Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Τζούντο: Διάκριση για τον Πανιώνιο

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΤΟ «SAINT CYPRIEN – FRANCE» ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ...

ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΤΟ «SAINT CYPRIEN – FRANCE»
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ


Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 ο Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. συμμετείχε με την αθλήτρια Μυρτώ Κατσούλη στο 6ο διεθνές τουρνουά τζούντο παίδων-κορασίδων Α΄ που διοργάνωσε ο αθλητικός σύλλογος «Saint Cyprien Judo & Ju-Jitsu» και διεξήχθη στην πόλη Saint Cyprien της νότιας Γαλλίας.
Η πρωταθλήτριά μας κατέκτησε πανάξια το αργυρό μετάλλιο ανάμεσα σε 17 αθλήτριες στην κατηγορία των -57 κορασίδων Α’, εμφάνιση που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τμήματος Τζούντο του Πανιωνίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην πορεία της για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου η νεαρή τζουντόκα νίκησε στη σειρά την αθλήτρια από την Ισπανία, την αθλήτρια από την Ιταλία και την αθλήτρια από τη Γαλλία, όλες με ippon (!), ενώ στον τελικό πάλεψε στα ίσια με την Πρωταθλήτρια της νότιας Περιφέρειας της Γαλλίας και τελικά έχασε τον αγώνα 7 δευτερόλεπτα πριν το τέλος στις λεπτομέρειες.

Ενδεικτικό του σεβασμού των Γάλλων ήταν ότι αμέσως μετά το τέλος του αγώνα έσπευσαν να δώσουν συγχαρητήρια στην αθλήτριά μας και στον προπονητή Γιώργο Φραγγελάκη, επιμένοντας να φωτογραφηθούν μαζί οι δύο πρωταγωνίστριες του τελικού!

Το τουρνουά του Saint Cyprien είναι εξαιρετικού επιπέδου οργάνωσης, με ισχυρούς χορηγούς και ιδιαίτερου βαθμού δυσκολίας. Είναι το πολυπληθέστερο και σπουδαιότερο τουρνουά της Γαλλίας για την κατηγορία των παίδων-κορασίδων Α’ (παιδιά 13-14 ετών) και ένα από τα ισχυρότερα (αν όχι το ισχυρότερο) στην Ευρώπη για αυτές τις ηλικίες. Φέτος δήλωσαν συμμετοχή 23 χώρες και τελικά κατέφθασαν στη Γαλλία 18 ξένες αποστολές, ενώ συνολικά μετείχαν 650 αθλητές και αθλήτριες.
Οι Γάλλοι διοργανωτές μάλιστα μας ανέφεραν ότι ευρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Ομοσπανδία Τζούντο, ώστε τις προσεχείς χρονιές να καθιερωθεί το τουρνουά αυτό ως επίσημο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο στην κατηγορία παίδων-κορασίδων Α’, το οποίο δεν έχει θεσμοθετηθεί έως σήμερα.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής αυτής, που ήταν η μοναδική ελληνική παρουσία στο τουρνουά και η πρώτη ελληνική στα έξι χρόνια που αυτό διεξάγεται, μας δόθηκε η ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με πολλούς άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους και τους αθλητές τους και να διαπιστώσουμε ότι οι προχωρημένοι αθλητές του συλλόγου μας δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από αυτούς. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η αποστολή της Φινλανδίας έδειξε εντυπωσιασμένη από την παρουσία μας, ενώ ήδη ο προπονητής της αποστολής από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας κάλεσε το σύλλογό μας να μετάσχει σε τουρνουά στη Ρωσία.

Η μεγάλη αυτή νίκη μάς γέμισε όλους στο Τμήμα Τζούντο με χαρά και υπερηφάνεια, ξεκινώντας από την αθλήτρια και τους συναθλητές της, τον προπονητή Γιώργο Φραγγελάκη, τους βοηθούς προπονητές, όλη την ομάδα, τους γονείς, τους φίλους του Τμήματος, γιατί προπαντός ύψωσε στην Ευρώπη τη σημαία της Ελλάδας και του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ. Του χρόνου ευχόμαστε να λάβει μέρος όλη η αγωνιστική ομάδα του Πανιωνίου, για να μας κάνει και πάλι υπερήφανους με τις επιτυχίες της, με την ελπίδα να μπορέσει να συνδράμει οικονομικά ο Σύλλογος τους αθλητές (που φέτος ταξίδεψαν με δικά τους έξοδα), ώστε να μπορέσουν να μετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Συγχαρητήρια σε όλους και καλή επιτυχία στις επόμενες διοργανώσεις τις χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια