Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

«Εκτελέστηκε» στα… έντεκα βήματα!

Στην διαδικασία των πέναλτι έχασε την πρόκριση από τον Ηρακλή ο Ιστορικός, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Πανιώνιος με το...

Στην διαδικασία των πέναλτι έχασε την πρόκριση από τον Ηρακλή ο Ιστορικός, στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο Πανιώνιος με το 2-0 του κανονικού αγώνα (και της παράτασης) ισοφάρισε τον πρώτο αγώνα.

Οι παίκτες του Ουζουνίδη προσπάθησαν, πάλεψαν το παιχνίδι, κατάφεραν να κάνουν το 2-0, όμως στην "ρώσικη ρουλέτα" των πέναλτι ο Ηρακλής αποδείχθηκε πιο ψύχραιμος και πήρε το εισιτήριο για τους "4" του θεσμού.

Σκόρερ του Πανιωνίου στο παιχνίδι οι Κολοβός, Μπουμάλ. Κόκκινη κάρτα πήρε ο Μητρόπουλος στο 66' και στο 74' ο Περόνε.

Το παιχνίδι

Ο Ιστορικός ήθελε να ξεκινήσει δυνατά το ματς και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, το οποίο και θα έδιωχνε το πολύ άγχος.

Οι κυανέρυθροι με τους Κολοβό, Μπουμάλ και Ιμπαγάσα -κυρίως- προσπαθούσαν επιθετικά να δημιουργήσουν κινδύνους προς την εστία του Χουάντερσον.

Στο 18’ ο Πανιώνιος σε προσπάθεια του Κολοβού κέρδισε πέναλτι. Ο μεσοεπιθετικός του Ιστορικού ανατράπηκε από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και από το 19’ η ομάδα του Ουζουνίδη πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Ο Πανιώνιος, έχοντας και την ψυχολογία μετά το τέρμα, προσπάθησε να πιέσει και για δεύτερο γκολ, όμως ο Ηρακλής αντέδρασε σωστά, με τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει αισθητά.

Στο 35’ οι κυανέρυθροι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν δύο τα τέρματα τους. Ο Μπουμάλ γύρισε την μπάλα στην περιοχή του Ηρακλή, όμως το εκπληκτικό «τακουνάκι» του Γιάννου έδιωξε σε κόρνερ ο Χουάντερσον.

Ο Μπουμάλ όμως ήταν ο παίκτης που είπε την τελευταία… λέξη του ημιχρόνου. Ο άσος του Ιστορικού έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αντιπάλου και κατέληξε στο αριστερό «παραθυράκι» του Χουάντερσον για το 2-0.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσε την άμυνα του Πανιωνίου στα πρώτα δέκα λεπτά, όμως η κυανέρυθρη αντίδραση ήταν σωστή.

Όσο περνούσαν τα λεπτά ο Ιστορικός έβρισκε ξανά τα πατήματα του και στο 59’ είχε μία καλή στιγμή, με το σουτ του Κολοβού να μπλοκάρει ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο 66’ όμως οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν. Ο Παύλος Μητρόπουλος πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Μαντάκη για μαρκάρισμα του και έτσι ο Ιστορικός συνέχισε το παιχνίδι με 10 παίκτες!

Στο 74’ τα πράγματα ήρθαν ξανά στα… ίσια τους. Ο Περόνε για έντονη διαμαρτυρία είδε κ αυτός δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι οι αριθμητικές ισορροπίες επανήλθαν.

Στη συνέχεια, Παπαδόπουλος, ο τερματοφύλακας του Ιστορικού, χτύπησε και αναγκαστικά πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρο, με τον Γιαννακόπουλο να παίρνει την θέση του.

Στο 86’ ο Πανιώνιος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 3-0, όμως το πλασέ του Μπουμάλ από ευνοϊκή θέση ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Χουάντερσον.

Η μεγάλη διακοπή που υπήρξε στο παιχνίδι, λόγω του τραυματισμού του Παπαδόπουλου, είχε ως αποτέλεσμα ο Μαντάκης να δείξει 13 λεπτά καθυστερήσεις.

Στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε κάτι και έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση!

Στο τρίτο λεπτό της παράτασης ο Πανιώνιος είχε καλή στιγμή, μ το σουτ του Κόρμπου να περνάει άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ηρακλή να απειλήσει. Ο Ρομάνο εκτέλεσε ένα φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Γιαννακόπουλος με δυσκολία έδιωξε σε κόρνερ.

Το 2-0 έμεινε έως το τέλος του πρώτου μέρους της παράτασης, με τις δύο ομάδες να αλλάζουν εστίες για την επόμενα 15 λεπτά.

Στο 110’ ο Πανιώνιος απείλησε με τον Γιάννου, ο οποίος έκανε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Φούντα, με τον Χουάντερσον να λέει «όχι».

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ιστορικός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πετύχει το γκολ-πρόκρισης! Ο Γιάννου μέσα από την περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Εκεί για τον Πανιώνιο αστόχησαν οι Οικονόμου, Κολοβός και Κόρμπος και ο Ηρακλής με σκορ 4-3 πήρε την πρόκριση.

Τα πέναλτι

-Ρομάνο: Απόκρουση Γιαννακόπουλου

-Οικονόμου: Δοκάρι

-Κυριακίδης: Γκολ

-Γκέζος: Γκολ

-Χουάντερσον: Γκολ

-Φούντας: Γκολ

-Ζιάμπαρης: Άουτ

-Γιάννου: Γκολ

-Πορτουλίδης: Γκολ

-Κολοβός: Δοκάρι

-Τσιλιανίδης: Γκολ

-Κόρμπος: Απόκρουση Χουάντερσον (4-3 ο Ηρακλής)

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83’ λ.τρ. Γιαννακόπουλος),Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88’ Φούντας), Κολοβός, Ιμπαγάσα (67’ Γκέζος), Γιάννου

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (64’ Πορτουλίδης), Ιντζόγλου (80’ Λουκίνας), Περόνε, Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνη, Κάσσος (68’ Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης

Επιμέλεια: Γιώργος Καρμίρης



1 σχόλιο

  1. O Οζουνίδης με τα λάθη του και ο Μητρόπουλος με την αποβολή του χάρισαν την πρόκριση στον Ηρακλή. Οι Ηρακλειδείς έκαναν την Νέα Σμύρνη έδρα τους. Μεγάλο λάθος της Διοίκησης να επιτρέψει στους Ηρακλειδείς να ελθουν. Στην Θεσσαλονίκη είχαν πάει ελάχιστοι Πάνθηρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή