Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πανιώνιος - Πανθρακικός: Στατιστικά & συμπτώσεις

Σε μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Πανθρακικό το απόγευμα της Κυριακής (18.15) στα πλαίσια της 5ης ...

Σε μια αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, ο Πανιώνιος υποδέχεται τον Πανθρακικό το απόγευμα της Κυριακής (18.15) στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής της Superleague 2015/2016. Στόχος των κυανέρυθρων η επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά τη μεσοβδόμαδη ήττα από τον Αστέρα στη Τρίπολη (2-1), ενώ από την πλευρά της, η ομάδα της Κομοτηνής ψάχνει το πρώτο της γκολ & κατ' επέκταση το πρώτο της τρίποντο για τη φετινή σεζόν.

Αξίζει να σημειθεί μια άκρως απίστευτη αλλά παράλληλα αληθινή σύμπτωση που ακολουθεί τον Ιστορικό την τελευταία τριετία. Παρατηρούνται ουκ ολίγα κοινά στοιχεία τόσο στο πρόγραμμα όσο και στη σειρά των αγώνων για τους Νεοσμυρνιώτες. Το χαρακτηριστικότερο εξ' αυτών είναι ότι θα φιλοξενήσουν για 3η διαδοχική σεζόν τον Πανθρακικό στη Νέα Σμύρνη, αμέσως μετά από εντός έδρας ματς εναντίον του Παναθηναϊκού (υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου και στις 3 περιπτώσεις)!

Ειδικότερα, για τη Superleague 2013/2014, είχαν επικρατήσει επί του Παναθηναϊκού (3-0) στις 24/8/2013 (2η αγωνιστική) & αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Πανθρακικό (1-1) στις 14/9/2013 (4η αγωνιστική), ενώ αναφορικά με τη Superleague 2014/2015, δεν προέκυψε νικητής στο ντέρμπι με τους ''πράσινους'' (1-1) στις 17/1/2015 & υπερκέρασαν το εμπόδιο των Θρακιωτών (2-1) στις 31/1/2015. Ο κοινός παρανομαστής των 2 αυτών περιπτώσεων αποτελεί η αθροιστική συκγομιδή των κυανέρυθρων στην εκάστοτε σχετική δυάδα αγώνων των παραδειγμάτων, η οποία και στις 2 περιπτώσεις ήταν 4 βαθμοί.

Σ' αυτό το σημείο, η διαβολική αυτή συγκυρία θα μετατραπεί σε πολλαπλή. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για 2η συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Πανιώνιος θα υποδεχθεί τον Πανθρακικό μετά από ''φωτοτυπημένα'' κοινή δυάδα αγώνων, τόσο σειράς διεξαγωγής & αντιπάλων όσο και έδρας! Μην ξεχνάμε πως πέρσι, αντιμετώπισε το τριφύλλι στη Νέα Σμύρνη (1-1) στις 17/1/2015, ακολούθως γνώρισε την ήττα από τον Αστέρα στη Τρίπολη (2-0) στις 24/1/2015 & εν συνεχεία επιβλήθηκε επί του Πανθρακικού (2-1) εντός έδρας στις 31/1/2015. Να σημειωθεί πως στην σχετική περσινή τριάδα παιχνιδιών, αποκόμισε 4 βαθμούς.

Όπως εύλογα γίνεται αντιληπτό, σε περίπτωση που η αναμέτρηση της Κυριακής (18.15) δεν αναδείξει νικητή, θα έχει προκύψει ένα αν μη τι άλλο ενδιαφέρον & άνευ προηγούμενου στατιστικό στοιχείο. Δηλαδή, οι κυανέρυθροι θα έχουν συγκεντρώσει 4 βαθμούς συνολικά, τόσο για 3η συνεχόμενη φορά στα 2 διαδοχικά εντός έδρας με Παναθηναϊκό & Πανθρακικό, όσο και για 2η συνεχόμενη φορά στην τριάδα αγώνων που προαναφέρθηκε.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος μέχρι και σήμερα αποτελεί τον προπονητή με τις περισσότερες κατ' αναλογία ήττες στη σύγχρονη ιστορία του Πανιωνίου (14 ήττες σε 24 ματς), επιστρέφει στη Νέα Σμύρνη για πρώτη φορά ως αντίπαλος των κυανέρυθρων μετά το πέρασμα του από τον πάγκο τους κατά τη διάρκεια της περιόδου 2012/2013. Αναμφίβολα, θα προσπαθήσει να ''ξεκολλήσει'' από το μηδέν ενεργητικό στο οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα καθηλωμένη η ομάδα της Κομοτηνής, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την ολοκλήρωση των 4 πρώτων αγωνιστικών στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία.

Να σημειωθεί ότι ο Πανθρακικός έχει πετύχει την πρώτη του χρονικά νίκη εντός έδρας στα εκάστοτε μέχρι στιγμής πρωταθλήματα που συμμετείχε. Δηλαδή, σε περίπτωση που καταφέρει να φύγει με τους 3 βαθμούς από τη πλατεία την Κυριακή, θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνει ''σεφτέ'' με ''διπλό'' παρά με ''άσο''. Το αξιοσημείωτο είναι πως από τις 5 εν λόγω πρώτες χρονικά νίκες για το πρωτάθλημα, οι 2 έχουν επιτευχθεί με αντίπαλο τον Ιστορικό. Πιο συγκεκριμένα, είχε επικρατήσει με 1-0 στις 5/10/2008, νίκη η οποία εκτός από πρώτη εκείνης της περιόδου, αποτέλεσε και την πρώτη της ιστορίας του γενικότερα στη Superleague! Μία παράξενη συγκυρία είναι πως τότε (όπως και φέτος) το ματς αυτό διεξήχθη στα πλαίσια της 5ης αγωνισιτκής & οι Θρακιώτες προέρχονταν από συγκομιδή μόλις ενός βαθμού στις πρώτες 4 αγωνιστικές, ο οποίος κατακτήθηκε την 4η αγωνιστική μάλιστα! Πρόκεται δηλαδή για πιστή φωτοτυπία των αποτελεσμάτων του Πανθρακικού της φετινής σεζόν, όπου στα 3 πρώτα παιχνίδια ηττήθηκε & στο 4ο χρονικά πήρε τον πρώτο του βαθμό! Η πιο πρόσφατη περίπτωση που η πρώτη χρονικά νίκη της ομάδας της Κομοτηνής επετεύχθη απέναντι στους κυανέρυθρους έλαβε χώρα στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της Superleague 2014/2015 με 1-0 στις 21/9/2014.

Στη συνολική προϊσταρία μεταξύ των 2 ομάδων στη Νέα Σμύρνη, η υπεροχή του Πανιωνίου είναι ολοκληρωτική. Πως να μην ισχύει αυτό όταν σε 5 αγώνες, έχει σημειώσει 4 νίκες με 1 ματς να μην έχει αναδείξει νικητή ενώ ο Πανθρακικός ανήκει στο γκρουπ των ομάδων που δεν έχουν φύγει ποτέ με το τρίποντο από τη Νέα Σμύρνη! Αυτό επιθυμεί να πραγματοποιήσει φέτος και να ''μιμηθεί'' την έτερη ομάδα της Θράκης η οποία μετά από εντός έδρας 0-0 (όπως συμβαίνει και στη τωρινή περίπτωση με τον Πανθρακικό) πέτυχε το πρώτο της γκολ & πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα στην πρωτεύουσα εναντίον αντιπάλου που (όπως και ο Ιστορικός) δεν ανήκει στις ομάδες του πρώην ΠΟΚ. Η αναφορά γίνεται για το νικηφόρο πέρασμα της Skoda Ξάνθης από το Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 0-1 στις 13/9/2015, λίγη ώρα δηλαδή πριν ο Ιστορικός αναγκάσει τον Παναθηναϊκό στη μοναδική μέχρι στιγμής απώλεια βαθμών του στη Superleague 2015/2016!

Επιμέλεια: Νίκος Τσιάπης 

Δεν υπάρχουν σχόλια