Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τίμησαν τη μνήμη του Κοτρίδη οι Παλαίμαχοι

Φιλική παιχνίδι στη μνήμη του Μπάμπη Κοτρίδη έγινε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" όπου οι παλαίμαχοι του Πανιωνίου αντιμετώπισαν αυ...

Φιλική παιχνίδι στη μνήμη του Μπάμπη Κοτρίδη έγινε στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" όπου οι παλαίμαχοι του Πανιωνίου αντιμετώπισαν αυτούς του Ολυμπιακού.

Το θέαμα στην αναμέτρηση ήταν πλούσιο, καθώς σημειώθηκαν εννέα τέρματα, με τις δύο ομάδες να μην δίνουν ιδιαίτερη βάση στην άμυνα τους. Το τελικό σκορ, το οποίο βέβαια δεν έχει και μεγάλη σημασία, ήταν 6-3 για τους "ερυθρόλευκους".

Για τον Πανιώνιο σκόρερ χρίστηκαν οι Φερεκίδης, Λίμα και Ναλιτζής, ενώ για τον Ολυμπιακό τα δίχτυα βρήκαν οι Μητρόπουλος, Γκόγκιτς, Γεωργάτος, Καρασαββίδης, Λουτσιάνο και Κακλαμάνος.

Στο πλαίσιο του φιλικού τιμήθηκε ο πρώην πρόεδρος των βετεράνων του Πανιωνίου Στάθης Μαυρίδης, ενώ δόθηκε έπαθλο από την ΠΑΕ Ολυμπιακός στην οικογένεια του Μπάμπη Κοτρίδη .

Ο Παλαίμαχος άσος, Μπάμπης Κοτρίδης, έφυγε από τη ζωή το 2009.

Η ιστορία του Μπάμπη Κοτρίδη

Ο Μπάμπης Κοτρίδης γεννήθηκε στη Δραπετσώνα, ωστόσο αργότερα η οικογένειά του μετακόμισε στην Καλλιθέα. Ξεκίνησε ως αθλητής στίβου στον Πανιώνιο στα 400 μέτρα εμπόδια, όμως τον είδε τυχαία σε μια αλάνα να παίζει ποδόσφαιρο ο Γιώργος Μαλευρής και τον πήγε αρχικά να δοκιμαστεί στην ΑΕΚ, η οποία τον απέρριψε και στη συνέχεια στον Ολυμπιακό, όπου και έβγαλε δελτίο.

Ξεκίνησε το 1946 από τη δεύτερη ομάδα και παράλληλα συνέχισε στον στίβο του Πανιώνιου. Το 1946 έγινε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου στο άλμα εις ύψος, αλλά εγκατέλειψε τον στίβο μετά από παρότρυνση των αδελφών Χέλμη, που ήταν προπονητές τότε του Ολυμπιακού, επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό μέχρι το 1961 και θεωρείται ακόμα και σήμερα ως ο κορυφαίος Έλληνας σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις πέναλτι με 36/38 εκτελέσεις σε επίσημους αγώνες.

Αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας στις 8 Απριλίου 1951, στον εκτός έδρας αγώνα εναντίον της Β' Ιταλίας, που διεξήχθη στο Παλέρμο, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Φιλίας Ανατολικής Μεσογείου. Συνολικά με τη γαλανόλευκη φανέλα αγωνίστηκε σε 18 αγώνες και σημείωσε ένα γκολ. Είναι από τους λίγους Έλληνες αθλητές που έγινε διεθνής σε δύο διαφορετικά αθλήματα.




Δεν υπάρχουν σχόλια