Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ηρακλής-Πανιώνιος: Στατιστικά & συμπτώσεις

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα όσο και αμφίρροπα ματς της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, όπου Ηρακλής & Π...

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα όσο και αμφίρροπα ματς της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη, όπου Ηρακλής & Πανιώνιος διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Καυτανζόγλειο Στάδιο το απόγευμα (19.15) της Κυριακής. Αναμφίβολα, στόχος τόσο των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων δεν είναι τίποτα λιγότερο πέραν της κατάκτησης των 3 βαθμών.

Μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο γηραιός επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία πετυχαίνοντας μάλιστα μια πολύ σημαντική νίκη επί της Καλλονής στη Μυτιλήνη (0-1). Να σημειωθεί ότι στις τελευταίες αναμετρήσεις της πιο πρόσφατης του παρουσίας στη Superleague (2010/2011), είχε πετύχει μόλις 2 νίκες στις 10 τελευταίες αγωνιστικές. Το απίστευτο είναι πως αμφότερες έλαβαν χώρα εκτός έδρας! Ειδικότερα, επικράτησε με 1-2 επί του Πανσερραϊκού στις 5/2/2011 & 0-1 επί του Άρη ακριβώς ένα μήνα αργότερα (5/3/2011).

Είναι χαρακτηριστικό δηλαδή πως σε επίπεδο Superleague, αγνοεί την εντός έδρας νίκη από τις 9/1/2011 και το 1-0 επί του Ατρόμητου! Έκτοτε, έχει γνωρίσει 1 ήττα & έχει παραχωρήσει 5 ισοπαλίες. Μία από αυτές ήταν απέναντι στον Πανιώνιο (1-1), στον πιο πρόσφατο αγώνα που διεξήχθη μεταξύ των 2 ομάδων για το πρωτάθλημα στις 20/3/2011.

Ένα εξίσου ενδιαφέρον στατιστικό αναφορικά με τους κυανόλευκους της συμπρωτεύουσας σχετίζεται με τις πρόσφατες επιδόσεις τους στις 2 πρώτες αγωνιστικές. Παρατηρείται δηλαδή πως είχαν συγκομιδή 4 βαθμών μετά το πέρας των 2 πρώτων αγώνων, τόσο τη σεζόν 2009/2010 όσο και το 2010/2011. Τις δύο τελευταίες τους χρονικά δηλαδή παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία. Το χαρακτηριστικό βέβαια της σύμπτωσης εστιάζεται στον τρόπο εμφάνισης των αποτελεσμάτων, όπου και στις 2 προαναφερθείσες περιόδους κέρδισαν στην πρεμιέρα και αναδείχθηκαν ισόπαλοι την 2η αγωνιστική.

Ειδικότερα, επιβλήθηκαν στη Κομοτηνή επί του Πανθρακικού (1-2) στην 1η ''στροφή'' της
Superleague 2008/2009, ενώ έμειναν στο ισόπαλο 2-2 μία εβδομάδα αργότερα με τον Άρη στο τοπικό ντέρμπι της πόλης. Την επόμενη σεζόν, πέτυχαν σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-1 επί του Ολυμπιακού, στη βόμβα μεγατόνων της τότε πρεμιέρας του πρωταθλήματος, ενώ παρέμειναν σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων και την επόμενη αγωνιστική όπου ισοφάρισαν στις καθυστερήσεις σε 1-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Όπως γίνεται κατανοητό, εφόσον ''τριτώσει'' αυτή η περίεργη σύμπτωση στο τελικό της στάδιο, δεν αποκλείεται να μην αναδειχθεί νικητής από την Κυριακάτικη μάχη του Καυτανζογλείου.

Από την πλευρά του, ο Πανιώνιος θα ψάξει την επιστροφή στα τρίποντα μετά από 4 συνεχόμενες ανεπιτυχείς αλλά σε κάθε περίπτωση δύσκολες προσπάθειες. Και πως να μην ισχύει κάτι τέτοιο, όταν αντιμετώπισε 2 φορές τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο εκτός έδρας & τον ΠΑΟΚ. Αν μη τι άλλο θα προσπαθήσει να επεκτείνει το αήττητο του στα παιχνίδια εναντίον του Ηρακλή σε επίπεδο πρωταθλήματος ανεξαρτήτου έδρας. Τελευταία φορά που ο Ιστορικός έφυγε χωρίς βαθμολογική συγκομιδή ήταν στις 7/3/2009 όταν και γνώρισε την ήττα με 2-1 στο Καυτανζόγλειο Στάδιο. Έκτοτε, έχει πετύχει 2 νίκες επί του γηραιού, με τα άλλα 2 ματς να μην ξεφεύγουν από το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Πιο συγκεκριμένα, πέτυχε σημαντικό διπλό στις 19/10/2009 με 0-2 για την 7η αγωνιστική της Superleague 2009/2010 ενώ επικράτησε στη Νέα Σμύρνη με το ισχνό, πλην υπερπολύτιμο, 1-0 στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της επόμενης περιόδου. Παρατηρείται πως για τις 2 αυτές σεζόν, τα τρίποντα των κυανέρυθρων σημειώθηκαν στις αναμετρήσεις του πρώτου γύρου ενώ οι ισοπαλίες στις αντίστοιχες του δεύτερου.

Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι οι 2 ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για τον θεσμό του κυπέλλου κατά τη διάρκεια της περσινής περιόδου και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια το φαινόμενο της ''φωτοτυπίας''. Δηλαδή, τα ματς και στις 2 έδρες έληξαν με το ίδιο ακριβές σκορ (2-0). Κάτι αντίστοιχο, είχε συμβεί και στα πλαίσια της σεζόν 2002/2003 όταν στη Νέα Σμύρνη οι κυανέρυθροι έφτασαν στη νίκη με 3-1 έναντι των κυανόλευκων, οι οποίοι πήραν τη ρεβάνς στο αντίστοιχο ματς του δεύτερου γύρου με το ίδιο σκορ στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας, μία έδρα που χρησιμοποίησε ο Ηρακλής προσωρινά τη διετία 2002-2004.

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων στη Θεσσαλονίκη, ο Ηρακλής έχει πετύχει 27 νίκες έναντι 7 του Πανιωνίου ενώ σε 18 αγώνες δεν προέκυψε νικητής. Να επισημανθεί ότι οι 4 από τις 7 συνολικά επιτυχίες των φιλοξενούμενων έχουν επιτευχθεί στις 14 πιο πρόσφατες επισκέψεις τους στην έδρα του γηραιού!

Επιμέλεια: Νίκος Τσιάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια