Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Νίκη (και) της δημοσιογραφίας

Του Γιώργου Κογκαλίδη... Πανιώνιος δεν το έπαιξα ποτέ. Γιατί δεν είμαι Πανιώνιος. Δημοσιογράφος είμαι κι έκανα αυτό που έχω μάθει: Ρεπο...

Του Γιώργου Κογκαλίδη...

Πανιώνιος δεν το έπαιξα ποτέ. Γιατί δεν είμαι Πανιώνιος. Δημοσιογράφος είμαι κι έκανα αυτό που έχω μάθει: Ρεπορτάζ. Και το ρεπορτάζ έλεγε πως ο Πανιώνιος δεν μπορούσε παρά να παίξει στην Α1, αρκεί ο Ηλίας Λιανός να συμπλήρωνε τον φάκελο (μοναδικός πονοκέφαλος ήταν η εγγυητική επιστολή, η οποία βγήκε εδώ και μέρες).

Γιατί να παίξει ο Πανιώνιος στην Α1; Το γράψαμε, όχι γιατί ήμασταν πονηροί ή καλύτεροι από τους άλλους, αλλά γιατί υπηρετήσαμε την αλήθεια. Υπάρχει δεδικασμένο με την Καβάλα που σήμερα διαρρηγνύει τα ιμάτια της. Υπάρχει εξ ορισμού συνολική παραβίαση του κανονισμού, που θέλει τις ομάδες να παίρνουν πιστοποιητικό 45 μέρες πριν το τζάμπολ. Δεν είχαν πάρει ούτε ο Ολυμπιακός, ούτε ο Παναθηναϊκός.

Όλοι το γνωρίζουν. Όπως όλοι θυμούνται τι έγινε το 2008. Ακόμα κι αυτοί που εντέχνως χρησιμοποίησαν τον άπειρο (κι επιζήμιο, όχι τόσο ως προς την προσπάθεια, όσο ως προς τη μετέπειτα ανάγκη του να μιλήσει) Αντώνη Μαργέτη. Γιατί δεν φταίει ο επίδοξος αγοραστής για όλα τα προβλήματα που σωρεύτηκαν στον Πανιώνιο, αλλά φταίει γιατί θέλησε σε λάθος στιγμή να υπερασπιστεί το όνομά του, εκθέτοντας σε κίνδυνο τη συνολική προσπάθεια.
Όλοι ήξεραν πως το δίκιο είναι με το μέρος του Πανιωνίου. Αντί να γράψουν αυτό, κουνούσαν αόρατα χαρτιά, υπηρετούσαν το πλάνο ενός ανθρώπου (Γιώργου Βασιλακόπουλου) που δεν είχε στόχο να νικήσει το δίκαιο, αλλά να κατατροπωθεί το πρωτάθλημα. Με όποιο κόστος. Ακόμα και με τη θυσία του "ιστορικού" (αν και άλλους σημάδευε).

Γι' αυτό έκανα λόγο για νίκη της δημοσιογραφίας στο status μου. Αυτό πιστεύω. Κι αν είχα μια αμφιβολία (δεν είχα) για το δίκιο του Πανιωνίου, η παρέλαση των πολιτικών, προεξέχοντος του αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Καλαντζή, νομάρχη και λοιπών "φίλων της Καβάλας" έδειξε όχι μόνο πως ήθελαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στο ποιος έχει τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη, αλλά και πως το πελατειακό κράτος δεν έχει πεθάνει.

Βεβαίως, τα δύσκολα αρχίζουν από εδώ και μπρος. Ο Πανιώνιος πέτυχε μια ιστορική νίκη. Ισότιμη της κατάκτησης του Κυπέλλου, ίσως και μεγαλύτερη. Θα είναι, όμως, κενό γράμμα αν δεν συνοδευτεί από μια ομάδα ανταγωνιστική, από ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης του τμήματος, από την απεξάρτηση από τον έναν και μοναδικό "επενδυτή" (φυσικά και αναγνωρίζω την προσφορά του κ. Λιανού, αλλά πρέπει να βρούμε -χωρίς κατ' ανάγκη να φύγει ο Ηλίας, το αντίθετο- τρόπους ενίσχυσης οικονομικής, συναισθηματικής, διοικητικής), από έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης του κόσμου του Πανιωνίου, από μια διαφορετική σχέση με τον Ερασιτέχνη και τις Υποδομές.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Μια μεγάλη νίκη, για μια μεγάλη ομάδα, που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Χαρείτε την, είναι όλη ΔΙΚΗ ΣΑΣ. Κι από αύριο, σηκώστε τα μανίκια…

2 σχόλια

  1. Από την πλευρά της Καβάλας είχαμε παρέλαση πολιτικών προεξέχοντος του αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Καλαντζή. Αλήθεια, ο κ. Κικίλας ενδιαφέρθηκε για την υπόθεση; Προεκλογικά είχε γίνει θαμώνας στο Αρτάκης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κογκαλίδη συνήθως λες πολλά αλλά τελικά δεν λές τίποτα. Το ότι ΔΕΝ είσαι Πανιώνιος το ξέραμε, άλλωστε για να είναι κανείς Πανιώνιος πρέπει να διαθέτει ...τεκμήρια που εσύ ούτε κατά διάνοια δεν τα φαντάζεσαι. Το ότι ΔΕΝ είσαι και δημοσιογράφος, επίσης το ξέραμε, άλλωστε το είδος αυτό σπανίζει στην Ελλάδα. Συμβουλή μου είναι να μην πολυασχολείσαι μαζί μας και κυρίως να μην μας δίνεις συμβουλές. Χαμένος ο κόπος σου, απλώς σε αγνοούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή