Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Έπαιξαν... μπάλα! (photos)

Ισόπαλο 4-4 έληξε το κυανέρυθρο ντέρμπι μεταξύ των Κόκκινων και των Μπλε, που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο στάδιο της Νέας Σμύρνης. Οι...

Ισόπαλο 4-4 έληξε το κυανέρυθρο ντέρμπι μεταξύ των Κόκκινων και των Μπλε, που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο στάδιο της Νέας Σμύρνης.

Οι δυνατές μονομαχίες, το πάθος για την τελική επικράτηση και οι περίτεχνες ενέργειες ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της αναμέτρησης, στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ Πανιώνιος, τα μέλη του προπονητικού επιτελείου και οι υπάλληλοι της ομάδας.

Μοναδική ίσως παραφωνία, τα συνθήματα που ακούγονταν από την εξέδρα, προερχόμενα από τους επαγγελματίες παίκτες, που ήταν και οι θεατές του αγώνα, αλλά και η αλλοπρόσαλλη διαιτησία του Παναγιώτη Κόρμπου και των βοηθών του, Μανώλη Σιώπη, Δημήτρη Χατζηισαΐα, που είχαν λανθασμένες υποδείξεις και παρολίγο να τινάξουν την γιορτή του ποδοσφαίρου στον αέρα.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι μπλε ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους εμφανώς ποιοτικότερους κόκκινους, με γκολ που σημείωσε ο φυσιοθεραπευτής Μαρίνος Μάρκος.

Αμέσως όμως οι κόκκινοι αντέδρασαν και χάρη στις εξαιρετικές ενέργειες των Μαρίνου Ουζουνίδη, Γιάννη Παυλόπουλου, Κυριάκου Σκούρα και Νόνι Λίμα βγήκαν μπροστά και ισοφάρισαν το σκορ με γκολ που σημείωσε ο τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών, Γιάννης Παυλόπουλος.Ακολούθησε ένα μπαράζ χαμένων ευκαιριών και από τις δύο ομάδες, με τους Νίκο Ζαμάνη, Νίκο Μιγόπουλο, Αντώνη Μανίκα να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν για τους μπλε και τους Νεκτάριο Κατσιγιάννη, Αλέκο Κόντι για τους κόκκινους.
Τελικά οι δεύτεροι κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Μάνος Κυριακάκης έκανε χέρι εντός περιοχής, με αποτέλεσμα ο Παναγιώτης Κόρμπος να δει αυτή τη φορά σωστά και να υποδείξει την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο μικρός Αλέξης Ουζουνίδης, ο οποίος δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Σωτήρη Κοκκώνη.

Με το 2-1 υπέρ τους, οι κόκκινοι έκλεισαν τους μπλε στα καρέ τους, όμως οι δεύτεροι κόντρα στην ροή του αγώνα, μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση με γκολ που σημείωσε ο Χριστόφορος Κόλα. Η ομάδα τους συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων, κυρίως χάρη στις ενέργειες του αέρινου Τάσου Πλιάγκου και σε μια από αυτές ο Βαγγέλης Σουφλέρης για δεύτερη φορά έβγαλε μόνο του τον Χριστόφορο Κόλα, ο οποίος πλάσαρε εκ νέου τον Βαγγέλη Φιλιππή και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-3.

Η χαρά των μπλε όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς οι κόκκινοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και γρήγορα γρήγορα έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Γιώργος Μπιτσικώκος κάνοντας επίδειξη τεχνικής, σε μια ταχύτατη αντεπίθεση, πέρασε άνετα τον Γιώργο Δρεττάκη και πλάσαρε ιδανικά τον Σωτήρη Κοκκώνη, που πάντως έκανε εντυπωσιακή εκτίναξη, αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το σκορ.

Στην επανάληψη οι κόκκινοι έβγαλαν από την φαρέτρα τους το μυστικό τους όπλο, που δεν ήταν άλλο από τον Πρόεδρο Χρήστο Δάρα. Η εμφάνισή του, έδωσε νέα πνοή στις προσπάθειες της ομάδας και αποτέλεσε σημείο αναφοράς. Ειδικά δε ο Χάρης Ζιώγκας που τον επιτηρούσε, έβλεπε μόνο την πλάτη του.

Τα ανεβάσματά του, οι κάθετες πάσες του, ειδικά προς τον Θοδωρή Κοκκινάκη, ήταν συνεχόμενη πηγή κινδύνων για την άμυνα των μπλε.Και πάλι όμως οι τελευταίοι κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, χάρη σε εξαιρετικής ομορφιάς σέντρα του Νίκου Ζαμάνη προς τον Βαγγέλη Σουφλέρη. Ο τελευταίος, βλέποντας τον Βαγγέλη Φιλιππή να βγαίνει, έπεσε έξυπνα στο έδαφος. Ο Παναγιώτης Κόρμπος έδειξε πέναλτι για τους μπλε, κίτρινη κάρτα στον τερματοφύλακα των κόκκινων και όσκαρ στον επιθετικό των μπλε.

Το σκορ ανέβηκε στο 4-3, καθώς ο Βαγγέλης Σουφλέρης, εύκολα ξεγέλασε τον Βαγγέλη Φιλιππή και σκόραρε.Ο Νόνι Λίμα έβαλε τη δική του σφραγίδα στο ματς, καθώς ισοφάρισε εκ νέου σε 4-4 και στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Νίκος Κολιδάς για 100η φορά ανέτρεψε αντίπαλό του στην μεγάλη περιοχή και επιτέλους ο Παναγιώτης Κόρμπος αποφάσισε ότι έπρεπε να δώσει πέναλτι. Ο Χρήστος Δάρας ανέλαβε την εκτέλεση. Εφυγε εντυπωσιακά προς την μπάλα, έριξε από την άλλη πλευρά τον Σωτήρη Κοκκώνη, όμως η στρογγυλή θεά είχε πάρει την δική της απόφαση. Εφυγε σύριζα άουτ από το δοκάρι και το σκορ έμεινε ισόπαλο.

Ο αγώνας ουσιαστικά διακόπηκε, καθώς όλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας με πρώτους τους Απόστολο Γιάννου, Αριέλ Ιμπαγάσα, Ταξιάρχη Φούντα, αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να παρακολουθήσουν άλλο και μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να αποχαιρετήσουν την διοίκηση, τους προπονητές και τους υπαλλήλους.

Η αγωνιστική χρονιά για τον Πανιώνιο τελείωσε λοιπόν, με αναμνηστικές φωτογραφίες, άπειρα πειράγματα και την ευχή όλων του χρόνου να δοθεί στο ίδιο κλίμα και η ρεβάνς της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΟΚΚΙΝΟΙ: Φιλιππής, Κόντι, Μ. Ουζουνίδης, Σκούρας, Μπιτσικώκος, Κοκκινάκης, Παυλόπουλος, Λίμα, Κατσιγιάννης, Αλ. Ουζουνίδης, Δάρας, Τσικούρας.

ΜΠΛΕ: Κοκκώνης, Ζαμάνης, Μιγόπουλος, Δρεττάκης, Κολιδάς, Κόλα, Ζιώγκας, Πλιάγκος, Μάρκος, Αντ. Μανίκας, Θ. Μανίκας, Χατζηαρτούς, Κυριακάκης.








Δεν υπάρχουν σχόλια