Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Ο χειρότερος υποβιβασμός...

Του Δημήτρη Θεοδώρου... Δεν θα ισχυριστώ ότι ''είμαι Πανιώνιος από τη μέρα που γεννήθηκα'', γιατί θα ήταν ψέμα. Θα πω...

Του Δημήτρη Θεοδώρου...

Δεν θα ισχυριστώ ότι ''είμαι Πανιώνιος από τη μέρα που γεννήθηκα'', γιατί θα ήταν ψέμα. Θα πω, όμως, ότι με έκανε Πανιώνιο ο πατέρας μου από τότε που... θυμάμαι τον εαυτό μου, όταν, κάπου στη σεζόν 1990-1991, έφερε στο σπίτι το 'ΦΩΣ' για να μου δείξει γεμάτος υπερηφάνεια ψηλά-ψηλά στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, πως η ομάδα του -που έμελλε να γίνει και δική μου- ''νίκησε με 89-84 και έσπασε το αήττητο του Άρη''!

Όσο περνούσαν τα χρόνια, συνειδητοποιούσα ολοένα και περισσότερο πως η δική μου η ομάδα δεν ήταν σαν εκείνες των συνομίληκών μου. Όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε ποτέ αντίπαλος κόντρα στον οποίο θα θεωρούνταν το φαβορί για τη νίκη, που είναι το προφανές, αλλά κυρίως για μία σειρά από λόγους που σχετίζονται με την οπτική γωνία που βλέπει κανείς τα πράγματα και με τη στάση ζωής που επιλέγει. Για να χρησιμοποιήσουμε την... ποδοσφαιρική διάλεκτο, ο Πανιώνιος δίδαξε πως για να αποκτήσεις κάτι πρέπει πρώτα να παλέψεις με όλες σου τις δυνάμεις και, συχνά, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μας έμαθε ότι πολλές φορές παίρνεις λιγότερα από αυτά που δικαιούσαι, τα οποία όμως έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία ακριβώς λόγω της δυσκολίας που συνάντησες πριν τα καταφέρεις.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Πανιώνιος ξέρει πολύ καλά από αδικία και... κακουχία, από το 1922 κιόλας, όταν είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει το “σπίτι” του στη Σμύρνη και να εγκατασταθεί στην τουλάχιστον επιφυλακτική Αθήνα.

Την τελευταία τριετία καταγράφεται μία αδιάκοπη και επικίνδυνη αλλοίωση του DNA της ομάδας. Αποκορύφωμα αποτέλεσε η φετινή χρονιά, στην οποία όλοι είδαμε γεγονότα και καταστάσεις, που μόνο χαρούμενους δεν μπορούν να μας κάνουν, ακόμη κι αν αρνούμαστε να παραδεχθούμε την πικρή αλήθεια.

Η ομάδα που διεκδικούσε, η ομάδα που ζούσε στο... μάτι του κυκλώνα και που βίωνε την αδικία στο πετσί της, για να γίνει εν τέλει πιο ανθεκτική, έχει δώσει τη θέση της σε ένα γρανάζι ενός χυδαίου ποδοσφαιρικού συστήματος. Σε ένα... καλό παιδί ενός αυταρχικού συνεταιρισμού που αποφασίζει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για το ποιος θα συνεχίσει να είναι μέλος του και ποιος δεν αξίζει αυτή την... τιμή!

Δεν κρύβω πως την περασμένη Κυριακή τους ζήλεψα τους Απολλωνιστές. Τους ζήλεψα γιατί τέτοια άξια νίκη και με τον τρόπο που σημειώθηκε, δεν ξέρω πόσα χρόνια πρέπει να γυρίσω πίσω για να θυμηθώ. Την ώρα που η έτερη ομάδα της Σμύρνης παλεύει κόντρα σε... θεούς και δαίμονες, αποσπώντας τη συμπάθεια ολόκληρου του φίλαθλου κοινού, ο Πανιώνιος 'τσουβαλιάζεται', μαζί με ομάδες όπως ο Πλατανιάς, η Καλλονή και ο Εργοτέλης, στους ευνοούμενους της Άρχουσας τάξης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πως είναι δυνατόν σαν φίλαθλος του Πανιώνιου να κλείσω τα μάτια μπροστά σε μία νοοτροπία που κάποτε με είχε στο στόχαστρο, με κυνήγησε και την οποία σιχάθηκα όσο τίποτε;

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για ακόμη περισσότερους, ποσώς με ενδιαφέρει αν την Κυριακή θα εξασφαλίσει αυτός ο Πανιώνιος την παρουσία του στη Σούπερ Λίγκα της επόμενης χρονιάς ή αν θα υποβιβαστεί στη Β' Εθνική! Και δεν με ενδιαφέρει διότι ο δικός μου Πανιώνιος έχει ήδη υποβιβαστεί στη συνείδησή μου. Πιστεύω πως στο χέρι μας είναι να επαναφέρουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια του συλλόγου. Κι αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα...

*Το κάθε άρθρο εκφράζει την άποψη του συντάκτη του...

7 σχόλια

  1. Φιλε Δημήτρη, συγχαρητήρια για την ωραία εκθεση ιδεών σου.
    Ξέχασες όμως να συμπεριλάβεις στην πολύ καλή έκθεσή σου τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου τα οποία ταλανίζουν τον σύλλογο απο τότε 1922... που ήλθε στην Νέα Σμύρνη 1940.
    Αυτά λοιπόν τα προβλήματα εμποδίζουν τον σύλλογο να γίνει ΜΕΓΑΛΟΣ.
    Είναι αιμοδότης του Ελληνικού ποδοσφαίρου με παίκτες ΔΙΕΘΝΕΙΣ που έβγαλε απο τα σπλάχνα του και λόγω των οικονομικών του προβλημάτων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ να τους κρατήσει στις τάξεις του και να γινει ΜΕΓΑΛΟΣ.
    Οι μεγαλύτεροι γκολτζίδες της Ελλάδας βγήκαν απο τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ, θα αναφέρω μερικούς , Νεστορίδης, Μαύρος, Δέδες,Θανάσης Ιντζόγλου, Σαραβάκος ( Δημήτρης και Θανάσης), Αναστόπουλος.
    Ο μεγαλύτερος τερματοφύλακας που έβγαλε η Ελλάδα ο Νίκος Πεντζαρόπουλος.
    Καί βέβαια ο μεγάλος διεθνής μέσος Στάθης Χάιτας.
    Τα τρόπαια που έχει κατακτήσει είναι μόνο τρία ( Βαλκανικό Κύπελλο 1971), Κύπελλο Ελλάδας 1979 και 1998.
    Επίσης αλλες διακρίσεις Πρωταθλητής Αθηνών 1952 και Δευτερος στο Εθνικό πρωτάθλημα του 1971.
    Ολα όμως τα κατέκτησε δίκαια και με αγώνα,σ΄αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου.
    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συντροφε θεοδωρου οταν λες οτι αυτος ο πανιωνιος δεν σε εκφραζει να ξέρεις οτι αυτο το νοιωθουμε ολοι οι πανιωνιοι παλιοι και νεοι!! Ομως προσεξε πρεπει η ομαδα με οποιο τροπο να υπαρχει ζωντανη να ακουγεται ο πανιωνιος με νυχια με δοντια!!! Γιατι αν τωρα πεσει μια φορα δεν θα επανελθει ποτε!! Δεν ειναι οπως πριν 25 χρονια.Αλλες εποχες φιλε μου. Μην γελιέστε το οτι υπαρχουμε εστω και ετσι μονο εμεις οι πανιωνιοι μπορεσαμε και τα καταφεραμε μεχρι σημερα.κοιταξε που ειναι οι παλιες ομαδουλες που θεωρουσαν ισαξιες με εμας? Που ειναι ο εθνικος ο ηρακλης ο ιωνικος η κωλολαρισα ο αρουλης η αεκουλα ο ατρομητος οχι η χαλκηδονα η προοδευτικη η παναχαικη τι ξυλο στη πατρα καθε χρονο! Ειναι και αλλες. Γιαυτο φιλε μου μην λες αυτος ο πανιωνιος ας πεσει δεν με νοιαζει ειναι εγκλημα. Να ευχομαστε να βρεθει ενας πραγματικος επενδυτης καποτε.οχι σαν το πρωην που φορτωσε με συμβολαια 500 και 400 χιλιαδων παιχτων αγνωστων και οταν εφυγε χαρισε δυο εκατμυρια και αφησε ο φιλος του οκιντης δεκα μυρια χρεη και τωρα τρεχουμε επιτροπες σωτηριας κλπ.και τον παρακαλαμε να γυρισει κιολας. Καλο πασχα καλη ανασταση στους πανιωνιους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη εσυ βαζεις την ΑΕΚ στην ιδια κατηγορια ομαδων?Αστειος (sic)...Εγω σαν ΑΕΚτζης ανεκαθεν συμπαθουσα τις προσφυγικες ομαδες...πως καταφερατε να αναπτυξετε κοντρα μαζι μας μονο εσεις το ξερετε...Σε εναν χρονο ευχομαι να τα ξαναπουμε αγωνιστικα στην πρωτη κατηγορια.Κ ευχομαι να τα ξαναπουμε με εναν ανεξαρτητο Πανιωνιο...αρκετα με την χουντα του γαυρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είμαι ΝεοΣμυρνιώτισσα γέννημα θρέμα. αλλα και φανατική Απολλωνίστρια! με συγκίνησες πάρα πολύ και εξέφρασες όλα όσα είπα την περασμένη εβδομάδα που χάσατε πριν καν μπείτε στο γήπεδο. είναι κρίμα οι ιστορικές ομάδες να γίνονται υποχείρια του κάθε "θείου".. καλύτερα στη Β και υπερήφανος για την ομάδα σου παρά να φτάνουμε σε σημεία να σιχτιρίζουμε και να κόβουμε το γήπεδο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΦΙΛΑΡΑΚΙ! Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΕΣ ΕΝΟΙΕΣ! ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ 'ΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΑΣ!!!!
    Κάποτε το 1988 νομίζω η Λάρισα θα 'περνε το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ ήταν 2ος! Τότε αυτοί οι βρωμεροί που κάθε χρόνο μαγειρεύουν, βρίκαν ΘΕΜΑ με τα ούρα του Τσίγκωφ για να χάσει τον τίτλο η Λάρισα!
    Όλοι οι συνδεσμοι του ΠΑΟΚ ξεσηκώθηκαν κατά μιας τέτοιας απόφασης!!!! Γιατί στα χαρτιά ΜΟΝΟ ΜΙΑ ομάδα πέρνει τίτλους στην Ελλάδα και σώζει και τα παραρτήματα της!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πανιωνακι ανυπαρκτο και ατιτλο σεβασμο στην ΑΕΛΑΡΑ....μονο εμεις κουμαντο στην Θεσσαλια.....εσυ γλειψε τον ολυμπιακουλη σου προσκυνημενε ΑΤΙΤΛΕ..και μονο που εβαλες Την ΑΕΚ στο ιδιο τσουβαλι με την παναχαικη και την κωλοπετινιτσα φαινεται η εμπαθεια σου συνοικιακε συλλογακο.ΑΕΚ =1 500 000 ΟΠΑΔΟΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή