Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο Άρης Μισαηλίδης στα panionianea.gr

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο μίλησε αποκλειστικά στα panionianea.gr ο Άρης Μισαηλίδης. Ο Πρόεδρος του Ερασιτέ...

Για όλα τα θέματα που αφορούν τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο μίλησε αποκλειστικά στα panionianea.gr ο Άρης Μισαηλίδης.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη παραχώρησε συνέντευξη στα panionianea.gr και αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στην οικονομική και όχι μόνο κατάσταση του κυανέρυθρου συλλόγου, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η διοίκηση του θα τα καταφέρει.

Παράλληλα, μίλησε για τα τμήματα του Πανιωνίου, κάνοντας ειδική αναφορά στο Μπάσκετ, το οποίο τον τελευταίο καιρό έχει γίνει κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα στους φίλους του Ιστορικού, στο Χάντμπολ που έχει βρεθεί στον «πάγο», αλλά και στο Πόλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Άρη Μισαηλίδη στα panionianea.gr

-Αρχικά θα θέλαμε να μας κάνετε μία αποτίμηση του Ερασιτέχνη Πανιωνίου. Ακούγονται διάφορα, αλλά ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει τι συμβαίνει στον Ερασιτέχνη…

«Ανέλαβα τον Σεπτέμβριο του 2014. Δεν θα ήθελα να πω τι παρέλαβα από τον κ. Τσάβαλο, ότι έγινε, έγινε. Δεν θα το σχολιάσω καθόλου για το πώς ήταν τα πράγματα. Αυτό που μας νοιάζει εμάς είναι το από εδώ και πέρα και πως θα σταθεί όπως πρέπει ο Πανιώνιος στα πόδια του».

-Πόσα τμήματα έχει ενεργά ο Ερασιτέχνης αυτή την στιγμή;

«14 τμήματα είναι. Το τμήμα Στίβου Ανδρών και Γυναικών, ένα τμήμα που είναι υγιέστατο. Έχουμε καλές υποδομές εκεί. Είμαστε στα πρώτα έξι σωματεία ανάμεσα σε 299 συλλόγου, σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ. Περίπου 200 παιδιά βρίσκονται στις υποδομές του Στίβου. Είχαμε διακρίσεις εκεί. Έχουμε το τμήμα του ποδοσφαίρου με περίπου 350 παιδιά. Οι χώροι μας είναι λίγο τριτοκοσμικοί δυστυχώς. Πάμε πολύ καλά όμως. Αν αναλογιστούμε ότι στην Κ20 τα 13 παιδιά προέρχονται από εμάς. Δεν έχουμε χώρους όμως δυστυχώς. Από εκεί και πέρα, το τμήμα της Κολύμβησης που είναι και η ναυαρχίδα μας. Είναι το τμήμα που ουσιαστικά μας ζει. Το μεγαλύτερο τμήμα μας είναι αυτό. Μετά, το βόλεϊ Γυναικών, πάει καλά και αυτό. Το βόλεϊ Ανδρων, το Τζούντο πάει πολύ καλά. Το Πινγκ-πονγκ το καινούργιο μας. Έχουμε και το μπάσκετ».

-Τι ακριβώς συμβαίνει με το μπάσκετ και τον Ερασιτέχνη Πανιώνιο. Είναι πολλά τα ερωτήματα από τον κόσμο…

«Καταρχήν είναι ορισμένοι άνθρωποι στο μπάσκετ που έχουν δώσει αρκετά πράγματα. Υπάρχει μία διαφορετική φιλοσοφία της κεντρικής διοίκησης του Ερασιτέχνη με τους ανθρώπους που τρέχουν το τμήμα. Είναι διαφορετικές απόψεις. Εμείς θέλαμε να σταματήσουμε την αυτονομία των τμημάτων, δηλαδή να είναι όλα Πανιώνιος, να είναι όλα στην κεντρική διοίκηση του Ερασιτέχνη. Κάπου δεν τα βρήκαμε, κάπου υπήρχε μία διάσταση απόψεων. Υπήρξαν προβλήματα. Δεν θέλαμε να έρθουμε σε κάποια μεγάλη σύγκρουση και αφήσαμε την κατάσταση μέχρι το Καλοκαίρι να πάει όπως πάει και στη συνέχεια να φτιάξουμε τα πράγματα».

-Πάντως, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι το μπάσκετ, που απασχολεί πολλά παιδιά και πραγματικά υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από τον κόσμο του συλλόγου για το τι γίνεται εκεί…

«Το μπάσκετ ουσιαστικά φέρνει χρήματα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι όλα τα χρήματα να πηγαίνουν στον Ερασιτέχνη. Να υπάρχει αυτό το κεντρικό ταμείο και από εκεί και πέρα ο Ερασιτέχνης να κάνει τις πληρωμές που πρέπει. Οι παλιές διοικήσεις είχαν το σύστημα το αυτόνομο, με το κάθε τμήμα να κάνει διαχείριση δικιά του. Εμείς είπαμε να το σταματήσουμε αυτό. Εκεί υπήρξε η αντιπαλότητα και η δυσκολία. Ότι τους ζητάμε τα φέρνουν, χρήματα δηλαδή, αλλά εμείς δεν θέλουμε ούτε το ποσοστό, ούτε το όποτε έχεις δώσε μας».

-Είσαστε όμως ενήμεροι του οικονομικού απολογισμού της ομάδας;

«Ναι, όλα είναι online. Όταν τους ζητάμε κάτι το δίνουν, αλλά δεν φτάνουν αυτά που ζητάμε. Γι’ αυτό πρέπει όλα τα χρήματα να μπαίνουν στο κεντρικό ταμείο. Πρέπει όλα να τα ιεραρχήσουμε, να τα βάλουμε σε μία σειρά, με τα οικονομικά θέματα που έχουμε».

-Όποτε οι άνθρωποι που βρίσκονται στο τμήμα του μπάσκετ, στον Ερασιτέχνη, δεν συμφωνούν να υπάρχει αυτό το ενιαίο ταμείο που λέτε;

«Συμφωνήσαμε να το τρέξουν όπως το τρέχουν τώρα, επειδή είναι αγωνιστική περίοδος και να πάει όπως πάει. Από εκεί και πέρα, συμφωνήθηκε απ’ όλους τα χρήματα όλα να πηγαίνουν στον Ερασιτέχνη. Δεν αμφισβητούμε την δουλειά τους, αλλά αλλιώς δεν βγαίνει. Έτσι είναι τα πράγματα».

-Οι σχέσεις του Ερασιτέχνη με την ΚΑΕ φέτος;

«Μια χαρά ήταν, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τους ανθρώπους εκεί».

-Όσον αφορά το τμήμα του Πόλο τώρα, εκεί τι γίνεται;

«Είχαμε έναν κύριο, τον Μπουζαλά Ηλία, ο οποίος πραγματικά έχει αιμορραγήσει. Έχει βάλει περίπου 30.000 ευρώ από την τσέπη του και τρέχε ουσιαστικά μόνος του το τμήμα. Είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, μας έχει βοηθήσει πολύ. Εμείς θα είχαμε σηκώσει τα χέρια ψηλά, δεν βγαίναμε. Ο Ερασιτέχνης συνεισφέρει πολύ λίγο στο Πόλο. Πρέπει να πάμε έως εκεί που μπορούμε. Εάν η ομάδα μείνει στην Α1 καλώς να μείνει, αλλά δεν μπορούμε να την τρέξουμε την ομάδα από μόνη μας. Και προκειμένου να είναι απλήρωτοι παίκτες, προπονητές κλπ, δεν γίνεται αλλιώς. Το Πόλο θα πάει σύμφωνα με αυτά που βγάζει. Όσο και να πονάει και εγώ Πανιώνιος είμαι και θέλω να πρωταγωνιστούμε σε όλα τα αθλήματα, αλλά πρέπει να πηγαίνουμε έως εκεί που φτάνει στο χέρι μας. Αν λοιπόν δεν υπάρξει κάποιος άθλημα να μπορεί να τρέξει το τμήμα, τότε θα υπάρξει πρόβλημα».


-Είδαμε να σβήνει το τμήμα του Χάντμπολ και οι άνθρωποι εκεί έχουν πολλά παράπονα. Θωρούν πως “ξεριζώθηκε” το τμήμα ουσιαστικά από το Βαρίκας και λόγω του μπάσκετ…

«Το μπάσκετ έχει πολλά παιδιά, μπήκαν οι κερκίδες μέσα, έφυγε το Χάντμπολ και το Βόλεϊ. Έγινε μια προσπάθεια να πάμε στο ΣΕΦ, τελικά δεν καρποφόρησε. Μετά, ένα χρόνο, είναι εκτός».

-Δεν σας πονάει αυτό όμως εσάς, να σταματάει έτσι ένα τμήμα του Πανιωνίου;

«Σίγουρα με στεναχωρεί, αλλά έδωσαν λεφτά και έβαλαν τις κερκίδες στο Βαρίκας, καλώς ή κακώς μπήκαν. Τώρα δεν υπάρχει άλλος χώρος να μπουν μέσα τα παιδιά».

-Δεν θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια πρόβλεψη όμως; Με τις κερκίδες θα χανόταν ένα τμήμα του συλλόγου…

«Οι κερκίδες μπήκαν πριν από την δικιά μας διοίκηση. Έτσι ο χώρος έκλεισε τελικά και δεν μπορούσαν να μπουν άλλα τμήματα μέσα».

-Τελικά θα υπάρξει λύση στην πορεία για το Χάντμπολ;

«Συνεχώς ψάχνουμε λύσεις, με γήπεδα που μπορούν να στεγάσουν το τμήμα, ώστε η ομάδα να κάνει προπονήσεις και να δίνει εκεί τα παιχνίδια της. Είναι όντως κρίμα. Και τα παιδιά αυτά δεν ζητούν τίποτα, είναι πραγματικά ήρωες».

-Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι του Ερασιτέχνη. Πως είναι τώρα τα πράγματα;

«Ήταν αρκετά μεγάλο το άνοιγμα του Πανιωνίου. Περίπου 600-700 χιλιάρικο το άνοιγμα. Έγιναν κακές και λάθος κινήσεις. Δεν γίνεται ένα τέτοιο σωματείο με τόσα πολλά παιδιά να μην έχει υγεία. Θέλουμε, όπως είπα και πριν, να μπαίνουν όλα σε ένα ενιαίο ταμείο, να έχουμε πλήρη εικόνα των χρημάτων, των εσόδων κλπ, ώστε να ξέρουμε τι ανοίγματα έχουμε και να προχωρήσουμε. Πρέπει να τα βάλουμε όλα σε μία τάξη. Αυτή τη στιγμή πάμε καλά, αλλά έχουμε και τα προηγούμενα».

-Ποια είναι τα έσοδα του Ερασιτέχνη;

«Να κάνουμε 800.000 το χρόνο, όμως όταν έχουμε τόσα πολλά έξοδα που τρέχουν εκεί είναι οι δυσκολίες. Επειδή όλα βασίζονται στο οικονομικό εκεί πρέπει να μπουν όλα σε μία σειρά. Έγιναν λάθη, κακές επιλογές ετών, χωρίς να θέλω να πω ονόματα. Δεν μου αρέσει να κοιτάω το παρελθόν και να λέω ποιος έφταιγες κλπ. Προχωράμε με ότι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να είναι όλοι πληρωμένοι και να λειτουργούν τα πράγματα σωστά. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Είμαι πάνω από 10 ώρες εδώ, δεν βγαίνει αλλιώς».

-Οπότε κρατάμε την αισιοδοξία πως ο Πανιώνιος θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες…

«Περνάμε ένα μεγάλο κανάλι οικονομικά. Αλλά επειδή μεγάλωσα από μικρό παιδί εδώ, για μένα ο Πανιώνιος και ο χώρος εδώ είναι κάτι ιερό και πρέπει όλα να πάνε καλά και πιστεύω ότι έτσι θα γίνει. Δεν θέλω να έχουμε αντιπαλότητες και εχθρότητες, πρέπει όλοι να είμαστε μαζί για να πετύχουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Είμαστε λίγοι για να υπάρχει διχόνοια».

Συνέντευξη στον Παναγιώτη Καρμίρη

2 σχόλια

  1. κ. Μισαιλίδη ο Πανιώνιος πέφτει κατηγορία σε Μπάσκετ, Πόλο κλπ
    και εσείς περί άλλων τυρβάζετε. Αφήσατε την τέντα να διαλύσει το Μπάσκετ και θα ασχοληθείτε το καλοκαίρι.
    κ. Μισαιλίδη διοίκηση δεν είναι να βλέπετε μαζύ με την παρέα σας
    τα παιχνίδια του ολυμπιακού στο members club.

    ΑπάντησηΔιαγραφή