Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
TRUE

CUSTOM HEADER

{fbt_classic_header}

Top Ad

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

latest

Γιαμπάνη: «Ο Πανιώνιος μου έδωσε κίνητρο»

Η Ζέφη Γιαμπάνη αναφέρθηκε στους   λόγους που έμεινε στον Πανιώνιο, το αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας, τους προσωπικούς της στόχους, αλ...


Η Ζέφη Γιαμπάνη αναφέρθηκε στους  λόγους που έμεινε στον Πανιώνιο, το αγωνιστικό μοντέλο της ομάδας, τους προσωπικούς της στόχους, αλλά και για το μέλλον του γυναικείου μπάσκετ.

Η 20χρονη σέντερ του Ιστορικού είναι μέχρι στιγμής η πολυτιμότερη παίκτρια του Πανιωνίου στις 4 πρώτες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος. Είναι πρώτη σκόρερ του Πρωταθλήματος με 18,7 πόντους ενώ μαζεύει και 7,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο αθλητικό blog  “gwball”:

 Για την απόφασή της να αγωνιστεί στον Πανιώνιο

«Πρωταρχικός μου σκοπός ήταν να αγωνιστώ στο Πρωτάθλημα της Α1. Ετσι, ερχόμενη από τραυματισμό ήθελα να ήμουν κάπου, όπου θα ένιωθα σαν το σπίτι μου. Ο Πανιώνιος αυτή τη χρονιά εξάλλου προσπαθεί να χτιστεί από την αρχή ένα γυναικείο τμήμα, το οποίο θα είναι υγιές και θα αποτελείται από κορίτσια που θέλουν να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και θέλουν να παίξουν μπάσκετ. Μετά την αλλαγή της διοίκησης τα πράγματα άλλαξαν. Οι υπεύθυνοι από την αρχή με προσέγγισαν πολύ φιλικά, με έκαναν να τους εμπιστευτώ κι έτσι με έπεισαν να παραμείνω στην ομάδα για ακόμα ένα χρόνο. Μου εξήγησαν από την αρχή ποιος είναι ο στόχος της ομάδας και πως θα κινείται, καθώς η οικονομική κρίση και τα λάθη του παρελθόντος τους ανάγκασαν να προβούν σε αυτή τη λύση, έτσι ώστε τα πράγματα να μπουν σε μια σειρά. Ο Πανιώνιος μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ στην Α1 και να έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής (κάτι το οποίο δεν είχα τα προηγούμενα χρόνια), να δω τις δυνατότητές μου και μέχρι που μπορώ να φτάσω. Φέτος η ομάδα μου προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο και να τελειώσει την αγωνιστική περίοδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία για εμάς τις νεαρές κοπέλες αυτό που μας δίνεται φέτος από τον Πανιώνιο, ωστόσο είναι συνάμα και λίγο επικίνδυνο γιατί αρκετά κορίτσια που παίζουν είναι ακόμα νεανίδες και έχουν πέσει κατευθείαν στα βαθιά και προσπαθούν να κολυμπήσουν. Πιστεύω όμως ότι όποια πραγματικά θέλει και μπορεί θα αρπάξει την ευκαιρία που τις δίνεται και θα δίξει τι αξίζει».

Για τους προσωπικούς της στόχους
«Πιστεύω ότι αυτή η σεζόν είναι αρχικά μια ευκαιρία να παίξω. Αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος όλα είναι πιθανά. Επιθυμία μου είναι να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω ομάδα θα το κάνω».


Για την κατάσταση που επικρατεί στο Γυναικείο Μπάσκετ

«Δεδομένου της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα δεν ήταν δυνατόν το Γυναικείο Μπάσκετ να μην επηρεαστεί. Ετσι το πρωτάθλημα φέτος λόγω της κρίσης αποτελείται από ομάδες με χαμηλά μπάτζετ, εξαιρώντας μία - δύο, οι οποίες βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο επίπεδο και καθιστούν το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό μιας και σε κάθε αγωνιστική γίνονται ανατροπές. Το επίπεδο έχει πέσει και αυτό είναι το δυσάρεστο.

Για το μέλλον του Γυναικείου Μπάσκετ στην Ελλάδα

«Οσο υπάρχουν ταλέντα και καλές παίκτριες θα υπάρχει και μέλλον. Ωστόσο το ταλέντο από μόνο του δεν μπορεί να τα κάνει όλα. Χωρίς προσπάθεια, θέληση, υπομονή και επιμονή τα ταλέντα θα χαθούν, μαζί και το υψηλό και ποιοτικό επίπεδο στο Μπάσκετ».

Δεν υπάρχουν σχόλια