Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Σαν θέλει η τύχη κι ο αρχηγός...

Του Δημήτρη Θεοδώρου Πολλά είναι εκείνα τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να εστιάσει κανείς, για να αποδώσει αυτό που έκρινε εν τέλει το μα...

Του Δημήτρη Θεοδώρου

Πολλά είναι εκείνα τα σημεία στα οποία θα μπορούσε να εστιάσει κανείς, για να αποδώσει αυτό που έκρινε εν τέλει το ματς με τη Βέροια: Η αποτυχημένη προσπάθεια του Γεωργιάδη να αλλάξει... σωστά την πορεία της μπάλας στη φάση του πρώτου γκολ, η αψυχολόγητη κίνηση του Καμπάνταη να σηκώσει το χέρι και να... δώσει το δικαίωμα στον Κουκουλάκη να δείξει την άσπρη βούλα για την ισοφάριση στο 45', το τραγικό λάθος του -κατά τα άλλα ήρωα- Καντιμοίρη με το οποίο ο Αραβίδης έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανιώνιο για δεύτερη και τελευταία φορά!


Όλα τα παραπάνω είναι σωστά, όμως η ουσία είναι ότι ο Χρήστος Αραβίδης και η... θεά τύχη αποφάσισαν πως αυτό το ματς, στο ντεμπούτο του Κωνταντίνου Παναγόπουλου στον πάγκο, δεν έπρεπε να χαθεί! Ο αρχηγός χρειάστηκε τις λανθασμένες εκτιμήσεις των Γεωργιάδη και Καντιμοίρη για να πανηγυρίσει, όμως ειδικά στη φάση του δεύτερου γκολ τα σχόλια τον αδικούν!

Σε μία στιγμή που το ρολόι 'σημαδεύει' το 84', σε ένα χρονικό σημείο όπου τα πόδια έχουν βαρύνει δεόντως από το άγχος και την κούραση, σε μία 'γιόμα' απελπισίας από τον Κούρντι, ο Αραβίδης δεν αφήνει την πορεία της μπάλας από τα μάτια του, δεν σκύβει το κεφάλι από απογοήτευση, αντιθέτως παρατηρεί σε κλάσματα δευτερολέπτου τον αντίπαλο τερματοφύλακα να την χάνει μέσα από τα χέρια του και με επιτόπια, εναέρια κίνηση, έχοντας πλάτη το τέρμα, την στέλνει στα δίχτυα... Καμία αξία δεν θα είχε η άτυχη στιγμή του γκολκίπερ, αν ο επιθετικός της ομάδας μας δεν λειτουργούσε άψογα στη φάση. Γι' αυτό, όμως, είναι αρχηγός...

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, στο πρώτο τέταρτο ήταν ευδιάκριτη η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, με την ομάδα να είναι μπερδεμένη και να μην πατά καλά στο γήπεδο. Στη συνέχεια ανέβασε απόδοση και κατάφερε, έστω και με -κατά κύριο λόγο- ανορθόδοξες επιθέσεις, να μεταφέρει το σκηνικό στην περιοχή της Βέροιας. Στο διάστημα της υπεροχής του, ο Πανιώνιος προηγήθηκε και θα μπορούσε να έχει αποκτήσει προβάδισμα ασφαλείας. Ωστόσο, η αναίτια οπισθοχώρηση της ομάδας και οι καθυστερήσεις (!) για να τελειώσει το ημίχρονο, δεν βγήκαν σε καλό. Τις προειδοποιητικές βολές των φιλοξενούμενων διαδέχθηκε το τέρμα της ισοφάρισης και ξαφνικά νύχτωσε έντονα στη Νέα Σμύρνη...

Στην επανάληψη τα παιδιά του Παναγόπουλου τα... έδωσαν όλα, δημιούργησαν αρκετές επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη άμυνα και το φινάλε δικαιώθηκαν για τις προσπάθειές τους! Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν είχαν θετική παρουσία, όμως ειδική αναφορά αξίζει ο Κώστας Παναγιωτούδης, ο οποίος από τη στιγμή που μπήκε στο ματς, στο 62', έκανε πολύ καλή δουλειά τόσο στον δημιουργικό όσο και στον ανασταλτικό τομέα, αλλάζοντας προς το καλύτερο τη συνολική εικόνα της ομάδας.

Ένα σχόλιο και για τον 'άρχοντα' του αγώνα. Ο Κουκουλάκης υπέπεσε σε λάθη, κυρίως εις βάρος του Πανιώνιου, πάντως στη φάση του πέναλτι... καλά έκανε και σφύριξε, βλέποντας τον Καμπάνταη να σηκώνει αψυχολόγητα το χέρι και μην έχοντας τη δυνατότητα να διακρίνει ο ίδιος σε μία τόσο δύσκολη φάση αν βρίσκει την μπάλα ή όχι. Θα μπορούσε, από την άλλη, να έχει αποβάλλει νωρίτερα ποδοσφαιριστή της Βέροιας και να μην... περιμένει μέχρι το 78', όπου έδειξε τη δεύτερη κίτρινη στον Σισοκό. Τέλος, σωστά δεν μέτρησε το γκολ της Βέροιας στο 38', αφού ο σκόρερ βρισκόταν ελάχιστα εκτεθειμένος.

Εν κατακλείδι, ο Ιστορικός λύγισε τα -πολλά και γνωστά- προβλήματά του και έναν αξιόλογο αντίπαλο, παίρνοντας μία σημαντική νίκη στην επιστροφή του Κωνσταντίνου Παναγόπουλου, ο οποίος θα έχει πλέον περισσότερο χρόνο και λιγότερη πίεση για να φτιάξει την ομάδα όπως εκείνος θέλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια