Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Καλό ταξίδι Νίκο Ζαρκάδη

Η Πανιώνια οικογένεια θρηνεί για τον χαμό του Νίκου Ζαρκάδη, που αποτέλεσε έναν από τους πρωτεργάτες του συλλόγου και τον υπηρέτησε μέχρι...

Η Πανιώνια οικογένεια θρηνεί για τον χαμό του Νίκου Ζαρκάδη, που αποτέλεσε έναν από τους πρωτεργάτες του συλλόγου και τον υπηρέτησε μέχρι την τελευταία του μέρα.

Ο Νίκος Ζαρκάδης γεννήθηκε το 1925 και πρωτοέπαιξε μπάλα στην ομάδα Πράσινη Θύελλα Κουκακίου τη δεκαετία του '30. Παράλληλα, από το 1938 ανήκε στις ομάδες στίβου και μπάσκετ του Πανιωνίου.

Το 1940, μαζί με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές της Θύελλας, εντάχτηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Πανιώνιου, ο οποίος μόλις είχε εγκατασταθεί στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης και προσπαθούσε να ανασυστήσει την διαλυμένη ποδοσφαιρική του ομάδα.

Ο πρώτος αγώνας που έδωσε με τον Πανιώνιο ήταν εναντίον μιας μικτής ομάδας ναυτικών του αγγλικού στόλου, στον οποίο επικράτησε με 1-0.Ο Νίκος Ζαρκάδης αγωνιζόταν στη θέση μέσα αριστερά με το νούμερο 10. Ήταν γρήγορος και σύντομα το επώνυμό του έγινε και παρατσούκλι: "ζαρκάδι".

Το 1944 τραυματίστηκε από χειροβομβίδα στην πλάτη και στο μηρό. Νοσηλεύτηκε για τέσσερις μήνες και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του. Η περιπέτεια αυτή τον απομάκρυνε από τα γήπεδα για δύο χρόνια, ενώ σταμάτησε οριστικά το άλμα εις ύψος, το αγώνισμά του στο στίβο.Επανήλθε το 1946 και αγωνίστηκε στον Πανιώνιο ως το 1955, πάντα ως βασικός στη μεσαία γραμμή. Ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος το 1952 και κατέκτησε το πρωτάθλημα Αθηνών το ίδιο έτος.

Μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας εργάστηκε ως προπονητής της εφηβικής ομάδας του Πανιωνίου. Το 1957 ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την προπόνηση της ανδρικής ομάδας μαζί με το Νίκο Πεντζαρόπουλο, όταν ο προπονητής Ιωάννης Σκορδίλης έφυγε για σπουδές. Ηταν πάντα κοντά στον Πανιώνιο, μέλος του "Συνδέσμου Παλαιμάχων".

Ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πανιώνιος Κόσμος», είχε πει: "Από το ποδόσφαιρο δεν κέρδισα χρήματα, αλλά όσα κέρδισα σαν άνθρωπος μέσα στον Πανιώνιο δεν αγοράζονται με όλα τα χρήματα του κόσμου".

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στο Α’ Νεκροταφείο στις 15:00.Η ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

panionios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια