Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Οργή και καταγγελίες από τους Χριστοδούλου, Μποσγανά, Καράγκουτη και Λινάρδο

Ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο Γιώργος Μποσγανάς, ο Γιώργος Καράγκουτης και ο Νίκος Λινάρδος μίλησαν για τη μέρα ντροπής του Πανιωνίου και προ...

Ο Χρήστος Χριστοδούλου, ο Γιώργος Μποσγανάς, ο Γιώργος Καράγκουτης και ο Νίκος Λινάρδος μίλησαν για τη μέρα ντροπής του Πανιωνίου και προχώρησαν σε καταγγελίες!

Η ΕΕΑ έριξε ''άκυρο'' στους Νεοσμυρνιώτες που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη λίγκα αφού δεν βρήκαν λύση με την εγγυητική επιστολή.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι τέσσερις"κυανέρυθροι" άνθρωποι στο  Sport24.gr:

Χριστοδούλου: ''Αυτοί έχουν την ευθύνη!''

''Πραγματικά νιώθω μεγάλη στεναχώρια. Είναι κρίμα κι άδικο μια ομάδα που πρωταγωνιστεί να πέφτει στη Β' Εθνική από αμέλεια κάποιων ανθρώπων. Τα έχω χαμένα! Ήμουν ένας από τους ανθρώπους που ''έτρεξαν'' για τη διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση του Ηλία Λιανού και τώρα βλέπω τον Πανιώνιο να μην μπορεί να παίξει στην Α1. Προσπάθησα να βρω ανθρώπους οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να μπουν στα κοινά της ΚΑΕ αλλά στην πορεία εμφανίστηκε ο κύριος Μαργέτης, ο οποίος τα πήρε όλα πάνω του! Μέχρι χθες έλεγε πως όλα είναι τελειωμένα, όλα είναι ΟΚ. Τελικά το μόνο... τελειωμένο είναι ο Πανιώνιος.

Οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς. Κατ' αρχάς, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Πανιωνίου, τον κύριο Μισαηλίδη... Ο δήθεν θεματοφύλακας του τμήματος, με δεδομένο ότι ο Ερασιτέχνης έχει το 10% των μετοχών του τμήματος. Ως θεματοφύλακας όφειλε να ακούσει, να δεχτεί ή να απορρίψει προτάσεις που αφορούν την διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση του Λιανού. Εν συνεχεία ο Πολύδωρος Συρίγος πήρε πάνω του την κατάσταση κι επέτρεψε να τραβήξει τόσο πολύ η ιστορία με τον Μαργέτη! Φυσικά και ο Ηλίας Λιανός έπρεπε να δει ότι ο Μαργέτης δεν ήταν η λύση για τον Πανιώνιο. Έπρεπε να ασχοληθεί, να πει ''εγώ βάζω την εγγυητική, τρέξτε εσείς την ομάδα''.

Πλέον η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Η ομάδα θα πέσει στη Β' Εθνική και πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια για να ανέβει άμεσα. Κανείς δεν πρόκειται να αναλάβει το βάρος 150-200 χιλιάδων ευρώ για το στήσιμο της νέας ομάδας. Όλη μέρα σήμερα ήμουν με ανθρώπους του Πανιωνίου και προσπαθούσαμε να βρούμε μια λύση. Έστω και τώρα έχω μια κρυφή ελπίδα πως μπορεί να γίνει κάτι και η ομάδα να παίξει στην Α1. Θεωρητικά, η απόφαση της ΕΕΑ είναι ρητή. Μακάρι να την πάρει πίσω. Όλες οι ομάδες της λίγκας είπαν ''ΟΚ, δώστε άλλες 1-2 μέρες στον Πανιώνιο''.

Έγιναν απίστευτα πράγματα. Ο Μαργέτης έκανε κινήσεις κι έφτιαχνε το ρόστερ, συμφώνησε με προπονητές και τελικά δεν είχε τη δύναμη να υποστηρίξει αυτή την κίνηση. Ανέλαβε προπονητής ο Καλαφατάκης με βοηθό τον Μάγειρα και τιμ μάνατζερ τον Ηλιάδη, είχαν μιλήσει με παίκτες, είχαν συμφωνήσει με κάποιους όμως η ομάδα δεν είχε την εγγυητική!

Δεν γίνεται μια ομάδα να έχει μέγιστο χρέος 200-250 χιλιάδων και μάλιστα διακανονισμένο και να πέφτει στη Β' Εθνική!''

Καράγκουτης: ''Άρρωστη κατάσταση''

''Είναι πολύ λυπηρό να διαβάζεις ότι μια ιστορική ομάδα όπως ο Πανιώνιος παίρνει παράταση στην παράταση και τελικά δεν μπορεί να βρει λύση για να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα! Αυτό που γίνεται μόνο στεναχώρια προκαλεί σε εμάς που έχουμε παίξει στον Πανιώνιο και ξέρουμε τι σημαίνει η φανέλα αυτού του συλλόγου, όπως και στους φίλους της ομάδας που βρίσκονται κοντά της.
Από κει και πέρα, σίγουρα κάποιοι έχουν ευθύνες για το ότι ο Πανιώνιος έφτασε σε αυτό το σημείο. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν όλοι είναι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα του τμήματος και να μην μπουν στη διαδικασία να πουν ότι ο τάδε φταίει περισσότερο ή ότι ο άλλος ευθύνεται λιγότερο. Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε μια άρρωστη κατάσταση! Από την πληροφορίες που είχα το καλοκαίρι, ήταν να γίνει μια κίνηση για το μέλλον της ομάδας που τελικά δεν προχώρησε. Τελικά μπήκαμε στη νοοτροπία ''πάμε και βλέπουμε τι θα γίνει...''.

Τα τελευταία χρόνια, η ΕΕΑ υποτίθεται πως ελέγχει τις ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα. Βέβαια, πώς γίνεται όλοι να είναι σίγουροι για τη συμμετοχή των ομάδων τους στις λίγκες, χωρίς αυτές να πληρούν τις προϋποθέσεις, είναι κάτι που δεν ξέρω! Οι αρμόδιοι δεν πρέπει να κοιτάζουν ονόματα. Είτε μιλάμε για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, τον Πανιώνιο, τον Κόροιβο, τον Πλατανιά... Πρέπει να τηρείται το γράμμα του νόμου.

Θα το επαναλαμβάνω συνεχώς. Μην ψάχνουμε ευθύνες σε ένα πρόσωπο για την κατάσταση στον Πανιώνιο. Τα τελευταία χρόνια έγινε κακοδιαχείριση στην ομάδα. Ο κύριος Λιανός έβαλε πολλά χρήματα, κόπο και χρόνο στην ομάδα. Τώρα, το πού στράβωσε η ιστορία είναι άλλο θέμα''.

Μποσγανάς: ''Χτύπημα για τους Πανιώνιους''

''Ο Ηλίας Λιανός δήλωσε στα μέσα της χρονιάς ότι θέλει να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο. Το είχε επαναλάβει πολλές φορές στο παρελθόν και τελικά το έκανε πράξη. Βγήκαν κάποιοι άνθρωποι μπροστά όπως ο Αντώνης Μαργέτης και... ξαφνικά ο Πανιώνιος άρχισε να ''κτίζει'' ομάδα με προπονητή τον Γιώργο Καλαφατάκη! Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορούσα να καταλάβω πως προχωράει ο σχεδιασμός ενώ δεν ήταν σίγουρο ότι ο Πανιώνιος θα παίξει στην Α1.

Η κατάσταση αυτή είναι ευθύνη όλων! Σίγουρα μερίδιο ευθύνης φέρει και ο Λιανός. Ίσως λιγότερο από τους υπόλοιπους. Δεν μπορεί να τον κακολογήσει κανείς αφού ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του, κράτησε τον Πανιώνιο στο πιο υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια κι έβαζε χρήματα στην ομάδα σε μια πολύ δύσκολη εποχή. Ίσως ευθύνεται για το ότι δεν βρήκε διάδοχη κατάσταση. Ευθύνη έχουν σίγουρα κι αυτοί που ανέλαβαν την ομάδα πριν από μερικά χρόνια, οδηγώντας τον Πανιώνιο σε τεράστια ανοίγματα.

Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει καλύτερη διαχείριση. Να αποφευχθούν οι υπερβολές και η ομάδα να γλιτώσει κάποια έξοδα που την έφεραν σε αυτό το τέλμα. Πλέον η επόμενη μέρα βρίσκει τον Πανιώνιο σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αν τελικά ισχύει η αρχική απόφαση και η ομάδα μείνει εκτός Α1, δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο σύλλογος θα κατέβει στη Β' Εθνική ή στα τοπικά. Κάθε μικρή κατηγορία είναι και μια... πίκρα. Ένα χτύπημα για όλους τους Πανιώνιους. Μακάρι να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά και η ομάδα να βρει ξανά τον δρόμο της''.

Λινάρδος: ''Έχω τρελαθεί με αυτά που βλέπω''

''Θλίβομαι με όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες... Έζησα πραγματικά μεγάλες στιγμές στον Πανιώνιο,
τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής. Ήμουν στην ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο το 1991 και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, το 1987. Ως προπονητής, πανηγυρίσαμε μαζί την τρίτη θέση, το 2005. Γεννήθηκα στη Νέα Σμύρνη, έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου εδώ και πραγματικά έχω τρελαθεί με αυτά που βλέπω. Δεν περίμενα αυτή την εξέλιξη, σε καμία περίπτωση. Να βλέπω, δηλαδή, τον Πανιώνιο να ψάχνει να μπει από το... παράθυρο στην Α1. Περίμενα πως θα βρεθεί κάποια λύση, έστω και την τελευταία στιγμή.

Ο Ηλίας Λιανός έδωσε τα πάντα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μετά την αποχώρησή του η ομάδα θα πέσει δυο κατηγορίες. Και χωρίς, μάλιστα, να υπάρχουν χρέη όπως σε άλλες ομάδες όπως ο Ηρακλής, το Μαρούσι, η ΑΕΚ ή δεν ξέρω και γω ποια άλλη. Το πρόβλημα αφορά αρχικά αυτούς που με δική τους ευθύνη δημιούργησαν τα χρέη, όχι αυτούς που ανέλαβαν την ομάδα και τα βρήκαν. Επίσης, είναι δυνατόν να μην έχει βρεθεί λύση στο ζήτημα του Ζορόσκι έπειτα από τόσο καιρό;''.

Δεν υπάρχουν σχόλια