Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Δεν του αξίζει αυτή η εικόνα…

…διότι είναι η Ιστορικότερη και πιο ανεξάρτητη ομάδα, που παλεύει μόνη της παρά το γεγονός ότι μερικοί πιστεύουν ότι προσδένεται στο άρμα...

…διότι είναι η Ιστορικότερη και πιο ανεξάρτητη ομάδα, που παλεύει μόνη της παρά το γεγονός ότι μερικοί πιστεύουν ότι προσδένεται στο άρμα των εκάστοτε ισχυρών.

Αυτό είναι αναληθές και επιπλέον δεν είναι και καθόλου αναγκαίο μιάς και ο Πανιώνιος είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρομένα. Παράγει σωρηδόν δικούς της ποδοσφαιριστές και δεν έχει ανάγκη να τροφοδοτείται από άλλες ομάδες. Το μεγαλύτερο «μειονέκτημα» αυτού του ιστορικού συλλόγου είναι ότι δεν είναι εύρωστος οικονομικά.

Επειδή όμως αναδεικνύει ικανούς ποδοσφαιριστές τους πουλάει σε μεγαλύτερους και πιο πλούσιους συλλόγους και με τα χρήματα και το έμψυχο υλικό που παίρνει συντηρείται. Και όχι μόνο συντηρείται αλλά σε κάποιες περιόδους έχει διαγράψει και πολύ επιτυχημένες πορείες, αφού έχει καταστεί 2 φορές κυπελλούχος Ελλάδας και αρκετές φορές έχει εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις μέσα στ’ ανταλλάγματα περιλαμβάνονται και δανεικοί ποδοσφαιριστές, προερχόμενοι από συλλόγους στους οποίους ο Πανιώνιος έχει παραχωρήσει δικούς του ποδοσφαιριστές. Ο δανεισμός ποδοσφαιριστών είναι παγκόσμιος θεσμός, που όμως εδώ στην Ελλάδα λόγω της καχυποψίας, αλλά και όσων σημειώνονται κατά καιρούς στο ποδόσφαιρο είτε αποδεικνύονται είτε όχι, εύκολα ενοχοποιείται!

Μια τέτοια λοιπόν ομάδα δεν της αξίζει να σώζεται κάθε χρόνο την τελευταία στιγμή! Δεν της αξίζει να έχει ως μόνο στόχο την παραμονή! Διότι κάποια στιγμή θα συμβεί το μοιραίο!

Φέτος κατάφερε να σωθεί την τελευταία αγωνιστική, παρότι δεν είχε χειρότερη ομάδα απ’ αρκετές άλλες που σώθηκαν πιο εύκολα. Όμως και η σωτηρία της είναι άθλος αφού ουσιαστικά αγωνίστηκε με νεαρούς ποδοσφαιριστές, με δύο μόνο ξένους, με απαγόρευση μεταγραφών και είχε το μικρότερο μπάτζετ απ’ όλες τις υπόλοιπες της σουπερ λίγκας. Άρα και η σωτηρία της ήταν μάλλον άθλος.

Το ερώτημα είναι πως θα πορευτεί στη συνέχεια. Διότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να ισορροπεί κάθε χρόνο σε τεντωμένο σχοινί! Είναι πολύ επικίνδυνο! Εκτιμώ ότι η διοίκηση με σωστό προγραμματισμό, προσεγμένο και ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, σωστές και ψαγμένες επιλογές ποδοσφαιριστών, ανάπτυξη των υποδομών της (κυρίαρχο θέμα για τον Πανιώνιο) και εκμετάλλευση του νόμου με τις 100 δόσεις για παλιά χρέη, είναι εφικτό να δημιουργήσει αξιόμαχο σύνολο που να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο!

Πάνος Κατσούλας

Δεν υπάρχουν σχόλια