Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Παναθηναϊκός-Πανιώνιος: Στατιστικά, συμπτώσεις & παράξενες συγκυρίες

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης... Το βράδυ της Κυριακής (19.30) αναμετρώνται στο Ολυμπιακό Στάδιο Παναθηναϊκός & Πανιώνιος στα πλαίσια της 28ης...

Γράφει ο Νίκος Τσιάπης...


Το βράδυ της Κυριακής (19.30) αναμετρώνται στο Ολυμπιακό Στάδιο Παναθηναϊκός & Πανιώνιος στα πλαίσια της 28ης αγωνιστικής (όπως και την περσινή περίοδο αλλά ''ανοικτών των θυρών'' αυτή τη φορά) του πρωταθλήματος στο ματς της αγωνιστικής από κάθε άποψη.


Είτε από πλευράς ονομάτων είτε βαθμολογική όπου είναι σίγουρα το ματς με τη μικρότερη διαφορά μεταξύ των 2 αντιπάλων σε σχέση με τα άλλα 7 παιχνίδια καθώς τις 2 ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Οι κυανέρυθροι που πήραν τεράστια βαθμολογική ανάσα μετά την επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 ανήμερα πρωταπριλιάς όπου έγινε το Δευτεριάτικο 4 στα 4 για φέτος (όπως άλλωστε είχε επισημανθεί στη παρούσα στήλη την προηγούμενη εβδομάδα), ''ανεβαίνουν'' στο ΟΑΚΑ έχοντας εξασφαλιστεί και μαθηματικά (δεδομένου πως παρά το ότι βρίσκονται στο +8 από την διακεκαυμένη ζώνη με 3 ματς να υπολείπονται, με μαθηματικούς υπολογισμούς είναι αδύνατο να τους περάσουν στη βαθμολογία όλες οι ομάδες που βρίσκονται από κάτω τους μέχρι και τον 15ο διότι έχουν να αγωνιστούν ουκ ολίγες φορές μεταξύ τους οι ''από κάτω'' με ό,τι αυτό συνεπάγεται) στη κατηγορία και θα προσπαθήσουν για το τρίποντο ώστε να διεκδικήσουν μέχρι τέλους πιθανή είσοδο στα πλέϊ οφ καθώς δεν αποκλείεται να βρεθούν (ακόμα και) στο -1 από την 5η θέση το βράδυ της Δευτέρας!

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους πράσινους που βρίσκονται στο -3 & θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να εξαντλήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για πεντάδα στις τελευταίες 2 αγωνιστικές!

Είναι γεγονός πως οι 2 αντίπαλοι προέρχονται από 9 βαθμούς στη προηγούμενη πεντάδα αγώνων τους με 3 νίκες & 2 ήττες έκαστος, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά πριν από μεταξύ τους αναμέτρηση ανεξαρτήτου έδρας! Σ' αυτό το σημείο θα τονίσουμε μία περίεργη σύμπτωση σε σχέση με τον Ιστορικό η οποία συνδέεται με την σεζόν 2007/2008! Όπως και τότε, έτσι και φέτος, θα φιλοξενηθεί από το τριφύλλι αμέσως μετά από εντός έδρας επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης!

Τότε, είχε επιβληθεί με 4-1 των Αρκάδων στη Νέα Σμύρνη & μία εβδομάδα αργότερα ηττήθηκε με 2-
1 στο ''Απόστολος Νικολαϊδης'' στο ματς όπου σημειώθηκαν όλα τα γκολ με εκτελέσεις πέναλτι! Αναμφίβολα όχι και τόσο ευνοϊκή συγκυρία για τον Πανιώνιο ο οποίος θα ψάξει τους πρώτους του βαθμούς ως φιλοξενούμενος τόσο γενικότερα (μετά τις 27/10/2012 και το διπλό στη Κομοτηνή επί του Πανθρακικού με 1-2), όσο και εναντίον ομάδων της Αττικής μετά τις 6/3/2011 όταν και πέτυχε σπουδαίο διπλό στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 1-2. Έκτοτε, μετράει 6 ήττες σε ισάριθμα ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος ενώ μην ξεχνάμε ότι 2 εβδομάδες νωρίτερα από τις 6/3/2011 είχε αποσπάσει και το τελευταίο του θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ όπου στις 20/2/2011 ισοφάρισε στην εκπνοή (1-1) την ΑΕΚ! Μεταξύ άλλων τρέχει και ένα ακόμη περίεργο εκτός έδρας σερί μη ισοπαλιών για τον Ιστορικό από τις 4/12/2011 όταν και έμεινε στο 0-0 στη Λιβαδειά, μία εβδομάδα δηλαδή πριν φιλοξενήσει το τριφύλλι για την περσινή περίοδο!

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως μόνο μία φορά από καταβολής του βαθμολογικού συστήματος 3-1-0
ο Παναθηναϊκός είχε χειρότερο μέσο όρο βαθμών ανά αγώνα πριν υποδεχθεί τους κυανέρυθρους σε σχέση με τώρα. Όπως γίνεται κατανοητό, με 35 βαθμούς σε 27 αναμετρήσεις έχει μέσο όρο 1.30 ενώ πριν την 4η αγωνιστική του 2005/2006 με 2 βαθμούς σε 3 ματς είχε μέσο όρο 0.67!

Το οξύμωρο έγγυται πως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις οι πράσινοι βρίσκονταν από 1.50 και πάνω πριν φιλοξενήσουν την ομάδα της Νέας Σμύρνης! Μία εξίσου παράξενη επαναλαμβανόμενη σύμπτωση για το τριφύλλι σχετίζεται με τις αγωνιστικές του επιδόσεις όταν έχει 2 ''κολλητά'' ματς στην έδρα του. Παρατηρείται δηλαδή πως στις 4 τελευταίες σχετικές περιπτώσεις, ''έφερε'' το ίδιο αποτέλεσμα στην εκάστοτε δυάδα συνεχόμενων αγώνων ως γηπεδούχος.

Ειδικότερα, είχε το απόλυτο των βαθμών στα 3 σχετικά ζευγάρια αγώνων για τη σεζόν 2010/2011 με Άρη & Καβάλα, για την περσινή με Δόξα Δράμας & Λεβαδειακό και με Άρη & Πανιώνιο ενώ στη πιο πρόσφατη περίπτωση έμεινε σε ισάριθμες ισοπαλίες με Ατρόμητο & Αστέρα Τρίπολης στα πλαίσια της 4ης & 5ης αγωνιστικής αντίστοιχα της φετινής Superleague. Εφόσον επαναληφθεί αυτό και τώρα, σίγουρα θα πρόκειται για ευνοϊκή σύμπτωση για τους κυανέρυθρους δεδομένου ότι την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε με 0-1 από τον Πλατανιά!

Στη συνολική προϊστορία μεταξύ των 2 ομάδων με γηπεδούχους τους πράσινους, ο Παναθηναϊκός προηγείται με 49 νίκες έναντι 2 του Πανιωνίου ενώ 4 ματς δεν ανέδειξαν νικητή. Το πιο πρόσφατο ματς σε επίπεδο πρωταθλήματος όπου σημειώθηκαν τα περισσότερα γκολ διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 23/9/1995 όπου το τριφύλλι επικράτησε με 5-3 σε απίστευτο πραγματικά παιχνίδι όπου όλα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχε ο Κριστόφ Βαζέχα ενώ αντίστοιχα όλα των φιλοξενούμενων ο Παντελής Τζούλης!

Άξιο αναφοράς είναι πως στις πρόσφατες επισκέψεις των κυανέρυθρων στην πράσινη έδρα (είτε ΟΑΚΑ είτε ''Αποστόλος Νικολαϊδης'') το πιο συχνό σκορ που παρατηρείται είναι αναμφισβήτητα το 2-1. Πως να μην ισχύει αυτό όταν στις 4 από τις 5 πιο πρόσφατες περιπτώσεις (2007/2008,2008/2009,2009/2010 & 2010/2011) έχει επαναληφθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα!

Όπως θα αναλυθεί και παρακάτω, το τελευταίο ματς που δεν γνώρισε την ήττα ο Πανιώνιος στα σχετικά ματς ήταν για τη σεζόν 2000/2001 καθώς έκτοτε έχει ηττηθεί σε όλες του τις επισκέψεις του, κάτι που αντικεμενικά αποτελεί ''μαγική εικόνα'' βάσει εικόνας των εν λόγω αναμετρήσεων καθώς είτε η απίστευτη ατυχία είτε τα γνωστά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και επαναλαμβανόμενα ''ανθρώπινα λάθη'' στέρησαν από τους Νεοσμυρνιώτες στις περισσότερες περιπτώσεις βαθμό ή βαθμούς!

Άξιο αναφοράς είναι και ένα οξύμωρο στατιστικό των κυανερύθρων στα ματς αυτά που προαναφέραμε (από 2000 και έπειτα) που σχετίζεται με τους σκόρερ τους εναντίον του Παναθηναϊκού εκτός έδρας δεδομένου ότι είναι όλοι ξένοι ποδοσφαιριστές! Δεν είναι τυχαίο πως τα σχετικά γκολ πέτυχαν οι Ζίζι Ρόμπερτς (2000/2001), Ερμίν Σίλιακ (2001/2002), Ραφίκ Τζιμπούρ (2007/2008), Φαμπιάν Εστογιανόφ (2008/2009), Σίτο Ριέρα (2009/2010) & Μπερνάρ Κουμορτζί (2010/2011)!

Εν τέλει, μην ξεχνάμε πως το τελευταίο χρονικά εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα του Ιστορικού επί των πράσινων έλαβε χώρα στις 4/2/2001 συμπτωματικά μετά από εντός έδρας ματς με ομάδα της Πελοποννήσου όπως και στη τωρινή περίπτωση (τότε Πανηλειακός, τώρα Αστέρας Τρίπολης) όπου στη Λεωφόρο έφυγε με την τεράστια νίκη (0-1) με χρυσό σκόρερ τον Ζίζι Ρόμπερτς στην εκπνοή των καθυστερήσεων στο μοναδικό διπλό που πέτυχαν παρεπιπτόντως οι Νεοσμυρνιώτες για το πρωτάθλημα της περιόδου 2000/2001!

Δεν υπάρχουν σχόλια