Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Πιο αποκαλυπτικός από ποτέ ο Αντώνης Μανίκας στα panionianea.gr

Ο Αντώνης Μανίκας μιλάει για όλους και για όλα σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στα panionianea.gr . Συνέντευξη στον Γιώργο Καρμί...

Ο Αντώνης Μανίκας μιλάει για όλους και για όλα σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στα panionianea.gr.
Συνέντευξη στον Γιώργο Καρμίρη

Ο «εργάτης» του Πανιωνίου παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στα panionianea.gr και αναφέρθηκε τόσο στο «σήμερα» του ποδοσφαιρικού τμήματος όσο και στα πολλά λάθη που έγιναν από την προηγούμενη διοίκηση, τα οποία και οδήγησαν την ομάδα σε… αδιέξοδο!

Εξέφρασε την γνώμη του πως η προσπάθεια που γίνεται από τους ανθρώπους που «τρέχουν» τώρα τους κυανέρυθρους είναι σοβαρή και αποπνέει υγεία, ενώ μίλησε τόσο για το φετινό «χτίσιμο» του ρόστερ, όσο και για την επιλογή Τερεζόπουλου.

Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στον Χρήστο Δάρα, στον Νίκο Ζαμάνη, αναφέρθηκε στην συνεργασία της διοίκησης με το ποδοσφαιρικό κομμάτι και δεν παρέλειψε να καλέσει τον κόσμο του Ιστορικού να σταθεί στο πλευρό του συλλόγου.

Γι' αυτά τα θέματα αλλά και για πολλά περισσότερα μίλησε ο Αντώνης Μανίκας.

Αναλυτικά η αποκαλυπτική συνέντευξη του Αντώνη Μανίκα στα panionianea.gr:

-Η αρχική τοποθέτηση σας, ξεκινώντας αυτή την συνέντευξη; 

«Αυτή η συνέντευξη έπρεπε να γίνει στα panionianea.gr. Θα μιλήσουμε για θέματα που αφορούν την οικογένεια μας, τον Πανιώνιο και έπρεπε όλα αυτά να γίνουν μέσω της σελίδας αυτής. Ο Πανιώνιος είναι ευλογημένη ομάδα, που παράγει ποδοσφαιριστές συνεχώς και πολλά από αυτά τα παιδιά, επειδή μίλαγα και μιλάω μαζί τους, έχουν αγαπήσει και δεθεί με τον σύλλογο. Τα παιδιά όσα παράπονα είχαν/έχουν είναι από τους παράγοντες που υπήρξαν. Σαν Πανιώνιος έχουμε τεράστιο έλλειμμα από την λέξη παράγοντας. Δηλαδή, και λίγοι παράγοντες ήταν οι αξιοπρεπείς που είχαμε, αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι πως όποιος λέει ότι είναι Πανιώνιος νομίζει πως ότι κάνει είναι και το σωστό. Τα μεγαλύτερα “εγκλήματα” έγιναν από Πανιώνιους, στο όνομα της ομάδας. Στον Πανιώνιο δυστυχώς δεν συνδυάστηκε ποτέ το να έχω οικονομική ευχέρεια και να ξέρω και ποδόσφαιρο.

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα του Πανιωνίου όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι δεν υπήρχε ένα σχέδιο. Για να το κάνεις βέβαια πρέπει να έχεις ανθρώπους που να γνωρίζουν. Για να φανταστείς εγώ 14 χρονών ήρθα στον Πανιώνιο και πέτυχα τον Τσολακάκη και ξαναήρθα στα 53 μου και πάλι ήταν εδώ ο Τσολακάκης (σ.σ. γέλια), χωρίς βέβαια να θέλω να μιλήσω θετικά ή αρνητικά. Απλά βλέπουμε πόσο μεγάλο πρόβλημα υπήρχε. Όσα χρόνια θυμάμαι εγώ τον Πανιώνιο ελάχιστοι ήταν οι άνθρωποι που είχαν την οικονομική ευχέρεια. Έναν που θυμάμαι εγώ ήταν ο Τσακίρης. Υπήρξαν στο παρελθόν και ο Δαβάκης και ο Ράπτης και άλλοι, σοβαροί άνθρωποι αλλά όχι οικονομικά δυνατοί. Και δυστυχώς δεν καταφέραμε να κρατήσουμε τον Τσακίρη, με τα λάθη που έκανε και πιστεύω τα γνωρίζει και ο ίδιος. Το είπα και πριν δεν πάει να πει ότι όποιος είναι Πανιώνιος θα τα καταφέρει κιόλας. Και ο Γκλεζάκος και ο Τσάβαλος Πανιώνιοι ήταν, και τι έγινε; Θα σας ρωτήσω κάτι θα τον παίρνατε εσείς τώρα τον Πανιώνιο; Εγώ πάντως αν και είμαι Πανιώνιος δεν θα τον έπαιρνα. Για να πάρεις την ομάδα πάει να πει ή ότι έχεις λεφτά και θα “ματώσεις” ή πας να οικονομήσεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Άρα τον Πανιώνιο τον χρησιμοποίησαν.

Όταν εγώ είχα φέρει κάποια παιδιά εδώ και ξέρω ότι π.χ. ο Λαμπρόπουλος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2016 και αλλάζει το συμβόλαιο, πάει το 2014 για να φύγει ο παίκτης, αυτό για μένα έδειχνε πως πέρυσι οδηγούσαν την ομάδα για να πέσει. Έτσι πιστεύω εγώ, δεν νομίζω ότι η ομάδα θα είχε σωθεί αν παρέμενε η προηγούμενη διοίκηση. Η ομάδα είχε να πληρωθεί από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο φάνηκε πως είχε μπει η ομάδα μέσα 1 εκατομμύριο και παραπάνω. Και τότε μπαίνεις στα αποδυτήρια και λες στους παίκτες όποιος θέλει μένει ή φεύγει. Αυτό δείχνει ότι θες να οδηγηθεί η ομάδα κάπου και ίσως είναι ένα τεράστιο λάθος που η ομάδα δεν έπεσε τότε, πριν τρία χρόνια που είχα έρθει εγώ, που έλεγαν ότι η ομάδα ήταν μέσα 14 εκατομμύρια. Να ήταν σωστοί και να έλεγαν τότε στον κόσμο πως η ομάδα δεν μπορεί να αντέξει, να πέσει η ομάδα εφόσον είναι τόσο χρεωμένη για να καθαρίσει. Να κρατήσεις τους παίκτες σου και να παλέψεις μετά. Αυτή τη στιγμή καλώς ή κακώς για να λειτουργήσει η ομάδα πρέπει να πουλήσει και παίκτες, όμως και την εποχή μου πουλούσε παίκτες. Τότε όμως ήταν αυτόνομος, τώρα μπορεί να είναι αυτόνομος; Οπότε αν ήθελαν να είναι αυτόνομος ο Πανιώνιος, ας έριχναν τότε την ομάδα στην Γ΄Εθνική και να ξεκινήσει από την αρχή».

-Θέλω να μας πεις για την προσπάθεια που γίνεται από την τωρινή διοίκηση…

«Η προσπάθεια που γίνεται τώρα, κατά τη γνώμη μου, αποπνέει υγεία. Έτσι τουλάχιστον πιστεύω, εύχομαι να μην διαψευστώ. Έχει γίνει πολύ δύσκολη προσπάθεια, με πολύ ταλαιπωρία, με επιλογές αγχωμένες, με χαμηλά συμβόλαια και ακόμα και τώρα έχουμε την αγωνία αν θα καταφέρει η ομάδα να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν. Θεωρώ ότι ο Πανιώνιος χρειάζεται την βοήθεια όλων, βοήθεια όμως. Αν κάποιος έχει κάποια ένσταση με τον Μανίκα, με τον Παυλόπουλο, με τον Ζαμάνη ή τον Δάρα, θεωρώ πιο αντρίκιο να μην έρθει στο γήπεδο έχοντας την κακόβουλη κριτική. Αυτοί που θα έρχονται στο γήπεδο πρέπει να βοηθούν την ομάδα. Ο καθένας μας από το πόστο του προσπαθεί να κάνει τις κινήσεις του για τον Πανιώνιο».

-Βέβαια, η κακόβουλη κριτική από τον κόσμο στηρίζεται στα λάθη του παρελθόντος από τις προηγούμενες διοικήσεις και πολλοί φίλαθλοι –καλώς ή κακώς- δεν συμφωνούν με το ότι ο κ.Δάρας, ο οποίος δεν προέρχεται από τον Πανιώνιο, βρίσκεται στην θέση του προέδρου…

«Πάνω στο θέμα του Δάρα. Εγώ βρήκα τον Δάρα γιατρό στην ομάδα. Ο Δάρας δεν έκρυψε ποτέ ότι εργαζόταν στον Ολυμπιακό τόσα χρόνια και θεωρώ πιο αντρίκιο να ξέρω ότι εμένα με διοικεί ένας άνθρωπος ο οποίος δεν προέρχεται από τον Πανιώνιο, παρά να ξεπουλιέται η ομάδα και κάτω από το τραπέζι από Πανιώνιους! Τα τρία χρόνια που είμαι στην ομάδα οι Πανιώνιοι έχουν κάνει το μεγαλύτερο κακό, γιατί από τους άλλους ξέρουμε να φυλαχτούμε. Από τους Πανιώνιος δεν μπορέσαμε να φυλαχτούμε. Εγώ βλέπω ότι ο Δάρας αυτά τα χρόνια έχει ματώσει για τον Πανιώνιο και δεν το λέω μόνο οικονομικά, αλλά και ιατρικά γιατί έχει βοηθήσει πολύ κόσμο του Πανιωνίου. Αυτό εμένα με καλύπτει. Σίγουρα θα ήταν ευχής έργον να είχαμε έναν Πανιώνιο για πρόεδρο, αλλά δεν είδα κανέναν Πανιώνιο να θέλει να γίνει πρόεδρος και να μπει μπροστά και δεν το κακολογώ αυτό, γιατί ούτε εγώ θα γινόμουν πρόεδρος. Έχει πάρει ρίσκα ο Δάρας για να γίνει πρόεδρος στην ομάδα. Αυτή είναι η δική μου απάντηση πάνω στο θέμα. Καταλαβαίνω να στεναχωριέται ο φίλαθλος του Πανιωνίου να μην βλέπει πρόεδρο κάποιον γέννημα θρέμμα Πανιώνιο, μαζί του είμαι κ εγώ, αλλά δυστυχώς δεν παρουσιάστηκε κάποιος. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
-Επίσης κάτι που δεν αρέσει στον κόσμο του Πανιωνίου είναι που η ομάδα πουλάει παίκτες κάθε χρόνο στον Ολυμπιακό…

«Το να πουλήσουμε παίκτες στον Ολυμπιακό εμένα δεν με χαλάει. Εμένα με χαλάει το να είσαι υποχείριο του Ολυμπιακού. Εγώ σαν Μανίκας δεν έχω πάει ποτέ στο γραφείο του Μαρινάκη, του Μελισσανίδη ή του Βαρδινογιάννη, άλλοι που έλεγαν ότι είναι Πανιώνιοι έχουν πάει».

-Οι διαφορές που βλέπετε εσείς της φετινής δουλειάς που γίνεται από την φετινή διοίκηση σε σχέση με την προηγούμενη;

«Την περασμένη σεζόν δεν συμμετείχα τόσο ενεργά στα υπόλοιπα κομμάτια της ομάδας, ήμουν ένας άτυπος γενικός αρχηγός. Το μεγαλύτερο κομμάτι το διαχειριζόντουσαν οι Σουφλέρης,Κουτλίδης και εν συνεχεία οι Γκλεζάκος, Τσάβαλος. Δεν έχω μεγάλη γνώση για τότε. Έβλεπα πολλά πράγματα που δεν συμφωνούσα, αλλά οι δυνατότητες της παρέμβασης μου ήταν μηδαμινές. Τους περισσότερους μας είχαν αποκομμένους, προσπαθούσαν να είναι μία κλειστή παρέα. Πέρυσι εγώ ήμουν πιο κοντά στην ομάδα, τους παίκτες και γενικά ήμουν στο κομμάτι για πιθανές μεταγραφές κλπ. Να σημειώσω κάπου εδώ, ότι στον Πανιώνιο πολύ μεγάλο κομμάτι των μεταγραφών το λειτουργούν οι προπονητές. Αυτό είναι και ένα κομμάτι που ας πούμε απαλλάσσει και την διοίκηση από ευθύνες, που για μένα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο. Ίσως αυτό με τον χρόνο θα έπρεπε να το βελτιώσουμε, να το φέρουμε στα ίσια. Το καλό για μένα είναι πως πλέον έχουμε αρχίσει να έχουμε πλάνο στον Πανιώνιο. Δεν υπήρχε πλάνο και σχέδιο τα τελευταία χρόνια, στην τύχη βγήκαν πολλά πράγματα. Έχουμε το ευτύχημα να είμαστε ο Πανιώνιος και η φανέλα μας να είναι πολύ βαριά και να βοηθάει σε πολλά πράγματα. Σιγά-σιγά πρέπει να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το πλάνο μας, γιατί είμαστε μία ομάδα χρεωμένη. Ναι μεν οι οπαδοί λένε πως πρέπει να πάρουμε τον τάδε παίκτη κλπ, όμως πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι απευθυνόμαστε σε μία ομάδα με χρέη. Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα. Φέτος κινηθήκαμε σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, με χαμηλά συμβόλαια. Πρέπει να ξέρουν όλοι ότι αυτό που έχει γίνει έως τώρα είναι ένας άθλος. Υπήρχε καμένη γη πριν…».

-Ερχόμαστε λοιπόν στο φέτος. Πως έγινε ο καταρτισμός της ομάδας, από τις μεταγραφές μέχρι τις υπόλοιπες αλλαγές;

«Αρχικά με την νέα διοίκηση έγιναν οι προσπάθειες να βγει όσο περισσότερο γίνεται ο Πανιώνιος από τις δυσκολίες, γιατί σου είπα και πριν ότι γνώμη μου ήταν ότι πέρυσι η ομάδα οδηγιόταν να πέσει. Και είπα και νωρίτερα, αν αυτό είχε γίνει πριν τρία χρόνια δεν θα ήμουν αρνητικός. Τότε που το χρέος ήταν τεράστιο και ίσως να ήταν αυτή η μόνη λύση για να καθαρίσει η ομάδα. Θα κρατούσες τότε το υλικό σου και θα υπήρχε ένα σωστό πλάνο. Σίγουρα θα υπήρχε και ρίσκο, αλλά πότε δεν υπήρξε ρίσκο; Η ομάδα μετά από τρία χρόνια οδηγήθηκε στο αδιέξοδο, γιατί δεν είχαμε ούτε παίχτες, ούτε τίποτα. Έτσι φτάσαμε φέτος να ξεκινάμε από το «μηδέν». Θεωρώ βέβαια ότι ακόμα χρειάζεται βελτίωση σε πολλά πράγματα και ειδικά στο πλάνο της ομάδας και αυτό πρέπει να γίνει από ανθρώπους που ξέρουν καλά αυτό το κομμάτι».

-Η γνώμη σας για την επιλογή Τερεζόπουλου;

«Τα τελευταία τρία χρόνια, ουσιαστικά λόγω των οικονομικών προβλημάτων, αποφάσισε μία μερίδα ανθρώπων γρήγορα για τους προπονητές. Εκτός του Αναστόπουλου δεν υπήρχε έμπειρος προπονητής από την Σούπερ Λιγκ που είχαμε στον Πανιώνιο. Είχαμε μπει στην λογική μαζί με νέους παίκτες να βγάζουμε και προπονητές (σ.σ. Ελευθερόπουλος, Παναγόπουλος κ.α.). Τον Τερεζόπουλο τον είχα φέρει εγώ στον Πανιώνιο, είναι προσωπικός μου φίλος. Ο Δημήτρης είναι χρόνια στον σύλλογο και γνωρίζει πράγματα. Όλοι στην διοίκηση ήταν αποφασισμένοι από την αρχή να πάμε στην λύση του Τερεζόπουλου. Εγώ επειδή έχω και προσωπική σχέση μαζί του, θεώρησα ότι θα έμπαινε μπροστά στην πιο δύσκολη εποχή. Θα προτιμούσα δηλαδή να μπει σε καλύτερη εποχή του Πανιωνίου. Τώρα η κατάσταση είναι “ώρα μηδέν” του Πανιωνίου. Όταν ξεκίνησε ο Δημήτρης δεν υπήρχε τίποτα, είχε μόνο έξι παίκτες στην διάθεση του και η ομάδα δεν ήξερε καν που θα αγωνιστεί. Η επιλογή όμως έγινε συνειδητά από όλους και ίσως ο πιο επιφυλακτικός, για τους λόγους που είπα, να ήμουν εγώ. Ξέρω όμως ότι είναι πολύ καλός στην δουλειά του, έχει όνειρα και φιλοδοξίες και θέλει να πετύχει. Ακόμη η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως πρέπει να έχουμε υπομονή στο αγωνιστικό κομμάτι, γιατί εμείς δεν είμαστε οι έξυπνοι να ψωνίζουμε τους παίκτες των 20.000 και να πιάνουμε «χαζές» τις ομάδες που ψωνίζουν με 200.000. Βλέπουμε ομάδες που είχαν ίδιο κορμό να έχουν ξεκινήσει άσχημα και να αλλάζουν συνεχώς προπονητές. Χρειάζεται στήριξη προς την ομάδα και υπομονή. Πάντως, η ομάδα φέτος δούλεψε πολύ καλύτερα από άλλες φορές. Δουλέψαμε ομαδικά, υπήρξαν προτάσεις απ’ όλους για την στελέχωση του ρόστερ. Υπήρξαν διαφωνίες μεταξύ μας, αλλά είναι λογικό και θεωρώ πως είναι καλό σε μία οικογένεια να υπάρχουν και διαφωνίες, γιατί όλοι θέλαμε το καλό του Πανιωνίου. Ο Δημήτρης ήθελε να δώσει την ευκαιρία, τουλάχιστον στην προετοιμασία, σε αρκετά παιδιά από την Κ20, εγώ ήμουν της άποψης να φέρουμε και άλλα παιδιά να μην υπάρχουν κενά. Τελικά πήγαμε σε μία συμβιβαστική λύση, η οποία φαίνεται να αποδίδει.

Μιας και μιλήσαμε για προπονητές, θέλω να πω ότι οι προπονητές που βρέθηκαν στον Πανιώνιο πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι. Είτε λέγεται Μάντζιος, είτε Παναγόπουλος, είτε Ελευθερόπουλος, είτε Παντελή ή ακόμα και Αναστόπουλος. Ο Πανιώνιος είναι ευλογημένη ομάδα και όλοι οι προπονητές αυτοί θα πρέπει να έχουν στο σπίτι τους και μία εικόνα του Πανιωνίου. Και όποιος θέλει μπορώ να τους το αιτιολογήσω».

-Πιστεύετε πως έχει καλυφθεί το ρόστερ;

«Η αλήθεια είναι πως καθυστερήσαμε, εξαιτίας διάφορων παραμέτρων. Προσπαθούσαμε όμως να βρίσκουμε την καλύτερη λύση. Το ρόστερ χτιζόταν μέρα με την μέρα και έτσι άλλαζαν και τα πλάνα μας. Ήταν δύσκολο το χτίσιμο. Φαινομενικά από την αρχή ψάχναμε σεντερ φορ, όμως όσο φτιαχνόταν η ομάδα αλλάζαμε την άποψη μας για το τι επιθετικό χρειαζόμασταν. Οπότε φτάσαμε στο τέλος, μετά και την μη επιστροφή του Αυλωνίτη, να πιστεύουμε ότι έπρεπε να πάρουμε κάποιον αμυντικό, βλέποντας πως εκεί υπήρχε το μεγαλύτερο κενό. Ο προπονητής ήθελε να πάρουμε παίκτη που να του δίνει δύο λύσεις και στα αριστερά και στο κέντρο της άμυνας και πήγαμε στη λύση του Οικονόμου. Ακόμη και τώρα έχουμε αγωνία για το αν κάναμε την σωστή επιλογή, θα φανεί στην πορεία».

-Για την επίθεση όμως;

«Δεν θα διαφωνήσω με κάποιους που πιστεύουν ότι ίσως χρειαζόμασταν περισσότερο ένα σέντερ φορ, γιατί παρά την καλή παρουσία του Γιάννου θα χρειαζόταν ακόμα ένας παίκτης κορυφής. Νομίζω όμως ότι θα είναι η επόμενη κίνηση μας τον Γενάρη».

-Πάντως στα έως τώρα ματς το πρόβλημα στην άμυνα εντοπίζεται και όχι στην επίθεση…

«Επιθετικά βγάζουμε φάσεις και γκολ έως τώρα, σίγουρα στην άμυνα δεν έχουμε δέιξει στεγανότητα. Βέβαια δεν είναι κακή η λειτουργία της ομάδας στην άμυνα, τα γκολ που έχουμε δεχτεί είναι κυρίως από προσωπικά λάθη και θεωρώ ότι αυτά ήταν αναμενόμενα να γίνουν στην αρχή, γιατί η ομάδα δημιουργεί καινούργια φιλοσοφία με παίκτες που δεν έχουν παραστάσεις και εμπειρίες. Γενικότερα, πάντως, όχι μόνο στο θέμα της άμυνας, θα υπάρξουν και αγώνες που δεν θα είμαστε σε καλή μέρα, όπως αυτό με τον Πανθρακικό, δεν είναι κάτι που μας ξενίζει αυτό. Εγώ θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά, τους Πάνθηρες, που τραγουδούν για την ομάδα. Με συγκινεί που από το πρώτο λεπτό έως το τέλος βοηθάνε την ομάδα και σε στιγμές που χρειάζεται την βοήθεια τους. Σίγουρα και αυτοί έχουν κάνει λάθη στο παρελθόν ,όπως και όλοι άλλωστε, αλλά είναι η δύναμη του κόσμου του Πανιωνίου. Θέλω να σταθούν στο πλευρό της ομάδας και θα μας δώσουν κουράγιο να συνεχίσουμε και να μας βγάλουν την αμφιβολία από πάνω μας. Είμαι από 14 χρονών στο ποδόσφαιρο και ακόμα δεν το έχω μάθει. Το παράδοξο είναι ότι ήρθα στον Πανιώνιο και βρήκα ανθρώπους που –νόμιζαν- ότι το έχουν μάθει».

-Αγωνιστικά πως βλέπετε την χρονιά;

«Θα είναι μία πολύ δύσκολη σεζόν. Πιστεύω ότι θα πρέπει να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Σίγουρα θα χάσουμε και κάποια ματς στην έδρα μας, όμως έτσι όπως είναι πλασμένη η ομάδα νομίζω ότι θα πάρουμε και παιχνίδια που δεν θα το περιμένουμε. Φέτος οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη με αυτές του υποβιβασμού θα είναι πολύ κοντά. Χρειάζεται ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση και φυσικά τύχη. Πιστεύω στο μέταλλο του Πανιωνίου και στην ευσυνειδησία των ανθρώπων που βρίσκονται στην ομάδα. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Θα χρειαστεί βοήθεια από όλους. Όσοι είναι κοντά να είναι για να βοηθήσουν. Τόσα χρόνια έχουμε βγάλει αρκετή αρνητική ενέργεια προς την ομάδα και όλα αυτά ήταν στην πλάτη του Πανιωνίου. Γιατί εδώ στον Πανιώνιο, για να πούμε την αλήθεια, είχαν στηθεί μαγαζάκια…».

-Την δεδομένη στιγμή ισχύει αυτό;

«Πιστεύω, επειδή είμαι και πιο πολύ στα πράγματα, ότι η νέα διοίκηση είναι πιο ανοιχτή προς τα έξω και βγάζουν ειλικρίνεια. Τον Σκούρα τον ξέρω καλά και δεν έχει καμία ανάγκη να μπει σε αυτή την διαδικασία, ο Ζαμάνης ξέρουν και οι πέτρες ότι είναι Πανιώνιος και μπήκε στην ομάδα για να βοηθήσει, όλοι μπήκαν σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Αν δεν είχαν μπει η ομάδα θα είχε πέσει».

-Βάση των δεδομένων είστε ικανοποιημένος από το ρόστερ;

«Πάντοτε θα υπάρχουν και αποτυχίες και επιτυχίες. Με βάση τα προβλήματα θεωρώ πως είμαστε ικανοποιημένοι. Εγώ ακόμα και τώρα έχω κάποια ερωτηματικά για ορισμένα παιδιά, όμως θέλω να πιστεύω ότι η προσπάθεια που κάναμε θα μας βγει».

-Η συνεργασία ανάμεσα στην διοίκηση και το ποδοσφαιρικό κομμάτι πως είναι;

«Είναι αρμονική. Ο Ζαμάνης έρχεται και στον πάγκο στους αγώνες. Θέλει να είναι κοντά στους παίκτες. Με τον Πανθρακικό που χάσαμε και δεν είχαμε καλή απόδοση εγώ ήμουν πολύ στεναχωρημένος και ο πρώτος που μπήκε στα αποδυτήρια και είπε στους παίκτες μπράβο και δεν τρέχει τίποτα ήταν ο Ζαμάνης. Αυτό μου έκανε εντύπωση ειλικρινά. Είναι δίπλα στους παίκτες».

-Η απόλυτη διαφορά με πέρυσι δηλαδή. Εκεί που την περασμένη σεζόν οι παίκτες καλά-καλά δεν έβλεπαν την διοίκηση, φέτος οι άνθρωποι της ΠΑΕ είναι κοντά τους συνέχεια…

«Αποπνέει μία “ζέστη” στην ομάδα και αυτό το λένε και οι ποδοσφαιριστές που είναι πολύ σημαντικό. Αλλά θέλω να πω και κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο. Ένας άνθρωπος που είναι πληγωμένος από τον Πανιώνιο, ο Τσακίρης, έκανε το ταξίδι και βρέθηκε στην Κομοτηνή κοντά στην ομάδα».

-Χρειάζεται τον Τσακίρη ο Πανιώνιος να βοηθήσει και περεταίρω και οικονομικά;

«Γνωρίζουμε ότι ο Τσακίρης είχε κάνει μία κίνηση. Προφανώς μία ομάδα που έχει οικονομικά προβλήματα θα δεχθεί βοήθεια, ειδικά από δικούς σου ανθρώπους. Αν είχαμε βοήθειες από δικούς μας ανθρώπους, γιατί δεν έχουμε, ίσως να μην είχαν αναγκαστεί να ξεπουλήσουν και τα δικαιώματα των Σάμαρη κλπ. Τότε έγινε εκείνη η κίνηση, την οποία δεν κατάλαβα γιατί έγινε. Το τελευταίο δίμηνο πέρυσι η ομάδα ήταν παρατημένη. Ακόμα και όταν βρισκόντουσαν μεταξύ τους δεν ήταν εδώ, εκτός Νέας Σμύρνης».

-Οπότε, αν κάποιοι άνθρωποι έκαναν κακό στην ομάδα, θεωρείς πως πρέπει να κινηθεί εναντίον τους ο Πανιώνιος;

«Αν έχουν κάνει καλό ή κακό θα φανεί πολύ γρήγορα. Δεν είμαι εγώ δικαστής ούτε σταυροφόρος. Αυτή τι στιγμή οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα αν θεωρήσουν πως έχει γίνει κακό νομίζω θα κινηθούν. Το καλό είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που βοηθάνε, χωρίς να θέλουν να γίνει γνωστό. Υπήρξε άνθρωπος που έδωσε από την τσέπη του 12.000 για να πληρωθούν οι παίκτες και δεν θέλει να βγει το όνομα του προς τα έξω. Είχε έρθει στο ξενοδοχείο όπου ήταν η ομάδα, με τον Αναστόπουλο και έδωσε τα λεφτά. Είναι από τις κινήσεις των Πανιώνιων που σε ξαφνιάζουν και λες να υπάρχει και κάτι…».

-Ο κόσμος στο ξεκίνημα φαίνεται να βρίσκεται κοντά στην ομάδα…

«Ο κόσμος του Πανιωνίου μπορεί να δώσει κι άλλο. Θεωρώ ότι η ομάδα, σαν ποδοσφαιρικό τμήμα, αποπνέει υγεία».

-Η γνώμη σας για την προεδρία Τσάβαλου;

«Ο Βασίλης ήθελε να ξεκινήσει κάπως αλλιώς τα πράγματα. Αυτοί που τον περιτριγύριζαν έχω την αίσθηση ότι έκαναν το κακό. Κάπου είχε χάσει τον δρόμο».

-Για την επιστροφή Αποσπόρη στις ακαδημίες του Πανιωνίου…

«Επέστρεψε ένα παιδί του Πανιωνίου. Ανέλαβε μία παρατημένη ουσιαστικά ακαδημία αυτή της Βάρης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 100 παιδιά και υπάρχει πλέον μέλλον. Αυτή η ακαδημία ήταν παρατημένη και έμπαινε μέσα η ομάδα. Οι άνθρωποι της διοίκησης προσπαθούν να λειτουργήσουν καλύτερα τα πράγματα και η επιλογή Αποσπόρη έγινε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Είναι ποδοσφαιράνθρωπος και μπορεί να βοηθήσει. Ήταν σωστή κίνηση».

-Κάτι ακόμα, λέμε ακαδημία Βάρης, ακαδημία Πανιωνίου γενικά. Ένα κομμάτι που δεν είναι τόσο ξεκάθαρο…

«Η ακαδημία της Βάρης είναι της ΠΑΕ. Δημιουργήθηκε στο Απήλιον και μετά μεταφέρθηκε στην Βάρη. Ήταν ουσιαστικά μία ακαδημία όπως παρατημένη. Δεν είχε ενδιαφερθεί κανένας, ο Ερασιτέχνης αμφιβάλω αν ήξερε ότι υπάρχει, αλλά βέβαια είναι ένα κομμάτι που δεν αφορά τον Ερασιτέχνη αλλά την ΠΑΕ. Η ΠΑΕ μέσα στις τόσες τρύπες που είχε, υπήρχε μία ακόμα αυτή της Βάρης. Ο Πανιώνιος είχε φτάσει σε σημείο εγκατάλειψης, χωρίς υπερβολή. Πήγαμε εμείς πρόσφατα με τον Δάρα και μιλήσαμε στους γονείς και νομίζω πως χάρηκαν και οι ίδιοι την κουβέντα που είχαμε. Πλέον προσπαθούμε να λειτουργήσουμε γενικά, παντού. Θέλουμε δουλειά, θέλει ανθρώπους να τρέξουν και ο Πανιώνιος χρειάζεται όλους όσους θέλουν να βοηθήσουν».

-Κλείνοντας αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, θέλετε να συμπληρώσετε κάτι άλλο;

«Απλά θέλω να πω, ότι πρέπει ο κόσμος να ξέρει τα δεδομένα. Η ομάδα μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν είχε καν τα δελτία των ποδοσφαιριστών. Ένα θετικό κομμάτι ήταν ότι οι παίκτες ήθελαν να είναι στον Πανιώνιο, γιατί πολλοί από αυτούς είχαν προτάσεις και από άλλες ομάδες. Εμείς σαν Πανιώνιος θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάποια παιδιά μάντατζερ που βοήθησαν πάρα πολύ. Όμως έχουμε και μνήμη “καμήλας” κάποιοι που οικονόμαγαν επί Τσακίρη τώρα μας γύρισαν την πλάτη, ζητάγαμε παίκτες και μας γύρναγαν την πλάτη. Ο Πανιώνιος δεν ξεχνάει, να το ξέρουν».

5 σχόλια

  1. Συγγνώμη κυριε μανικα τοτε με τοσα λαθη εγκληματικα που εγιναν γιατί δεν παραιτηθηκατε να βγειτε δημοσια να τα επιτέλους και να ξεσηκωσετε το κοσμο?? ΓΙΑΤΙ κυριε μανικα τωρα λαλατε??Τρια χρονια εισασταν μαζι με γκλεζακο τζαβαλο κουτλιδη σουφλερη τοτε τιιι γαργαρα? Και αυτοι δυο χρονιες σωνανε την ομαδα ετσι δεν είναι?? Ποιος σου ειπε εσενα ρε μανικα οτι η ομαδα θα επεφτε την τριτη χρονια;;Να σας πω εγω κυριε μανικα γιατι δεν μιλαγατε τοτε!Γιατι δεν θελατε να χασετε το ποστο σας!! Θελατε να ειστε μεσα να φαινεστε αλλα χωρίς ευθυνες.Εκ του ασφαλους δηλαδή και σε καθε στραβη να τα ριχνουμε στους αλλους!! Κυριε λιγοψυχε μανικα κυριε ευθυνοφοβε αντωνη αυτα που ειπες σημερα κατηγορεις τους παλιους που σημετειχες και εσυ και γλειφοντας τους νυν ειναι ανανδρο! Αυτα μπορουν να γίνουν πιστευτα μονο απο πιτσιρικαδες. Οι παλιοι σε ξερουν καλα ασε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ διαφωτιστική συνέντευξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο κ.Μανίκας είναι γνήσιος Πανιώνιος και όσοι τον γνωρίζουμε έστω και λίγο το ξέρουμε καλά αυτό. Μακάρι όσοι βρίσκονται και βρισκόντουσαν στον Πανιώνιο να είχαν το ήθος του.Πολύ καλή συνέντευξη μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλα τα λες ΑΝΤΩΝΗ αν και δεν αρεσε στον συνηγορο των επικινδυνων εξηγιαντων που διελυσαν τον ΙΣΤΟΡΙΚΟ ευτυχως που προλαβε η ομαδα σωτηριας και δεν ολοκληροσαν το καταστροφικο τους εργο να ρηξουν κατηγορια την ομαδα την ξεγυμνωσαν εσπασαν ολα τα συμβολαια και εχουν το θρασσος οι παρατρεχαμενοι τους η μαλλον οι ιδιοι και σχολιαζουν την συνεντευξη σου ο κοσμος του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ εχει υψηλο δικτυ νοημοσυνης και καταλαβαινει τι γινετε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μετα απο δεκα μηνες που εφυγε ο τσαβαλος και ο γκλεζακος μιλησε.....γελαει o κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή