Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Φτάνουν οι δοκιμές…

Γράφει ο Μάκης Διόγος... «Λυπούμαστε ειλικρινά. Δεν αρμόζει στον κόσμο του Πανιωνίου και στην ιστορία της ομάδας αυτή η εμφάνιση και αυτό ...

Γράφει ο Μάκης Διόγος...

«Λυπούμαστε ειλικρινά. Δεν αρμόζει στον κόσμο του Πανιωνίου και στην ιστορία της ομάδας αυτή η εμφάνιση και αυτό το σκορ.

Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε μπροστά και να βελτιωθούμε ώστε να υλοποιήσουμε τον βασικό μας στόχο που είναι η παραμονή. Κάποιοι πίστευαν ότι όταν μιλούσα για αυτό τη στιγμή που ήμασταν δεύτεροι, το έκανα για να κρατήσω χαμηλά τον πήχη. Γνώριζα όμως και τότε ότι το έργο μας θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να περάσουμε μέσα από τη φωτιά για να σωθούμε». Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον προπονητή της ομάδας μας Δημήτρη Ελευθερόπουλο μετά την ταπεινωτική ήττα από την Ξάνθη.

Συγγνώμη κόουτς αλλά εκείνο που περίμενα από σένα είναι μια μεγάλη συγγνώμη προς τον κόσμο του Πανιωνίου και κυρίως μια παραδοχή ότι τα ακατανόητα πειράματά σου, σε ορισμένες θέσεις της 11άδας, οδήγησαν την ομάδα σε μια ακόμη ταπεινωτική ήττα. Ε λοιπόν όχι κόουτς η ομάδα αυτή δεν είναι για να παλέψει για παραμονή. Και ταλέντο έχει και καλούς παίκτες. Δεν έχει ανάγκη από ακατανόητα πειράματα πριν καλά καλά κλείσει ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος.

Πάμε λοιπόν να πούμε ορισμένα πράγματα όπως τα βλέπω από την εξέδρα.

Πρώτα απ’ όλα που είναι εκείνος ο Οκόγιε που ξεκίναγες βασικό τόσους αγώνες; Γιατί ξαφνικά έμεινε στο πάγκο; Τώρα δεν είναι καλός στις προπονήσεις;

Γιατί μόλις κλήθηκε στην Εθνική ομάδα ο Περιστερίδης θυμήθηκες να δοκιμάσεις τον Γιαννακόπουλο; Δεν μπορούσες να περιμένεις την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και μετά να παίξει ο Γιαννακόπουλος (ο οποίος κατά την άποψη μου δεν κάνει για ομάδα Σιούπερ Λιγκ);

Γιατί επιμένεις στο να βάζεις τον Αραβίδη σέντερ φορ (όταν ένας τόσο έμπειρος παίκτης όπως ο Καμπάνταης είναι υγιής) με αποτέλεσμα να χάνουμε έναν πολύτιμο παίκτη από τα άκρα;


Πάμε και στον εφιαλτικό αγώνα με την Ξάνθη. Η ομάδα προέρχεται από δυο κολλητές ήττες (τρεις με αυτή του Φωστήρα), έχει ανάγκη από το θετικό αποτέλεσμα και εσύ επιλέγεις να αφήσεις τον πάγκο τον καλύτερο, κατά την άποψη μου, παίκτη της ομάδας τον Βασίλη Ρόβα και να χρησιμοποιήσεις έναν άπειρο παίκτη το Γιαννούλη. Να αφήσεις εκτός 11άδος τον Μενδρινό που ήταν βασικός μοχλός στην πολύ καλή πορεία μέχρι να τραυματιστεί; Ποιος ο λόγος; Δοκιμή πάλι; Κόουτς ο μήνας είναι Δεκέμβριος όχι Ιούνιος για να κάνεις δοκιμές. Αν είχαμε 28-30 βαθμούς κάνε όσες δοκιμές θες. Τώρα όμως ΟΧΙ. Εκτός και αν πρέπει ντε και καλά η ομάδα να παλέψει για τη σωτηρία της. Ότι ντε και καλά πρέπει να είμαστε με το άγχος και τα… λεξοτανίλ. Ότι πρέπει να είμαστε όλη τη χρονιά βυθισμένη στη μιζέρια και τη κακομοιριά της προσπάθειας για παραμονή. Όχι κόουτς δεν το δέχομαι. Γιατί τα περισσότερα παιδιά της ομάδας έχουν αποδείξει μέσα στο γήπεδο ότι και καλοί παίκτες είναι και καλό ποδόσφαιρο μπορούν να παίξουν.

Γιατί ποια ομάδα έχει μπακ σαν τον Σπυρόπουλο και τον Κούρο; Ποια έχει αμυντικό χαφ σαν το Ρόβα; Επιθετικούς σαν τον Κολοβό, τον Ντούνη, τον Αραβίδη; Ποιες ομάδες έχουν παίκτες με την εμπειρία του Μενδρινού, του Καμπάνταη, του Ρόκα, του Γουνδουλάκη; Ποιες; Θα σου πω εγώ. Εκτός από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα Τρίπολης ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ. Καμία. Και όμως σήμερα φάγαμε τέσσερα γκολ από την «πεθαμένη» Ξάνθη, η οποία μέχρι χθες σε 14 ματς είχε 7 γκολ και έβαλε σε εμάς 4. Και εσύ μας λες … «λυπούμαστε ειλικρινά…» Αυτό θα έλειπε να μην λυπάστε….

Συγγνώμη κόουτς αλλά στα τελευταία τρία ματς έχεις τη ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ για τις ήττες που κρατάνε στάσιμη την ομάδα. Δήλωσες ότι θα περάσουμε μέσα από τη φωτιά για να σωθούμε. Συγγνώμη αλλά με 21 βαθμούς πριν από τρεις αγωνιστικές αρκούσε μια σωστή διαχείριση και καλύτερες επιλογές 11άδας για να τελειώσεις τον πρώτο γύρο ΣΩΣΜΕΝΟΣ. Δοκιμές και πειράματα κάνουν που ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τους στόχους τους. Όχι ομάδες που προχωράνε και πάνε καλά.

Κόουτς είμαστε ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ. Δεν είμαστε ούτε Πανθρακικός, ούτε Κέρκυρα, ούτε ΠΑΣ Γιάννενα, ούτε Λεβαδειακός. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ. ΠΟΤΕ. Και φέτος που ξεκινήσαμε με τους χειρότερους οιωνούς, χωρίς χρήματα, με πολλά νέα παιδιά ακόμα και φέτος αυτή Η ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ απέδειξε ότι μετράει μέσα στο γήπεδο. Ο Πανιώνιος στο πέρασμα των χρόνων έχει κάνει μέτριους παίκτες… παικταράδες. Όπως και μέτριους προπονητές ΠΡΟΠΟΝΗΤΑΡΕΣ!

Όταν άρχισε η φετινή σεζόν όλη κάναμε το σταυρό μας να μπορέσει ο Πανιώνιος να ορθοποδήσει γρήγορα. Όμως στο γήπεδο με τη δική σου δουλειά και των παικτών αποδείχθηκε ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Όχι αιθεροβάμονες, όχι υπεροπτικοί αλλά αισιόδοξοι. Και ήρθαν οι νίκες, ήρθαν οι καλές εμφανίσεις. Και ήρθαν τα χαμόγελα. Και ξαφνικά παίκτες έβγαιναν χωρίς καμία ποδοσφαιρική λογική από την 11άδα. Παίκτες που κανονικά δεν έπρεπε να περνάνε ούτε έξω από το γήπεδο ήταν βασικοί & αναντικατάστατοι. Έμπειροι παίκτες έμεναν εκτός ομάδας για να παίζουν αμούστακα παιδιά. Ακατανόητα ποδοσφαιρικά πράγματα. Και έτσι ήρθαν οι ήττες, οι απογοητεύσεις, οι τεσσάρες.

Εμείς οι Πανιώνιοι είμαστε γαλβανισμένοι στις πίκρες, στις δυσκολίες. Αλλά είμαστε και περήφανοι. Και κυρίως γνωρίζουμε το μπόι μας. Δεν μετράμε ΠΟΤΕ τη σκιά μας. ΠΟΤΕ! Αυτό πρέπει να το θυμούνται όλοι εντός και εκτός Πανιωνίου…

11 σχόλια

  1. η ομαδα δεν εχει προπονητη η συγκομοιδη των βαθμων ηταν καθαρα θεμα τυχης οταν απο τα 16 γκολ τα τεσσερα ηταν αυτογκολ ,ο αλε εχει δικιο για τον μαθητευομενο ,αλλα μεγαλο μεριδιο ευθυνης εχετε και εσεις οι δημοσιογραφοι οταν τον κανατε θεο και την ομαδα θαυμα και τα παιδια του ελε και δουλευει σκληρα ο ελε,λες και οι αλλοι δεν δουλευουν καθονται μονο ο μαθητευομενος δουλευει,χαθηκατε μεσα στις νικες και δεν βλεπατε το βαθος και την τυχη ολα αυτα μαζι με τις αλχημειες και τις εμμονες του δηθεν ψυχολογου ηταν αναμενομενα για οσους ξερουν μπαλα(πληροφοριακα τα παιδια ειναι του πανιωνιου και οχι του ελε, ο ελε εφερε τον γιαννουλη τον ανδραλα για να μην ξεχνιομαστε ) και τελος παντων αφηστε αυτην την αβαντα υπερ του μαθητευομενου εσεις οι δημοσιογραφοι ............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός Μάκη! Αυτή η ιστορία με την σωτηρία της ομάδας εκτός από γραφική έχει καταντήσει πλέον επικίνδυνη! 4η ήττα κολλητά και η μια εμφάνιση χειρότερη από την άλλη! Η ομάδα με 21 βαθμούς από το Νοέμβρη και δικαιολογία για τα πάντα ότι δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός απο την σωτηρία της ομάδας! ΟΚ να περιμένουμε να κάνουμε άλλες 4 νίκες όλο τον δεύτερο γύρο και στα υπόλοιπα ματς να τρώμε την μια σφαλιάρα μετά την άλλη και στο τέλος να πάμε να πανηγυρίσουμε στην πλατεία την σωτηρία μας! Καταπληκτικό πλάνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιτελους to the point αρθρο Κυριε Διογο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ με τον κ.Διόγο...Εντάξει στην αρχή του πρωταθλήματος είμαστε κουμπωμένοι λόγω...(τα γνωστά).
    Αλλά,έστω και με την εύνοια της τύχης,βρεθήκαμε ψηλά,γιατί ντε και καλά πρέπει να πάμε στα χαμηλά και να μην συνε χίσουμε την υψηλή πτήση; Εντάξει,υπάρχουν ελείψεις καλών παικτών σε ορισμένες θέσεις μέσα στην ομάδα! Το γεγονός ότι χάνουμε 3 αγωνιστικές συνέχεια (στο πρωτάθλημα) και είμαστε ακόμα 5οι,δεν λέει τίποτα για την δυναμικότητα των αντπάλων μας; Μήπως υπερεκτιμά (ο Ελέ και σια) τις αντίπαλες ομάδες και υποτιμά την αξία της δικής του ομάδας;

    Υ.Γ. Στον πρώτο φίλο που γράφει για τα αυτογκολ,να του υπενθυμίσω ότι και η τύχη είναι μες το παιγνίδι και βοηθά τους άξιους. Ο Ατρόμητος πέρνει 3 σερί ματς στο 90 και φεύγα.Τι σημαίνει αυτό; ότι παν για την σωτηρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαφωνώ πλήρως με τα γραφόμενα. Δεν μπορώ να τα γράψω όλα αναλυτικά, γράφω 3-4 σημεία:

    "Ποιες ομάδες έχουν παίκτες με την εμπειρία του Μενδρινού, του Καμπάνταη, του Ρόκα, του Γουνδουλάκη;"
    -Πολλές. Πανθρακικός (Παπαδόπουλο, Βαιρουά), Κέρκυρα (Μπάρκογλου, Αγρίτη), ΠΑΣ (Ντε Βισέντι, Πάντος). Πιστεύω οτι όλοι αυτοί έχουν καλύτερες εμπειρίες και απο το Φανούρη και απο τον Καπάνταη. Για Ρόκα και Μενδρινό δεν πιστεύω καν οτι είναι ιδιαίτερα έμπειροι παίχτες.

    " ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΑΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ. ΠΟΤΕ."
    Επίσης διαφωνώ. Ειδικά φέτος εγώ μόνο την παραμονή είχα στο μυαλό μου και αυτό έλεγαν όλοι στην ομάδα απο την πρώτη μέρα. Άρα είχαμε στόχο την παραμονή. Και σωστά αν θες την άποψή μου.

    "Όταν άρχισε η φετινή σεζόν όλη κάναμε το σταυρό μας να μπορέσει ο Πανιώνιος να ορθοποδήσει γρήγορα."
    Σε αυτό συμφωνώ χωρίς το γρήγορα στο τέλος όμως.

    "Και φέτος που ξεκινήσαμε με τους χειρότερους οιωνούς, χωρίς χρήματα, με πολλά νέα παιδιά ακόμα και φέτος αυτή Η ΒΑΡΙΑ ΦΑΝΕΛΑ απέδειξε ότι μετράει μέσα στο γήπεδο."
    Εγώ νομίζω οτι το ταλέντο των νέων και η εξέλιξή τους (χάρη και στο Απήλιο) μέτρησε σε σχέση με την ΑΕΚ, τον Άρη ακόμα και τον ΟΦΗ. Γιατί και αυτοί έχουν βαριά φανέλα.

    Εντελώς φιλικά και με διάθεση συζήτησης και όχι ειρωνείας

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα εσύ ο πρωτος που μιλάς για τύχη στα αυτογκόλ είσαι μυρωδιάς από μπάλα.σε εκείνα τα μάτς θα μπορούσανε να μπούνε κ άλλες φάσεις απλά ετυχε να μπούν τα αυτογκόλ.κυριε διογο επιτέλους ένα πολύ καλό άρθρο που λέει αλήθειες και δεν χαϊδεύει αυτιά.αυτες τις ερωτήσεις γιατί δεν τις κάνουν στην συνέντευξη τύπου;να δούμε τι θα πει ο ελε. πανιωναρα γλυφαδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος ο φιλος.εγω παντος θελω αραβιδη κ οχι καμπαταη.ειναι πανιωνιος ,δυνατος ,οχι θετρινος κ ταιριαζει περισσοτερο μ την υπολοιπη ομαδα.γιαννης-χιος.ο καμπανταης δεν εχει τ επιπεδο γ τον φετινο πανιωνιο.εχουμε γρηγορη ομαδα!

      Διαγραφή
  7. Μάκη συμφωνώ απόλυτα μέχρι και στο τελευταίο κόμμα που 'χει το άρθρο σου. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαίρομαι ακόμα και μετά απο αυτή τη τεσσάρα που είμαι Πανιώνιος.Χαίρομαι που η ομάδα μου παίζει με 11 ελληνόπουλα.Χαίρομαι που βλέπω μπάλα καλύτερη ακόμα και απο τις καλές χρονιές του Τσακίρη.Χαίρομαι που αυτά τα πιτσιρίκια παίζουν με ψυχή τέτοια που με κάνουν να πιστεύω οτι όλοι τους είναι Πανιωνάρες.Το πρόβλημα το εντοπίζω στο γεγονός ότι δεν έχουμε βάθος σαν ομάδα.Ήδη 12-13 παίκτες έχουν βγάλει όλο το πρόγραμμα.Έχουν κουραστεί και είναι απολύτως φυσιολογικό κάτι τέτοιο.Βέβαια δεν έχεις και τη δυνατότητα να το αλλάξεις γι'αυτό είμαι της άποψης οτι παραπάνω απο την 10η θέση δεν μπορούμε φέτος.Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, το λέω μόνο απο την άποψη ότι δεν έχουμε παίκτες ισάξιους με τους 12-13 που ανέφερα για να κρατήσουν και να πάρουν ανάσα οι βασικοί(που αν μπορούσαν με τον ίδιο ρυθμό να βγάλουν όλο το πρωτάθλημα άνετα θα είχαμε την 5αδα).Επίσης,επειδή είμαι και λίγο καχύποπτος, αν πάρουμε βαθμό την Κυριακή θα καταλάβω γιατί φάγαμε 4 εύκολα γκολ από αυτή την Ξάνθη.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΚΗ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΌ ΒΑΣΙΛΗ.ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 7 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ 1 ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΕΣΣΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ?ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΕΤΗΤΑ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ,ΦΤΑΣΑΜΕ ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΟΡΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΥΠΑ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άραγε θα βάλει Περιστερίδη σήμερα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή