες θα μπορούσαν ν’ αθληθούν πολλοί περισσότερα. Ότι ο Πανιώνιος ΓΣ στην ολότητά του παρέχει σε πολλούς νέους τη δυνατότητα ν’ αθληθούν και να μην διαθέτουν το χρόνο τους μόνο στην αποβλάκωση της καφετέριας, των clubs και της υπερβολικής χρήσης των pc games ή άλλων παιχνιδομηχανών, να συνεργάζονται μεταξύ τους, να υπηρετούν ομαδικούς και συλλογικούς στόχους, να είναι συγκεντρωμένοι σ’ αυτούς και ν’ αγωνίζονται με θεμιτά μέσα για να τους επιτύχουν, να τίθενται όρια που δε θα πρέπει να ξεπερνούν διότι τότε βλάπτουν το σύνολο στο οποίο ανήκουν και άρα τον εαυτό τους, να εργάζονται βάσει σχεδίου και τακτικής, να εφαρμόζουν στην πράξη το σχέδιο που έχουν αναλύσει κλπ.

Αρκετά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά καλλιεργούνται και αναπτύσσονται ακόμη και όταν οι αθλητές ασχολούνται με αγωνίσματα που θεωρούνται ή είναι ατομικά, όπως π.χ. αυτά του στίβου για τον πρόσθετο λόγο ότι επειδή οι νέοι αυτοί είναι αθλητές ενός συλλόγου.

Κοντολογίς ο αθλητισμός αποτελεί μια εξαιρετική διέξοδο στη ζωή των νέων για τη ισορροπημένη ανάπτυξή τους. Επιπλέον ο Πανιώνιος έχει μια τρομερή Ιστορία, ιδιαίτερα διδακτική την οποία πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι νέοι και κυρίως οι νέοι της ευρύτερης περιοχής της Ν. Σμύρνης!

Επιμέλεια: Πάνος Κατσούλας

1 σχόλιο

  1. Ο Ολυμπιακός θεωρώ ότι έχει το 30-40% των φιλάθλων
    πανελλαδικά. Ανάλογο ποσοστό πιστεύω ότι έχει και στο λεκανοπέδιο. Αν οι
    παραπάνω υπολογισμοί (αυθαίρετοι αλλά μάλλον κοντά στην πραγματικότητα) είναι
    σωστοί, υπάρχουν 1-1,5 εκατομμύρια φίλαθλοι του ΟΣΦΠ από τους οποίους οι 30.000
    πηγαίνουν στο γήπεδο. Αν βγάλεις την επαρχία, είναι περίπου 25.000 από την
    Αθήνα. Ήτοι το 2-2,5%.

    Αν ο Ιστορικός έχει 50.000 με 100.000 υποστηρικτές το 2-2,5% είναι τα 1.000 με
    2.000 άτομα που πάνε στο γήπεδο. Τόσο απλά.

    Αν θέλουμε να τ' αυξήσουμε θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.

    Θα πρέπει ο ηλικιωμένος που πάει στο γήπεδο και θέλει να κάνει την ανάγκη του,
    να βρει μία στοιχειωδώς καθαρή τουαλέτα. Επίσης θα πρέπει να βρει μία
    στοιχειωδώς καθαρή θέση και μία λογική ουρά στην είσοδο.

    Μιλάτε για τα σχολεία και τους νέους.

    Ποιος νοήμων γονέας θα στείλει το παιδί του στο γήπεδο για ν' ακούει τους
    Πάνθηρες να τραγουδούν για χασίσια και πρέζες, να βρίζουν όλοι μανάδες και
    σπίτια και ο διπλανός σου να λέει στους παίκτες μας "κόφτου την
    μπάλα!!!", "στην καρωτίδα". Να σηκώνεται ο αντίπαλος προπονητής
    να δώσει οδηγίες και ν' ακούει τα εξ αμάξης για όλο το γενεαλογικό του
    δένδρο!!!

    Ποιος λογικός άνθρωπος θα έστελνε το παιδί του εκεί?

    Αν δεν διδάξει ήθος και παιδεία ο Πανιώνιος και δεν βελτιώσει την υγιεινή στις εγκαταστάσεις
    του γηπέδου, θα μείνει με τους 1.000-2.000 σταθερούς και όσους πανηγυρτζήδες
    μαζεύονται όταν η ομάδα πηγαίνει καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή