Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ουζουνίδης στα panionianea.gr: «Θα τα καταφέρουμε...»

Συνέντευξη στα panionianea.gr παραχώρησε ο τεχνικός του Ιστορικού, Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο 46χρονος προπονητής μίλησε -μεταξύ άλλων- για...

Συνέντευξη στα panionianea.gr παραχώρησε ο τεχνικός του Ιστορικού, Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο 46χρονος προπονητής μίλησε -μεταξύ άλλων- για την εικόνα των κυανέρυθρων έως τώρα, για το που έδωσε έμφαση από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα, αλλά και για το όνομα του Πανιωνίου που τον έκανε να αποδεχτεί αμέσως την πρόταση του συλλόγου.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μεταγραφικό κομμάτι, στην "υπόθεση" παραμονή, στον στόχο τον δικό του και της ομάδας, αλλά και στο ερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στα panionianea.gr:

-Είστε λίγο καιρό στην ομάδα. Ποια είναι η εικόνα σας μέχρι τώρα;

«Σίγουρα είμαι λίγο καιρό στην ομάδα. Όλοι ξέρανε από την αρχή ότι θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Θα μπορούσε βέβαια η ομάδα να έχει παραπάνω βαθμούς. Το θέμα είναι η πραγματικότητα και τι έχουμε τώρα. Θα είναι δύσκολα, αλλά σημασία έχει στο τέλος τι θα γίνει και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

-Που δώσατε έμφαση από την πρώτη μέρα που αναλάβατε τον Πανιώνιο;

«Προσπάθησα από την αρχή να έχει η ομάδα περισσότερη συνοχή στις γραμμές. Μία ομάδα που κοιτάει την παραμονή της, όπως είμαστε εμείς με τα δεδομένα που υπάρχουν, πρέπει να έχει καλή ανασταλτική λειτουργία. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε. Είδατε σε ένα παιχνίδι δεν δεχθήκαμε γκολ και νικήσαμε (σ.σ. με ΟΦΗ). Είναι οδηγός αυτό. Θεωρώ ότι υπάρχει ταλέντο στην ομάδα. Πρέπει όλοι να είναι 100% συγκεντρωμένοι. Προσπαθούν οι παίκτες πολύ, όμως πρέπει να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση. Γιατί μερικές φορές η ομάδα μπορεί να είναι τακτικά καλά, όμως γίνονται κάποια ατομικά λάθη που δεν συγχωρούνται σε αυτό το επίπεδο».

-Τι σας έκανε να αποδεχτείτε τόσο γρήγορα την πρόταση του Πανιωνίου; 

«Το όνομα του Πανιωνίου ήταν πρώτα απ’ όλα. Επίσης είμαι ένας προπονητής που έχω δείξει ότι μου αρέσει να δουλεύω και με νεαρούς ποδοσφαιριστές και έτσι αυτό το ρόστερ με τράβηξε. Έμαθα φυσικά και κάποια πράγματα και τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο παρουσιάζονται παρά έξω. Μίλησα με την διοίκηση, μου άρεσε το σκεπτικό που έχουν και έτσι ήρθα».

-Τα πράγματα που βρήκατε στον σύλλογο είναι όπως τα περιμένατε; 

«Ήξερα ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα, ήξερα τις δυσκολίες που θα υπάρχουν, όμως δεν μπορούμε να μένουμε στα προβλήματα, πρέπει να βλέπουμε πως θα βελτιώσουμε την κατάσταση που υπάρχει και νομίζω ότι θα βελτιωθούμε».

-Μπορείτε να μας πείτε για την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας;

«Υπάρχουν προχωρημένες επαφές, αλλά αν δεν μπει η υπογραφή δεν μπορείς να πεις τίποτα. Συζητήσεις γίνονται. Σε αυτή την περίοδο ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η πραγματική βοήθεια που θα πάρεις από τους παίκτες που θα έρθουν. Δυστυχώς ο περιορισμός που υπάρχει δεν μας δίνει την ευχέρεια να κινηθούμε όπως θέλουμε. Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πρώτα πως θα βελτιώσουμε τους παίκτες που ήδη υπάρχουν και ατομικά και ομαδικά και από εκεί και πέρα οι μεταγραφές που θα γίνουν ευχόμαστε να μας δώσουν κάτι παραπάνω είτε σαν πρώτες λύσεις είτε σαν βοήθεια. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη έναν γύρο, μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί. Πρέπει να υπάρχουν και τα παιδιά που θα δώσουν λύσεις μέσα στη χρονιά».

-Σε ποιες γραμμές πιστεύετε ότι χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα;

«Σε όλες τις γραμμές χρειαζόμαστε ενίσχυση, αλλά κυρίως μεσοαμυντικά νομίζω χρειαζόμαστε περισσότερο. Γιατί εκεί είναι και οι θέσεις που μέσα στο πρωτάθλημα, λόγω καρτών κλπ χρειάζονται περισσότερο».

-Είστε αισιόδοξος για τον στόχο της παραμονής;

«Φυσικά και είμαι αισιόδοξος. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω πόσοι προπονητές θα απαντούσαν τόσο γρήγορα. Είναι γνωστό ότι αρνήθηκα δύο προτάσεις από ομάδες και που τις ήξερα και τα πράγματα ήταν καλύτερα. Δεν ήθελα όμως να πάω ξανά σε ομάδες που ήμουν, ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούργιο. Ο Πανιώνιος μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Για πολλούς μπορεί να θεωρείται ρίσκο με την κατάσταση που υπάρχει, εγώ όμως δεν το είδα έτσι. Ήταν μία καλή πρόκληση για μένα, για να δείξω κ εγώ πράγματα. Θεωρώ ότι αν καταφέρουμε τον στόχο θα είναι πολύ μεγαλύτερη επιτυχία και από κάποιους που θα πάνε και Ευρώπη».

-Σας τρομάζει το νεανικό ρόστερ, ενόψει και της δύσκολης συνέχεια;

«Δεν θα έλεγα ότι με τρομάζει, αλλά το σκέφτομαι. Τα παιδιά στον δεύτερο γύρο θα χρειαστεί εκτός από την απειρία να διαχειριστούν και την πίεση των βαθμών. Από εκεί και πέρα όμως θεωρώ ότι και με την δική μου εμπειρία θα μπορέσω να τους βοηθήσω ώστε να το αντιμετωπίσουμε σωστά».

-Ο δικός σας στόχος μαζί με τον Πανιώνιο;

«Αυτό που θέλω είναι να πετύχουμε τον στόχο που έχει ο Πανιώνιος. Ο σύλλογος θέλει να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, να πάνε όλα καλά και αν μου δοθεί η ευκαιρία να δώσουμε την ευκαιρία και σε άλλα νεαρά παιδιά να αγωνιστούν. Κακά τα ψέματα ο Πανιώνιος είναι μία ομάδα που με τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα πρέπει να βγάζει παίκτες για το μέλλον του. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας. Βέβαια αυτή τη στιγμή πρωταρχικός στόχος είναι να σωθεί η ομάδα».

-Τέλος, πως περιμένετε το ερχόμενο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ; 

«Χρειάζεται συγκέντρωση. Πρέπει να είμαστε σωστοί στις γραμμές μας. Ο ΠΑΟΚ ειδικά στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Βέβαια νομίζω ότι θα μας δοθούν οι ευκαιρία για να πετύχουμε κάτι. Είμαστε καλή ομάδα και εμείς και αν αποφύγουμε τα ατομικά λάθη θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι καλό»

Επιμέλεια-Συνέντευξη: Γιώργος Καρμίρης
Φωτογραφίες: Λυδία Πετροπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια